123 goud: dit is waarom ze het zo goed doen (in Google)

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Net zo hoog in Google staan als 123 goud? Deze website staat bovenaan op de meest belangrijke zoekwoorden. Als website eigenaar kijk je hier jaloers tegenaan. Hoe kan het dat 123 goud (123gold) het zo goed doet en jouw website of webshop amper vindbaar is? Omdat je een belangrijke factor mist.

Dit is 123 goud en dit is waarom we jaloers op ze zijn

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De website 123 goud draagt de benaming 123 gold (123gold.nl). Google maar eens op verlovingsring of trouwringen en je komt deze website als (een van de) eerste tegen. Dat terwijl er toch heel wat concurrentie op het gebied van (trouw)ringen is. Hoe weet 123 goud de concurrent te verslaan? Wanneer je dit weet, kun je met deze kennis jouw eigen concurrent verslaan. Het maakt hierbij niet uit of je in de trouwringen zit, schoenen verkoopt of een website over huisdieren hebt.

Hier wordt 123 gold op gevonden

123 goud weet in ieder geval op de zoekwoorden verlovingsring, trouwringen en aanzoeksringen te scoren. Niet alleen in de Nederlandse maar ook in de Belgische zoekresultaten. Zoals je ziet sluiten hun zoektermen perfect op de website aan. Hun website wordt maandelijks meer dan 8000 keer bezocht, cijfers waar velen jaloers op zijn.

Zullen we eens gaan kijken wat het geheim van 123 goud is?

Zoekwoorden en zoekwoordenonderzoek

Op welke zoekwoorden of zoektermen wil jij gevonden worden? Dit is het eerste dat je je moet afvragen. 123 gold heeft dit ook gedaan en kwam tot de conclusie dat ze gevonden willen worden op trouwringen, verlovingsring en alles hier omheen.

Het klinkt misschien heel simpel maar zoektermen moeten perfect op je website aansluiten. Ga dus niet over trouwringen schrijven wanneer je een webshop in schoenen hebt. Vanuit de eerste zoektermen start je een zoekwoordenonderzoek. Wat zijn relevante of alternatieve zoekwoorden?

Heel veel organische keywords

Veel organische keywords zijn net zo belangrijk. Natuurlijk geeft dit geen garantie op een hoge positie in Google, maar je spreidt wel je kansen. Ben je dus die schoenenverkoper dan wil je niet alleen op schoenen en damesschoenen gevonden worden maar ook op herenschoenen, kinderschoenen, veters en inlegzolen.

123 goud heeft 2715 organische keywords, wat nog aan de lage kant is. Populaire websites hebben vaker 5000 organische zoekwoorden of nog wel meer. Heeft jouw website er minder dan 500? Hier moet je echt wat aan doen!

Voldoende backlinks

SEO specialisten raden het aan: bouw een backlinkprofiel op. Dit betekent dat je veel backlinks vanaf andere websites krijgt (die ze linken naar jouw website toe). Het is hierbij wel belangrijk dat je alleen vanaf betrouwbare of autoritaire websites laat linken. Het backlinkprofiel is een factor dat meeweegt binnen Google.

123 goud heeft 9238 backlinks, wat ontzettend veel is. Zoveel backlinks krijg je op korte termijn alleen wanneer je een online marketingbureau inschakelt. Doe je niks aan linkbuilding maar is je website wel populair, dan verschijnen er uiteindelijk natuurlijke backlinks. Die krijg je gratis en voor niets, simpelweg omdat anderen jouw website interessant vinden. Zorg dus dat jouw website interessante en relevante content bevat.

De domeinscore

Kijk je naar de domeinscore van 123 goud dan krijgt deze het cijfer 41. Dit is de gemiddelde kracht van de website. Hoe hoger het cijfer, hoe meer autoriteit de website uitstraalt. Wat niet wil zeggen dat je met een domeinscore van 5 helemaal geen websitebezoekers ontvangt. Over de domeinscore heb je niet veel te zeggen, het cijfer ontvang je naarmate je website beter en populairder wordt. Zie het als een soort beloning in de vorm van punten.

Zo word je net zo goed als 123 goud

Dus wil je ook net als 123 goud bovenaan in Google staan? Mooi, want daar ga ik je bij helpen. Niet door het opbouwen van een backlinkprofiel, hiervoor moet je toch echt bij in marketingbureau zijn. Overigens zal een goede website geen backlinks op hoeven verbouwen maar gebeurt dit op een natuurlijke manier.

Ik ga je dus niet aan backlinks helpen, omdat deze vanzelf verschijnen. Wat ik wel doe, is goede SEO webteksten voor jou schrijven. Teksten die net als mijn eigen teksten hoog in Google verschijnen. Natuurlijk moet je hier ook zelf iets voordoen, zoals je website technisch in orde houden en intern en extern linken.

Goed, laten we er niet langer omheen draaien want ik moet ook weer aan het werk. Neem contact op, dan leg ik je meer uit over de werkwijze en de tarieven. Of vraag direct de tarievenkaart aan, hiermee heb je een duidelijk overzicht. Ga je voor SEO teksten waar je echt iets mee kan? Zodat je net zo goed vindbaar bent als 123 goud? Yes, daar gaan we aan werken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven