Cursus schrijven voor het web

Cursus schrijven voor het web

Prijs: 3 x € 95Leer in 12 weken schrijven voor het web (internet). Na het voltooien van de cursus weet je welke zoekwoorden belangrijk of nutteloos zijn, heb je een eigen schrijfstijl en weet je teksten goed leesbaar te maken. Je schrijft moeiteloos de juiste teksten zodat je site beter in Google en andere zoekmachines scoort.

De training in het kort


  • Studieduur: 12 weken
  • Certificaat van deelname
  • Geen benodigde vooropleiding
  • Lesgeld: 3 x € 95

Binnenkort beschikbaar, vraag alvast naar de mogelijkheden

Je hebt 2 seconden om de bezoeker te overtuigen. De eerste zinnen moeten dus al direct pakkend zijn. Dat is nog niet alles want uiteindelijk wil je niet alleen overtuigen maar ook iets verkopen. Een aantrekkelijke tekst is dus onmisbaar.

Helaas ben je er nog steeds niet, want een tekst moet ook goed scoren in zoekmachines. Met een hoge positie trek je veel bezoekers en bouw je autoriteit op. Schrijven voor het web is niet iets dat je tussendoor doet. Met de cursus leer je over de werking van zoekmachines, hoe bezoekers een tekst lezen, wat de invloed van je schrijfstijl is en hoe je zoekwoorden toepast.

Na het volgen van de training ‘Schrijven voor het web’ heb je de kennis in huis om zelfstandig webteksten te schrijven.

Waarom kiezen voor deze cursus?


Het internet is vrij en dat moet altijd zo blijven. Iedereen moet de kans krijgen om te helpen met uitbreiding van het internet. Omdat veel schrijfcursussen duur en ontoegankelijk zijn heb ik ervoor gekozen om de kosten voor deze cursus zo laag mogelijk te houden. Voor een bedrag van slechts € 285 volg je de 12 weken durende training. Dit is inclusief lesmateriaal en begeleiding door een ervaren SEO tekstschrijver.

Zelfstandig studeren, maar wel onder begeleiding


Studeer in je eigen tempo, waar en wanneer het je uitkomt. Dit biedt je de mogelijkheid om de cursus te combineren met je baan, sport of privéleven. 12 weken lang leer je online waarbij je volledig toegang hebt tot het lesmateriaal. Je ontvangt gedurende deze periode persoonlijke begeleiding, gewoon via het internet.

Het is mogelijk om de training vanuit het buitenland te volgen.

Eindopdracht en certificaat


De training eindig je met een speciale opdracht waarbij je het geleerde in de praktijk brengt. Deze opdracht voer je thuis uit en lever je binnen een bepaalde termijn in. Is de eindopdracht voldoende, dan ontvang je het certificaat Schrijven voor het web.

Antwoord op al je vragen


Loop je tijdens de training ergens tegenaan of heb je een vraag waarop je het antwoord niet kunt vinden? Je kunt altijd met je vragen bij je begeleider terecht. Ook tijdens de vakanties.

Over Bianca


Ik ben Bianca, professioneel SEO tekstschrijver. Al in de vroege jaren 90 was ik geïnteresseerd in computers, ons gezin was een van de eersten met internet. Rond 1998 plaatste ik mijn eerste website online. Zoekmachine Lycos werd toen veel in Nederland gebruikt. Ik ontdekte hoe je middels keyword stuffing heel makkelijk bovenaan in de zoekresultaten terechtkwam.

Met de komst van Google veranderde er een hoop. In 2010 lukte het mij om een nieuwe website met bijna alle pagina’s hoog in Google te laten scoren. Sinds die tijd ben ik de ontwikkelingen van Google en SEO blijven volgen. Het is tegenwoordig heel belangrijk om de richtlijnen van Google op te volgen en je doelgroep niet uit het oog te verliezen.

Sinds 2013 schrijf ik in opdracht voor het web, naast het beheer van veel succesvolle websites. In 2020 gaf ik de eerste training aan een klein groepje potentiële SEO-schrijvers. Vanaf september 2022 is de online cursus Schrijven voor het web beschikbaar.

Extra informatie over SEO


SEO is de Engelse afkorting van zoekmachine optimalisatie. Er bestaat geen wetenschap over SEO, het is een verzameling technieken die meeverandert met het algoritme van zoekmachines. Wat vandaag goed werkt kan morgen alweer verleden tijd zijn. Het is dus niet zo dat een (SEO) cursus of training je voor de rest van je leven kennis meegeeft. Het blijft belangrijk om door de jaren heen artikelen omtrent SEO te lezen of een opfriscursus te volgen.

Voor (oud)cursisten en voor iedereen die hierin geïnteresseerd is, biedt deze website regelmatig nieuwe artikelen over zoekmachine optimalisatie, taal en spelling of ondernemen. Daarnaast vind je interessante onderzoeken, reviews, schrijftips en social media tips. Alle artikelen zijn geheel gratis te lezen.

Schuiven naar boven