Een blog is een goede investering voor je website

Bloggen is bijna net zo oud als het internet zelf. Het gaat hier om artikelen met een persoonlijk karakter. Middels een blog deel je relevante informatie over je vakgebied. Dwing jezelf om je website te vullen met blogs. Het zorgt niet alleen voor meer bezoekers via Google, ook doe je nieuwe ideeën op.

Start vandaag nog

Heb je geen overtuiging met betrekking tot bloggen nodig? Start vandaag nog met je allereerste SEO blogpost. Lekker leesbaar, informatief, met een randje humor en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Een toevoeging voor je website of webshop

Heb je een nieuw of beter onderwerp dan je concurrenten? Dan is bloggen een goed idee. Zelfs wanneer het onderwerp al 1000 keer op het internet besproken is, kan jouw blog nét het verschil maken.

Vaak heeft het ook met stijl te maken. De schrijfstijl kan voor de doelgroep net wat prettiger of zelfs toffer zijn. Hierdoor blijft het artikel beter hangen en komen bezoekers graag nog een keer terug.

Bloggen heeft nog een voordeel: het zorgt voor meer content op de website. Omdat Google streng naar kwalitatieve inhoud kijkt, vergroot je middels blogs de positie in de organische zoekresultaten.

Zelf bloggen of laten doen

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

De makkelijkste manier is laten bloggen. Dit heeft een aantal voordelen:

  • Meer tijd overhouden voor andere zaken
  • Je hoeft je niet te verdiepen in SEO
  • Onderwerpen die perfect aansluiten bij je vakgebied

Laat blogs voor je website of webshop schrijven wanneer je hier zelf weinig tijd voor hebt. Of wanneer je kennis met betrekking tot SEO niet zo groot is. Maar ook wanneer je gefrustreerd raakt van het bloggen, waarbij je het toetsenbord het liefst door het raam gooit (bij voorkeur een open raam).

Soms wordt gezegd dat je niet zelf moet bloggen wanneer je moeite hebt met schrijven. Dat is complete onzin. Het gaat erom wat je te vertellen hebt, niet op welke manier je dit doet. Wil je geld besparen en zelf bloggen, dan moet je vooral doen wat je hart je ingeeft. Houd er wel rekening mee dat je eigen geschreven blogs mogelijk niet zo goed in zoekmachines scoren. Ook kan je expertise of betrouwbaarheid wat minder goed naar voren komen. Vraag eventueel begeleiding aan, in de vorm van redactiewerk of tegenlezen.

Wat kost een blog?

De prijs voor het laten schrijven van een blog ligt tussen de € 50 en meer dan € 150. De kosten zijn afhankelijk van het onderwerp, de lengte van de tekst en een eventueel zoekwoordenonderzoek. Goedkoop is duurkoop en duur is beter? Daar doen we niet aan, we houden de tarieven mooi in het midden. Hiermee is bloggen voor iedereen (financieel) haalbaar. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek de voordelige prijzen.