Wikipedia backlinks, hoe kom je er aan?

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Wikipedia backlinks zijn populair. Je krijgt namelijk backlinks vanaf een autoritaire website. Dit is niet alleen goed voor je linkprofiel, ook trek je meer websitebezoekers. Toch zijn Wikipedia backlinks niet altijd een goed idee. Bekijk welke invloed dit op SEO heeft en hoe je aan dit soort backlinks komt.

Over Wikipedia

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voordat je op zoek gaat naar Wikipedia backlinks moet je wel weten wat je doet. Wikipedia is een grote (gratis) online encyclopedie en in vele landen actief. Iedereen kan een artikel op Wikipedia plaatsen: de controle is wel streng.

Waarom Wikipedia backlinks populair zijn

Iedereen met een website heeft wel eens geprobeerd om Wikipedia backlinks te krijgen. Jij ook? Dat is niet zomaar, Wikipedia trekt alleen in Nederland maandelijks miljoenen bezoekers per maand. In juli 2020 was de Nederlandse versie van Wikipedia goed voor maar liefst 187 miljoen bezoekers!

Wie Wikipedia backlinks kan bemachtigen mag zich rijk prijzen: je ontvangt backlinks van een van de meest populaire websites wereldwijd. Backlinks vanaf autoritaire websites zijn goed voor je SEO (zoekmachine optimalisatie). Wikipedia backlinks hebben namelijk een hogere linkwaarde, waardoor de waarde van je eigen website stijgt.

Met zoveel maandelijkse bezoekers is de kans ook groot dat er volop geklikt wordt op de backlinks. Dit levert je direct een mooi aantal websitebezoekers extra op.

Is het moeilijk om Wikipedia backlinks te krijgen?

Probeer het maar eens: het is best lastig om een backlinks van Wikipedia te krijgen. Zodra je jouw backlinks in een artikel plaatst worden deze binnen no-time verwijderd. Dat schiet dus niet op. Er zijn een aantal Wikipedia schrijvers die backlinks verkopen. Maar ook dit geeft geen garantie: de mensen achter deze encyclopedie kunnen de backlinks uiteindelijk weer verwijderen. Daar gaan je duur ingekochte backlinks!

Er zijn echter wel een aantal methoden om aan Wikipedia backlinks te komen.

Methode 1: dode links aanpassen

Met miljoenen Wikipedia artikelen staan er altijd wel wat dode links tussen. Het is aan jou de kunst om die te vinden en te vervangen voor je eigen link. Een goede methode om Wikipedia backlinks te verzamelen. Zo vervang je dode links:

 1. Ga naar Wikipedia
 2. Klik rechtsboven op account aanmaken
 3. Open een nieuw tabblad
 4. Voer in de zoekbalk dit in: site: wikipedia.org “trefwoord” intext: “dead link”
 5. Vervang het woord trefwoord voor een zoekterm waarop je gevonden wil worden
 6. Klik op enter
 7. Open de pagina van je keuze uit de zoekresultaten
 8. Druk op de toetsen CTRL+F
 9. Voer eventueel de zoekopdracht dead link in
 10. Klik op bron bewerken
 11. Zoek de dode link en vervang deze voor je eigen link

Zo eenvoudig is het om Wikipedia backlinks te krijgen. Maar let op, kies alleen links naar zeer goed geschreven blogs. Deze moeten namelijk meerwaarde bieden, anders verwijdert Wikipedia ze weer.

Methode 2: schrijf een nieuw Wikipedia artikel

Aangezien iedereen een Wikipedia artikel mag schrijven is dit een goede methode om Wikipedia backlinks te krijgen. Maar let op, het geschreven artikel moet objectief en van een goede kwaliteit zijn. Het mag geen commercieel karakter hebben. Een backlink toevoegen mag dan ook alleen naar een goede bron. Zorg dat jij die bron bent, breng dus eerst je eigen website op orde.

Methode 3: Wikipedia backlinks kopen

Zoals je eerder hebt kunnen lezen zijn er Wikipediaschrijvers die backlinks verkopen. Gemiddeld betaal je tussen de € 50 en € 300 voor een backlink op Wikipedia. In sommige gevallen loopt de prijs nog verder op. Helaas heb je geen garantie dat Wikipedia backlinks blijven staan. Kijk dus goed naar de voorwaarden van de aanbieder. Soms geeft deze garantie tot een periode van drie maanden. Wanneer de Wikipedia backlinks binnen drie maanden worden verwijderd krijg jij je geld terug.

Het probleem is dat Wikipedia backlinks vaak op een later moment worden verwijderd. Dit zou dan net buiten je garantieperiode vallen. Wees dus voorzichtig met het kopen van Wikipedia backlinks, vooral wanneer hier een hoge prijs tegenover staat.

Backlinks en content

Het actief verzamelen van backlinks wordt ook wel linkbuilding genoemd. Hiermee bouw je een linkprofiel op. Jarenlang was linkbuilding een zeer populair onderdeel van SEO. Vanaf 2020 neemt dit iets af, mede omdat Google al wat websites op linkbuilding heeft afgestraft.

Content werkte in het verleden goed en doet het nog steeds goed. Dit zal ook in de toekomst het belangrijkste onderdeel van zoekmachine optimalisatie blijven. Het hele internet draait immers om het delen van content. Websites met de beste content staan dan ook bovenaan in de zoekresultaten.

SEO content voor websites en webshops

De betere websites gaan voor SEO content. Dit zijn teksten die geoptimaliseerd zijn volgens de richtlijnen van zoekmachines. Het is niet zo eenvoudig om SEO teksten te schrijven. Wat namelijk 10 jaar geleden werkte valt nu onder de verboden technieken. Google blijft zijn algoritme aanpassen, de betere SEO tekstschrijver houdt hier rekening mee.

Laat je SEO teksten schrijven. Denk hierbij aan blogs, artikelen, productomschrijvingen, nieuwsberichten en nog veel meer. Met verschillende soorten content van hoge kwaliteit scoor je hoger in de organische zoekresultaten. Betaal niet te veel voor SEO teksten: aan kwaliteit hoeft geen hoog prijskaartje te hangen.

Ben je benieuwd hoe ik jou kan helpen en wat dit kost? Ontdek de voordelige prijzen. Neem vrijblijvend contact op of vraag de tarievenkaart aan. Dit laatste kost niets en verplicht je ook nergens toe.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven