Wie heeft mij geblokt op WhatsApp?

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Zien wie jou geblokkeerd heeft op WhatsApp: het is iets dat iedereen wel eens wil weten. Er zijn verschillende manieren om te zien of je geblokkeerd bent. Wie heeft mij geblokt op WhatsApp? Ontdek hoe je hierachter komt. Ook laat ik je zien hoe je zelf iemand kunt blokkeren.

Wat is WhatsApp?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Whatsapp is een berichtendienst voor smartphones en desktop-pc’s. Deze dienst is sinds 2014 in handen van Facebook. Het beveiligt berichten door middel van end-to-end encryptie. De populaire app heeft wereldwijd ruim 1 miljard gebruikers.

WhatsApp werkt via chatvensters. Een chatvenster is één op één, maar je kan ook andere personen in een chatvenster uitnodigen. Via de contactpersonenlijst leg je eenvoudig contact met andere gebruikers. Het is echter ook mogelijk om naar onbekende nummers een WhatsApp bericht te sturen, mits ze ook gebruik maken van deze dienst.

Hoe kan je iemand op WhatsApp blokkeren?

Wie WhatsApp opent, ziet zijn contactpersonenlijst. Dit kan door rechtsonder op nieuw bericht te tikken. Vervolgens opent de hele lijst met contactpersonen. Hier staan alleen de contacten die ook gebruik maken van WhatsApp. Reeds geblokkeerde personen zijn gemarkeerd met een vage tekst en de melding ‘geblokkeerd’.

Blokkeren van een contactpersoon houdt in dat je geen berichten van deze persoon ontvangt. Ook kan hij of zij jou niet via WhatsApp bellen of een video oproep starten. De persoon in kwestie kan wel een bericht sturen, maar ziet dat deze niet wordt afgeleverd. Ook ziet deze persoon geen status of profielfoto van jou.

Iemand op WhatsApp blokkeren werkt zo:

  • Open de contactenlijst
  • Tik op een naam
  • Tik rechtsboven op menu (3 puntjes)
  • Selecteer ‘meer’
  • Kies ‘blokkeren’

Iemand blokkeren kan ook vanuit een gesprek, waarbij je dezelfde stappen via het menu doorloopt.

Wie heeft mij geblokt op WhatsApp?

Let op met een zogenaamde WhatsApp block checker: hiermee zou je kunnen zien wie jou geblokkeerd heeft. Het gaat hier vaak om malafide of kwaadaardige software. Gebruik deze niet!

Wie heeft mij geblokt op WhatsApp? Dit kun je met een aantal stappen proberen te achterhalen.

  1. Bekijk je contactenlijst op WhatsApp. Zie je van bepaalde personen geen profielfoto? En ook geen laats-gezien status? Het kan dat deze persoon jou geblokkeerd heeft.
  2. Verstuur de persoon een kwestie en bericht. Komt het bericht niet aan? Zie je slechts één grijs vinkje? De kans ik groter dat je geblokt bent.

Je bent geblokkeerd, wat nu? Je kunt proberen contact op te nemen met degene die jou geblokkeerd heeft. Bijvoorbeeld om te vragen waarom je geblokt bent.

Niet geblokkeerd, geen contact kunnen opnemen

Soms lijkt het alsof je geblokkeerd bent, maar is dit niet het geval. Er zijn nog een aantal redenen waarom een bericht niet aankomt:

  • De persoon heeft geen internet
  • De telefoon staat helemaal uit
  • Deze persoon heeft een ander telefoonnummer

In deze gevallen zie je bij het versturen van een WhatsApp bericht slechts één grijs vinkje. Afhankelijk van de situatie kan je wel nog de profielfoto of laatst gezien status zien. Let op: ook dit is per situatie verschillend. Sommige personen tonen helemaal geen profielfoto of laatst gezien.

Hoe weet je of iemand WhatsApp heeft verwijderd?

Wie heeft mij geblokt op whatsapp? Let op: iemand kan ook WhatsApp hebben verwijderd. Hoe weet je of iemand WhatsApp heeft verwijderd? Hier kom je eenvoudig achter:

  • Selecteer de contactpersoon
  • Is de profielfoto niet zichtbaar?
  • Is de laatst gezien niet zichtbaar?
  • Zie je geen status?
  • Komen berichten niet aan?

Beantwoord je bovenstaande vragen allemaal met ja, dan is de kans aanwezig dat deze persoon WhatsApp heeft verwijderd. Het kan echter ook zijn dat deze persoon jou geblokkeerd heeft. Het is dus even zelf uitvissen wat er gebeurd is.

Iemand heeft me geblokkeerd op WhatsApp: kan ik deze alsnog blokkeren?

Je wilt iemand blokkeren. Wie heeft mij geblokt op WhatsApp, kan ik deze persoon ook blokkeren? Ja, dat is zeker mogelijk. Het maakt hierbij niet uit of deze persoon jou wel of niet geblokkeerd heeft. Doorloop de stappen voor het blokkeren van een contactpersoon. Na het blokkeren wordt de naam van deze persoon wat vager. Ook zie je de melding ‘ geblokkeerd’.

Hoe kan ik iemand deblokkeren?

Heb je spijt van een blokkade of hebben jullie een ruzie bijgelegd? Je kunt een blokkering opheffen. Dit heet deblokkeren. Het deblokkeren werkt zo:

  • Open de contactpersonenlijst
  • Tip op de geblokkeerde persoon
  • Kies voor deblokkeren

De contactpersoon is gedeblokkeerd. Je kunt nu weer berichten versturen en ontvangen. Deze persoon ziet ook weer jouw profielfoto, laatst gezien en status. Een en ander is afhankelijk van je eigen instellingen.

3 dingen die je nog niet wist over WhatsApp

Denk jij alles over WhatsApp te weten? Mooi zo, dan ben jij een WhatsApp-expert. Toch kan het zijn dat je nieuwe functies ontdekt. Ik heb hieronder een aantal functies voor jou op een rij gezet.

1. Vragen persoonlijk beantwoorden

Of je nu in een groepsgesprek of een-op-een gesprek zit, je krijgt soms veel vragen. Deze kun je persoonlijk beantwoorden. Hoe je dit doet? Tik op de vraag die je wilt beantwoorden en schuif dit bericht naar rechts. Hiermee citeer je de vraag en kun je direct antwoorden.

2. Deel live je locatie

Wil je iemand laten weten waar je bent? Misschien vind je het wel handig of prettig om te laten weten waar jij je bevindt. Dit kan door het delen van je locatie. Open hiervoor een gesprek met degene waarmee je jouw locatie wil delen. Onderaan tik je op de paperclip. Kies nu voor locatie delen. Je moet WhatsApp toestemming geven om toegang te krijgen tot jouw locatiegegevens. Tip: zet dit daarna weer uit.

3. Bewegende gifjes

Een Whatsapp gesprek komt tot leven met een GIF’je. Dit is een bewegend plaatje. Tik binnen een Whatsapp gesprek op het plusje. Afhankelijk van je WhatsApp versie kun je deze stap overslaan. Tik in dit geval in het typvenster. Je ziet nu hieronder de mogelijkheid om een GIF’je te versturen. Je hebt de mogelijkheid om uit verschillende categorieën te kiezen. Zo vind je altijd het juiste bewegende plaatje.

Deze blog werd je aangeboden door SEO tekstschrijver Bianca Walraven, specialist in content voor websites en webshops.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven