White label SEO service

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Op zoek naar de beste white label SEO service? SEO uitbesteden komt zo vaak voor, online marketingbureaus profiteren hiervan. Met white label SEO service bied je deze dienst onder jouw merknaam aan zonder dat je al het werk hoeft te doen. Een hoge kwaliteit SEO dienst waarbij er een ruime marge voor je bedrijf overblijft.

Uitleg over white label

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat is white label SEO service precies? Dit is het afnemen van SEO diensten en deze diensten doorverkopen. Maar wel onder jouw eigen bedrijfsnaam of merknaam. De klant weet dus niet dat je deze SEO diensten inhuurt. Dat hoeft ook niet, want dat is precies het idee achter white label.

White label SEO service heeft een aantal voordelen:

  • Hoge kwaliteit SEO diensten aanbieden
  • Alles onder de eigen merknaam
  • Weinig werk verrichten
  • Ruime marge of winst

De nadelen van white label SEO service

Het grootste nadeel van white label SEO service is dat je van tevoren niet altijd zeker bent over de kwaliteit. Wanneer je met een nieuw marketingbureau of een SEO specialist in contact komt is het nog even afwachten of deze ook kwaliteit levert. Jouw klanten willen namelijk waar voor hun geld. Ze willen in ieder geval zien dat ze hoger in de organische zoekresultaten ranken.

Met white label SEO service verricht je zelf geen werk maar ben je volledig afhankelijk van de expertise van de SEO specialist. Wanneer het resultaat tegenvalt zit je waarschijnlijk met een ontevreden klant in je maag. Dit probleem moet je zelf zien op te lossen.

Verschil met reseller SEO

Vaak worden white label SEO service en reseller SEO met elkaar verward. Toch zit er wel degelijk verschil tussen. Als reseller SEO koop je een compleet SEO-pakket in. Dit pakket verkoop je vervolgens aan jouw klanten door. Vaak is het niet mogelijk om van het pakket af te wijken: het gekochte plan staat vooraf vast.

Met white label SEO service heb je toegang tot een professioneel team, online marketingbureau of de expert. Hierdoor werk je nauwkeurig samen en stemt de diensten specifiek op jouw klanten af. Hiermee bereik je een beter resultaat en heb en behoud je tevreden klanten.

Kan de klant de echte dienstverlener achterhalen?

Het idee achter white label SEO service is dat de klant/ eindgebruiker de daadwerkelijke dienstverlener of producent niet kan achterhalen. Het is aan het producerend bedrijf dan ook niet toegestaan om zich bekend te maken. Wanneer jij als bedrijf white label SEO service inkoopt lijkt het net alsof jij de daadwerkelijke dienstverlener/ aanbieder bent.

Van enkele dienst tot compleet pakket

Onder white label SEO service vallen verschillende diensten. Dit zijn in ieder geval content marketing, linkbuilding diensten en technische optimalisatie van de website. Afhankelijk van de aanbieder koop je een enkele dienst in of ga je voor een compleet pakket.

White label SEO service moet vooral heel flexibel zijn: het is namelijk praktisch wanneer je een of meerdere diensten specifiek op jouw klant kunt afstemmen.

Aanbieders van white label SEO service

In Nederland zijn er niet zoveel aanbieders van white label SEO service. Dit soort diensten is vooral in Amerika populair. Waarom ze hier in Nederland weinig gebruik van maken is eigenlijk onbekend. Bovendien is het een gemiste kans want veel bedrijven zouden hiervan kunnen profiteren. Het zou bovendien een wildgroei aan onervaren SEO specialisten tegengaan.

Waarschuwing: let op met de kosten

Doordat er zo weinig Nederlandse aanbieders van white label SEO service zijn is het heel verleidelijk om voor de eerste de beste te gaan. Simpelweg omdat er niet veel keuze is. Toch is er één ding dat je moet weten: vaak betaal je veel te veel. Wanneer je een te hoge prijs betaalt valt jouw marge een stuk lager uit.

Veel online marketingbureaus of SEO specialisten passen content marketing toe. Een goede keuze want content is het belangrijkste onderdeel van SEO. Door goed geschreven teksten kan een website heel snel in ranking stijgen. Helaas zijn veel SEO specialisten niet ‘gespecialiseerd’ in het schrijven van SEO teksten. Hier huren ze een externe SEO tekstschrijver voor in. Mij bijvoorbeeld.

Het gevolg: je neemt white label SEO service af waarbij de aanbieder zelf ook weer een dienst afneemt. Dit betekent meer tussenpersonen waardoor ook de kosten stijgen. Tip: huur rechtstreeks een SEO tekstschrijver in.

Een white label SEO tekstschrijver

Ja ook dit is mogelijk: een white label SEO tekstschrijver. Het tekstbureau of de tekstschrijver neemt een opdracht aan en laat deze opdracht vervolgens door een andere tekstschrijver uitvoeren. Het gebeurt vaker dan je denkt!

Wanneer een tekstschrijver een white label SEO tekstschrijver inhuurt dan is de marge vaak niet heel groot. Maar wanneer je als marketingbureau een white label SEO tekstschrijver inschakelt dan kan de marge een stuk hoger liggen. Informeer daarom vooraf naar de prijzen maar ook wat mogelijk is. Je krijgt bij tekstschrijvers vaak met auteursrecht te maken, iets dat niet altijd door te verkopen is.

Interesse in white label SEO teksten of wil je meer weten over de verschillende diensten met betrekking tot zoekmachine optimalisatie? Wacht niet te lang en neem contact op, voordat je concurrent het doet.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven