WhatsApp geblokkeerd omzeilen

Bijgewerkt: 11 januari 2023

Iemand heeft jou op Whatsapp geblokkeerd. Vervelend, want zo kun je geen contact meer opnemen. Daarnaast zijn profielfoto, online status en status updates van deze persoon niet meer zichtbaar. Je kunt WhatsApp geblokkeerd omzeilen. Hierdoor kun je toch nog berichten versturen.

Achterhalen of je geblokkeerd bent

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voordat je overgaat tot WhatsApp blokkade omzeilen, moet je eerst weten of je wel geblokkeerd bent. Hoe kom je hierachter? Dit doe je als volgt:

  • Open de WhatsApp applicatie
  • Selecteer de contactpersoon
  • Verstuur een bericht naar deze persoon

Ben je geblokkeerd, dan blijft er achter het bericht één grijs vinkje staan. Dit betekent dat het bericht is verzonden, maar nog niet ontvangen. Grote kans dat je geblokkeerd bent. Let op: het kan ook dat de ontvanger geen internet heeft of zijn telefoon heeft uitgeschakeld. Daarom is het belangrijk om ook even op de volgende aanwijzingen te letten:

Er is nog een methode om te achterhalen of je geblokkeerd bent. Tik op chats en maak een nieuwe groep aan. Kies een groepsonderwerp en selecteer volgende. Je kunt nu contactpersonen toevoegen. Selecteer de gewenste contactpersoon en bevestig je keuze. Krijg je een foutmelding te zien, dan is de kans vrij groot dat je geblokkeerd bent.

Geblokkeerde WhatsApp gebruikers omzeilen door een bug

In 2018 bevatte WhatsApp een bug. Hierdoor was het voor geblokkeerde WhatsApp gebruikers toch mogelijk om te appen. Ze konden dus gewoon berichten sturen aan mensen die hun hadden geblokkeerd. De bug was zowel op Android- als Apple smartphones aanwezig. WhatsApp heeft deze bug natuurlijk allang opgelost.

WhatsApp geblokkeerd omzeilen

Ben je eenmaal geblokkeerd op WhatsApp, dan kun je deze persoon geen berichten meer sturen. Kun je een WhatsApp blokkade omzeilen? Er zijn een aantal manieren om toch contact op te nemen, binnen of buiten WhatsApp om. Hieronder 3 manieren om een whatsapp blokkade te omzeilen.

1. Nieuw account aanmaken

Het WhatsApp account is gelinkt aan je mobiel telefoonnummer. Een WhatsApp blokkade omzeilen kan door het aanmaken van een nieuw WhatsApp account. Hiervoor heb je een ander telefoonnummer nodig. Dit moet geen probleem zijn omdat er overal (gratis) simkaarten verkrijgbaar zijn. Het betreft hier een prepaid simkaart, dat je kunt gebruiken voor het aanmaken van een nieuw WhatsApp account. Je hebt 2 mogelijkheden:

  • Nieuw account op andere smartphone
  • Een nieuw account op je huidige smartphone

In het laatste geval verwijder je het huidige WhatsApp account en de applicatie. Vervolgens installeer je de applicatie opnieuw en maakt een nieuw account aan. Je ontvangt een sms met code op het telefoonnummer. Wanneer je WhatsApp account eenmaal bestaat, kun je het simkaartje uit de smartphone halen en je eigen simkaart weer toevoegen.

2. Contact opnemen via een groepsbericht

Ben je geblokkeerd maar wil je deze persoon wel nog iets via Whatsapp laten weten? Dit kan via groepsberichten (groepschat). Bij een blokkade kun je namelijk geen persoonlijk contact opnemen, maar zie je deze persoon wel in een gezamenlijke groep terug. Het is dan wel belangrijk dat zowel jij als de ander bij de groepschat betrokken zijn. Verstuur je een bericht via de groepschat, dan zien alle deelnemers dit. Even opletten wat je zegt!

3. Een sms versturen

WhatsApp geblokkeerd omzeilen kan ook via het versturen van een sms-bericht. Heel ouderwets, maar nog steeds zeer effectief. Mensen die je blokkeren vergeten namelijk vaak om een SMS spamfilter in te stellen. Je kunt dus gewoon sms-berichten versturen. Helaas zie je niet of de ontvanger deze ook gelezen heeft.

Een WhatsApp blokkade omzeilen werkt nog altijd het beste door rechtstreeks contact op te nemen. Bel of sms diegene en vraag waarom je geblokkeerd bent. Is er sprake van irritatie of een ruzie, dan kan dit vaak uitgesproken worden.

Vragen over WhatsApp

Heb je vragen over WhatsApp of over de werking hiervan? Via de WhatsApp website kun je heel eenvoudig contact opnemen. Geef je mobiel nummer dat gelinkt is aan je WhatsApp account door. Je moet ook invullen op welke manier je van WhatsApp gebruikmaakt (Android, iPhone, web, KaiOS of iets anders). Vervolgens vul je jouw bericht in en klik je op verzenden.

Je vraag wordt nu via de e-mail naar de juiste afdeling doorgestuurd. Nog een beetje geluk krijg je binnen enkele dagen antwoord.

Dit artikel over WhatsApp geblokkeerd omzeilen is geschreven door social media liefhebber Bianca. Ik ben SEO tekstschrijver & blogger voor bedrijven en websites. Vragen over content voor websites webshops? Dat kan, neem dan contact op. Let op: niet bedoeld voor vragen over social media (hier wordt geen antwoord op gegeven).


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven