WhatsApp blokkeren: mensen of de hele app

WhatsApp blokkeren, werkt dat? Je kunt contactpersonen of vreemden blokkeren maar ook de hele app eruit gooien. Dit laatste is vooral handig wanneer je helemaal klaar bent met deze berichten app. Hoe je mensen blokkeert op iPhone of Android toestel, dat lees je hieronder. Bekijk de belangrijkste tips & tricks over WhatsApp.

Iemand op WhatsApp negeren

Er zit niet direct een negeerfunctie op WhatsApp, toch kun je mensen (contactpersonen) negeren. Dit doe je door je privacy instellingen aan te passen:

  • Open WhatsApp
  • Tik op menu (3 puntjes)
  • Ga naar instellingen
  • Tik op account > privacy
  • Tik op laatst gezien
  • Selecteer niemand

Met deze instelling voorkom je dat anderen kunnen zien wanneer je voor het laatst online was. Er is nog een belangrijke instelling die je door moet voeren:

  • Ga naar instellingen
  • Ga naar account > privacy
  • Zet de schakelaar bij leesbewijzen op grijs

Deze privacy instelling is heel belangrijk omdat anderen hiermee niet kunnen zien of je hun bericht hebt gelezen. Er verschijnen geen twee blauwe vinkjes.

WhatsApp blokkeren: contactpersonen weigeren

Soms wil je geen contact meer met bepaalde personen. Deze kun je op WhatsApp blokkeren. Het blokkeren van contactpersonen werkt op de volgende manier:

  • Open WhatsApp
  • Tik op de contactpersoon
  • Tik op het menu (3 puntjes)
  • Ga naar meer > blokkeren
  • Kies voor blokkeren

Let op: wanneer je voor melden en blokkeren kiest dan wordt het hele WhatsApp gesprek verwijderd en de persoon geblokkeerd. Niet handig wanneer je het WhatsApp gesprek wil bewaren.

WhatsApp blokkeren: vreemde mensen weigeren

Ontvang je een bericht van iemand die je niet kent? Deze persoon heeft jou als contactpersoon toegevoegd. Pas na deze handeling is het mogelijk om een WhatsApp bericht te sturen. Helaas kun je dit niet voorkomen. Je kunt berichten die je van mensen binnenkrijgt wel op WhatsApp blokkeren. Maar dit kan alleen nadat het bericht is binnengekomen.

Het blokkeren van mensen die je niet kent werkt op dezelfde manier als contactpersonen blokkeren. Je tikt dus op het gesprek, gaat via het menu naar blokkeren en klaar is Kees.

Zit er verschil in blokkeren op iPhone of Android?

Iemand op WhatsApp blokkeren werkt op alle smartphones vrijwel hetzelfde. Het maakt dus niet uit of je een iPhone, Android of een Google smartphone hebt. Wel kan het dat het menu er iets anders uitziet, het basisprincipe blijft hetzelfde.

Iemand blokkeren op WhatsApp: kinderachtig?

Vaak wordt gezegd dat iemand blokkeren of WhatsApp kinderachtig is. In sommige gevallen is het dat ook. Iemand op WhatsApp blokkeren omdat je een meningsverschil hebt is namelijk wel heel makkelijk. Een meningsverschil kun je beter met elkaar uitpraten.

Vooral wanneer volwassenen elkaar blokkeren getuigt dit niet van ruggengraat. Maar er kunnen ook minder kinderachtige redenen zijn om iemand te blokkeren:

  • Vreemden die je lastigvallen
  • Geen behoefte aan contact
  • Privé berichten op je werktelefoon ontvangen
  • Werkrelaties die privé iets sturen

Status WhatsApp blokkeren

Met status deel je op WhatsApp een tekst, foto, video of een GIF. Je status verdwijnt na 24 uur. Om statusupdates van anderen te zien is het belangrijk dat jullie elkaar als contact hebben toegevoegd.

Standaard staat er geen status op je WhatsApp. Wil je hier gebruik van maken dan volg je deze handelingen:

  • Open WhatsApp
  • Ga naar status
  • Tik op mijn status
  • Voeg iets toe

Je status op WhatsApp blokkeren, is dit mogelijk? Wanneer je geen nieuwe status plaatst dan ziet niemand iets. Maar je kunt er ook voor kiezen om je status alleen voor bepaalde mensen zichtbaar te maken.

Hiervoor moet je weer naar privacy instellingen. Selecteer privacy en ga naar status. Je kunt nu kiezen uit contacten, bepaalde contactpersonen uitsluiten of alleen delen met bepaalde mensen.

WhatsApp helemaal blokkeren

Wil je geen gebruik meer maken van WhatsApp? Dat kun je de app helemaal verwijderen. Maar let op, met het verwijderen van je app is je account nog niet weg. Wil je ook je WhatsApp account verwijderen dan is hier toch meer voor nodig. Hieronder lees je hoe je je WhatsApp account definitief verwijdert.

  • Open WhatsApp
  • Tik op meer opties
  • Ga naar instellingen
  • Tik op account
  • Kies voor mijn account verwijderen

Met bovenstaande handelingen verwijder je het WhatsAppaccount. Je moet wel nog even een reden opgeven. Hierna bevestig je door op account verwijderen te tikken. Al je WhatsApp gesprekken en bijbehorende media verdwijnt, dit kun je later niet meer terughalen. Wanneer je alleen de applicatie verwijdert en je account behouden blijft, dan kun je later gebruikmaken van de back-up. Dat is een keuze die je maakt.

Zichtbaar op social media

WhatsApp is onderdeel van Facebook en behoort dus ook tot de social media. Voor bedrijven/ ondernemers is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn op social media. Dit is mijn werk: ik help bedrijven met een goede zichtbaarheid op het internet (zoekmachines) en social media waaronder Facebook, Instagram, LinkedIn of Twitter.

Bedrijven die interesse hebben in content voor social media kunnen contact opnemen. Let op: vragen over de werking van WhatsApp worden niet beantwoord. Heb je vragen over WhatsApp blokkeren of wil je andere dingen weten? Hier neem je contact op met WhatsApp zelf.