Wervende tekst met voorbeeld – verleid je bezoekers

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Met een wervende tekst ga je het helemaal maken. Je bent niet alleen online zichtbaar, ook weet je jouw websitebezoekers te verleiden. Dit zet ze aan tot actie. Wil je ook wervende teksten op je website of webshop? Hier ga ik jou bij helpen, zodat jij alleen nog maar die nieuwe stroom klanten hoeft te ontvangen. Inclusief voorbeeld.

Betekenis wervende tekst

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je wilt dus een wervende tekst op je website? En je kent hier ook de betekenis van? Wervend betekent “aanlokkelijk”. Met een wervende tekst wil je de websitebezoeker lokken en overhalen om iets te doen.

Feitelijk is het alsof je een vogeltje lokt met vogelzaad, omdat je wil dat hij op je hand gaat zitten. Het vogeltje is je websitebezoeker en het vogelzaad is je wervende tekst. Wanneer het vogeltje (de websitebezoeker) het vogelzaad (de tekst) maar aanlokkelijk genoeg vindt, doet hij wat jij wil: op je hand zitten (een aankoop doen).

Laten we dat vogelzaad die wervende tekst effectief gaan inzetten!

Wervende tekst schrijven, zelf doen of laten doen?

Eerst iets over een wervende tekst schrijven. Je hebt twee opties: zelf doen of je laat dit doen. Zelf een wervende tekst schrijven is de goedkoopste optie. Helaas in veel gevallen ook de slechtste optie. Want wanneer je niet zoveel verstand hebt van het schrijven van wervende teksten dan kan het al snel misgaan. Het eindresultaat: een tekst die helemaal niet wervend is. Je hebt dan geen vogelzaad maar knikkers in je hand. Daar ga je geen vogels mee lokken.

Iemand die zich dagelijks bezighoudt met vogels kan je ook precies het juiste vogelzaad geven. Een tekstschrijver die zich dagelijks bezighoudt met wervende teksten creëert exact de goede tekst. Laten schrijven is een investering maar het levert je wel veel meer op.

Wervende tekst voorbeeld

Goed, hoe ziet een wervende tekst er dan uit? Met een wervende tekst voorbeeld heb je een beter idee wat je van deze tekst kunt verwachten. Eens kijken of jij zelf een wervende tekst herkent. Bekijk hieronder twee verschillende (korte) teksten. Welke van de twee is volgens jou een wervende tekst?

1. Een SEO tekstschrijver is onmisbaar

Meer dan 2,5 miljoen Nederlandse websites en daar ben jij er één van. De concurrentie om bovenaan in zoekmachines te staan is groot. Durf jij die concurrentie aan? De SEO tekstschrijver is expert op het gebied van een hogere positie in zoekmachines middels teksten. Voor jouw website is de SEO tekstschrijver onmisbaar! Een investering die zich sneller terugverdient dan jij denkt.

2. SEO tekstschrijver inhuren

Heb je een SEO tekstschrijver nodig? Dat kan, iedereen heeft dat wel eens nodig. Ik schrijf teksten voor jouw website of webshop. Neem contact op.

Vind je de eerste of de tweede tekst een wervende tekst? Natuurlijk is het eerste voorbeeld een wervende tekst! Er wordt direct al een pijnlijk onderwerp aangesneden: jij bent een van de 2,5 miljoen. Om die concurrentie aan te gaan heb je écht een SEO tekstschrijver nodig.

In de tweede tekst worden geen pijnpunten besproken. Je wordt ook niet overtuigd van de noodzaak voor het inhuren van een SEO-tekstschrijver. In bovenstaand wervende tekst voorbeeld zie je dus wat deze tekst kan doen.

Het effect van wervende teksten op de lange termijn

Een wervende tekst moet de websitebezoeker lokken en verleiden. Het doel is uiteindelijk het overtuigen en overhalen/aanzetten tot actie. Deze actie kan bestaan uit aankoop van een product, afnemen van een dienst maar bijvoorbeeld ook het inschrijven voor een nieuwsbrief of het opvragen van meer informatie. Elk doel is anders, met de wervende tekst is het de bedoeling dat je dit doel bereikt.

Wie wervende teksten op zijn website heeft staan ziet hier op lange termijn effect van. De verkoopcijfers of de omzet gaat omhoog. Maar natuurlijk alleen wanneer je ook goed vindbaar bent in zoekmachines. Daarom moet een wervende tekst ook nog eens SEO/ zoekmachinevriendelijk zijn. Kijk, dan wordt het een stuk lastiger.

SEO wervende tekst

Wat je website/webshop nodig heeft is een SEO wervende tekst. Nou ja één, je hebt eigenlijk meerdere teksten nodig. Want een website met een enkele tekst wordt amper gevonden in zoekmachines. Bovendien kom je dan minder professioneel over.

Een goede website biedt voldoende content van hoge kwaliteit. Voor een niche met heel weinig concurrentie is een website met 10 dat 25 pagina’s wel goed. Wanneer de concurrentie erg groot is dan heb je echt meer pagina’s of artikelen nodig.

Een SEO wervende tekst doet twee dingen: hij is zoekmachinevriendelijk en overtuigt de websitebezoeker. Dit betekent een hogere positie in zoekmachines en een hogere conversie.

Website teksten laten schrijven

Zelf een wervende tekst schrijven? Helaas kan ik hier geen complete cursus over geven. Voor het schrijven van een wervende tekst moet je over veel inlevingsvermogen, inschattingsvermogen (jawel) en creativiteit beschikken. Dan moet je ook nog eens een aardig woordje Nederlands kunnen schrijven. Je ziet, zelf een wervende tekst schrijven is niet zo eenvoudig als gedacht.

Liever website teksten laten schrijven door een professional? Daar kan ik je zeker bij helpen. Als SEO tekstschrijver geef ik je website een boost middels SEO wervende teksten. Tegen scherpe en concurrerende tarieven, ondernemen moet tenslotte betaalbaar blijven. Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven