De werken-bij website en hoe je deze perfect inricht

Werken bij McDonalds of werken bij defensie, wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Dat ze beiden een aparte recruitment website hebben. Dit soort websites moet nieuw personeel aantrekken.

Voor grote bedrijven is een werken-bij website bijna onmisbaar. Vooral in een periode waar het moeilijk is om aan goed personeel te komen. Het is dus belangrijk om de site zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Dan weet je zeker dat potentiële kandidaten op je vacatures afkomen en uiteindelijk voor jouw bedrijf kiezen.

Een geweldige uitstraling van de website

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het begint natuurlijk met een goede uitstraling van de website. Het helpt om gebruik te maken van een hero afbeelding. Dit is geen afbeelding van een superheld maar inspireert de bezoeker. Bijvoorbeeld een afbeelding van medewerkers of een korte headervideo van het werk.

Zorg dat er duidelijke actieknoppen aanwezig zijn. Bijvoorbeeld het bekijken van vacatures of contact opnemen. Maak de werken-bij pagina zeker niet te lang en laat onnodige informatie achterwege. De webpagina moet vooral tot de verbeelding spreken, zonder dat de bezoeker eindeloos naar vacatures moet zoeken.

Vacatures op de website plaatsen

Misschien overbodig om te vermelden maar het is wel zo praktisch om vacatures op de werken-bij site te plaatsen.  Je zou vanaf de homepage een actieknop naar vacatures kunnen plaatsen. Of je zet de vacatures rechtstreeks op de homepage. Waar je voor kiest hangt een beetje van de lay-out af.

Een vacature bevat de volgende informatie:

  • Titel van de vacature (hier staat de functie in)
  • Korte omschrijving van het werk
  • Eisen (bijvoorbeeld opleiding of werkervaring)
  • Salaris en eventueel bonus
  • Locatie

Natuurlijk moeten de bezoeker ook weten op welke manier hij kan solliciteren. Is dit middels een formulier op de website, via de e-mail, telefonisch of moet hij bij een van de filialen binnenlopen?

Goed personeel is goud waard dus maak het aantrekkelijk! Geef bijvoorbeeld aan dat de potentiële medewerker kosteloos zijn rijbewijs kan halen of jaarlijks een bonus krijgt. Of dat hij misschien wel profiteert van leuke uitstapjes of dat er een pooltafel in de kantine staat.

Werkgevers kunnen de laatste jaren maar moeilijk aan goed personeel komen. Daarom is het belangrijk om de vacature zo aantrekkelijk mogelijk op te stellen. Laat zien dat je net wat anders dan andere werkgevers bent.

Vertel iets over het bedrijf

Veel werkzoekenden willen weten waar ze solliciteren. Dus niet alleen op welke vacature maar ook bij welk bedrijf. Richt een aparte pagina in die alleen over het bedrijf gaat. Vertel op deze pagina iets over de geschiedenis, de locatie, het aantal filialen of kantoren (indien van toepassing) en de visie van het bedrijf.

Geef ook eens een kijkje in het bedrijf zelf. Doe dit met behulp van foto’s of een beschrijving van een doodnormale werkdag. Foto’s doen het altijd goed, vooral wanneer deze van echte werknemers zijn!

Richt je op de juiste doelgroep

Het heeft geen zin om je op horecamedewerkers te richten terwijl je eigenlijk kantoormedewerkers zoekt. Richt de werken-bij website zo in dat hij aantrekkelijk is voor de juiste doelgroep.

Stel dat je hoogopgeleide medewerkers zoekt. Dan is het praktisch om hier de tekst op af te stemmen: niet te makkelijk maar ook zeker niet te moeilijk. Bedenk dat zelfs hoogopgeleiden de voorkeur hebben voor eenvoudige teksten. We zijn met betrekking tot lezen liever lui dan moe.

Maar wat wanneer ook laagopgeleiden welkom zijn om te solliciteren? Dan moet je de tekst zeker eenvoudig houden.

En denk je eens in dat je vrouwelijke medewerkers zoekt, bijvoorbeeld voor de nagelsalon. Dan zou je een paar typische vrouwelijke anekdotes op de pagina kunnen plaatsen. Of met een roze kleurtje werken.

Vergeet zoekmachine optimalisatie niet

Grote bedrijven hebben het niet nodig om hoog in de zoekmachine te staan: Google kent hun autoriteit. Denk maar eens aan een overheidswebsite, die zal altijd hoog in Google staan. Dit geldt ook voor websites van grote bedrijven zoals McDonald’s of Nike.

Voor alle andere bedrijven en websites geldt: pas SEO of zoekmachine optimalisatie toe. Dit helpt om de website hoger in Google en andere zoekmachines te krijgen.

Zoekmachineoptimalisatie bestaat uit verschillende onderdelen. Content is het belangrijkste onderdeel, hier moet dus veel aandacht aan worden besteed. Teksten moeten niet alleen bezoekers aanspreken en overtuigend overkomen, ook moeten ze geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Dit betekent waardevolle informatie delen en misschien hier en daar wat zoektermen inbouwen.

Linkbuilding is ook een goede manier om de website hoger in Google te krijgen. Pas linkbuilding wel op de juiste manier toe, bijvoorbeeld door hem te delen op social media en/of andere websites. Betaal nooit voor backlinks, dit is niet het idee achter het opbouwen van een linkprofiel.

De website moet technisch in orde zijn, dat spreekt voor zich. Wees voorzichtig met een veel te grote hero-afbeelding of header-afbeelding. Deze kan de website flink vertragen, dit is nadelig voor de ranking in de organische zoekresultaten.

Reclame maken voor de site

Veel bedrijven promoten hun recruitment website via reclame op televisie of radio. Ook internetreclame is effectief, en in veel gevallen ook nog eens een stuk goedkoper. Is de werken-bij website gereed? Dan wordt het tijd om hem onder de aandacht te brengen.

Via het internet is dit het goedkoopst. Deel de site op social media en adverteer in zoekmachines of vacaturesites. Hoe meer de website onder de aandacht komt, hoe meer potentiële sollicitanten dit oplevert.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven