Welkomsttekst/ welkomstekst laten schrijven

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Zoek je een goede welkomsttekst voor je website, webshop of printmedia? Direct de aandacht met een welkomstekst trekken? Stop met standaardzinnetjes als „welkom op deze website“! Ga voor een pakkende tekst die direct aanzet tot actie. Een welkomsttekst laten schrijven is zo geregeld.

Welkomstekst of welkomsttekst?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je ziet twee schrijfwijzen: welkomstekst en welkomsttekst. Eentje is hier fout van, en dat is welkomstekst. Je schrijft dit namelijk met dubbel T: welkomsttekst. Waarom het hier dan toch een keer fout geschreven staat? Omdat veel internetters ook op dit woord zoeken. Als SEO tekstschrijver wil ik natuurlijk bovenaan in Google staan, dit doe ik door gebruik te maken van verschillende schrijfwijzen. Kijk, heb je weer wat bijgeleerd.

Overigens raad ik je niet aan om expres taalfouten op je website te plaatsen, en al helemaal niet in een welkomsttekst. Want deze tekst moet gewoon knettergoed zijn.

Zo ziet een goede welkomst tekst eruit?

Je hebt welkomstteksten voor een website, bruiloft, gastenboek, feest en zelfs voor WhatsApp. Hoe ziet een goede welkomsttekst eruit? Dit is afhankelijk van het doel. Ik ben een (SEO) tekstschrijver en houd mij alleen bezig met teksten voor online media. Ik laat jou dus zien hoe een goede welkomsttekst website eruit ziet:

  • het is direct duidelijk waar de bezoeker zich bevindt
  • overzicht van het aanbod (product of dienst)
  • inzicht in het hoe en waarom
  • de bezoeker vindt snel wat hij zoekt

Zo ziet een welkomstekst/ welkomsttekst er niet uit:

Dit zijn echt nietszeggende welkomstteksten waar niemand iets mee kan.

Welkomsttekst website: de homepage

Een welkomsttekst plaats je altijd op de homepage van je website. Dit is ook wel de eerste pagina, die je herkent aan de URL zonder dat hier nog iets achter staat. De homepage plaats je dus op deze pagina: biancawalraven.nl en niet op de pagina biancawalraven.nl/diensten. Nou ja, je plaatst de welkomsttekst op je eigen website en niet op die van mij. Bovenstaande URL’s dienen natuurlijk als voorbeeld.

Zoek je nog een welkomsttekst website voorbeeld? Kijk maar eens op mijn eigen homepage. Door de websitebezoeker direct uit te leggen waar hij is, wat ik aanbiedt en wat hij kan verwachten, zal deze verder willen lezen. Door juist gebruik van zoekwoorden is deze welkomsttekst ook nog eens goed vindbaar in zoekmachines.

Wervende tekst voorbeeld (verschil met welkomsttekst)

Een welkomsttekst is een wervende tekst terwijl een wervende tekst niet altijd een welkomsttekst is. Hieronder twee voorbeelden, zodat je het verschil ziet.

Welkomsttekst voorbeeld

Wervende SEO-teksten zijn onderdeel van je marketingstrategie. Als SEO tekstschrijver creëer ik webteksten die zowel Google als de lezer overtuigen.

Wervende tekst voorbeeld

Je bent op zoek naar SEO teksten. Waar je ook kijkt, veel tekstschrijvers voldoen niet aan je verwachtingen. Wij zijn de meest ervaren tekstschrijvers op het gebied van SEO.

Nu zul je denken dat er niet veel verschil tussen beide zit, maar dit klopt niet helemaal. In de welkomsttijd is direct duidelijk waar je bent en wat je kunt verwachten. In de wervende tekst wordt de zoekvraag beantwoord en komt er een oplossing. Het klopt: beide teksten zijn wervend, maar een welkomsttekst plaats je alleen op je homepage en niet ergens anders.

Welkomsttekst laten schrijven

Een welkomsttekst laten schrijven heet ook wel een homepage laten schrijven. Of je noemt het welkomstekst (zonder die dubbele T). Whatever, het gaat erom dat de websitebezoeker zich direct welkom voelt. Dit doe je niet door het woordje welkom in je tekst te zetten, dit is echt iets uit de jaren ’90. Nee, een welkomst tekst amuseert, inspireert en vooral: overtuigt.

Een welkomsttekst laten schrijven? Een goed idee, want zelf aan de slag gaan blijkt toch wel moeilijker dan gedacht. Vaak zit je uren met woorden te spelen, twijfel je over de spelling en weet je niet of je de juiste zoekwoorden hebt gebruikt. Daarom laat je een welkomsttekst schrijven. Ondertussen kun jij je bezig houden met zaken waar jij goed in bent: je website verder ontwikkelen, klanten ontvangen of met passie ondernemen.

Benieuwd naar de kosten voor het laten schrijven van een welkomsttekst oftewel homepage? Je hebt per website of webshop slechts één welkomsttekst nodig. Mijn tip: kopieer nooit welkomstteksten van iemand anders of van je andere websites. Niet alleen ben je totaal niet uniek, ook kan Google je hierop afstraffen. Goed, even terug naar die kosten. Op de contactpagina vraag je een overzicht van verschillende kosten (prijzen) aan. Hier staat ook de prijs voor een welkomsttekst laten schrijven bij (homepage/ servicepagina laten schrijven).


Wat is een welkomsttekst?

Een welkomsttekst staat altijd op de homepage van je website of webshop en verwelkomt de bezoekers.

Wat is het verschil tussen welkomsttekst voor website of bruiloft?

Het doel van een welkomsttekst website is om websitebezoekers te laten weten waar ze zijn en wat ze kunnen verwachten. Een welkomsttekst bruiloft geeft een korte introductie van het feest.

Wat kost het laten schrijven van een welkomsttekst?

Het is belangrijk dat een welkomsttekst goed geschreven is. De tarieven vind je op de tarievenpagina.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven