Webteksten laten schrijven (prijs): wat kost dat nou?

Bijgewerkt: 9 augustus 2021

Webteksten laten schrijven, welke prijs betaal je? De meeste SEO tekstschrijvers hanteren een uurtarief tussen €50 en €100. Is dit reëel of kan het ook voor minder? Bekijk wat webteksten kosten en hoe het met de kwaliteit zit.

Het nut van webteksten

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Zijn webteksten nu echt zo belangrijk? Ja, absoluut! Deze teksten helpen je website namelijk naar een hogere positie in Google. Weten hoe het werkt?

Zoekmachines scannen dagelijks miljoenen websites. Aan de hand van meer dan 200 criteria bepalen zoekmachines hoe belangrijk je website is. Geeft jouw website antwoord op bepaalde zoekvragen? Is de website mobiel vriendelijk, van een hoge kwaliteit en heeft deze een snelle laadtijd? Allemaal zaken die ertoe doen.

Het allerbelangrijkst is de content op je website. Een boek zonder inhoud is geen boek, dit geldt ook voor websites. Content bestaat uit teksten, media, documenten en andere inhoud. Teksten vormen de hoofdcontent. Aan de hand hiervan kan Google de waarde van je website bepalen. Zie je nu hoe belangrijk webteksten zijn?

Webteksten laten schrijven of zelf doen

Moet je webteksten laten schrijven of is dit iets dat je zelf kunt doen? Dat hangt helemaal van jouw kwaliteiten af. Ook de tijd die je wilt en kunt investeren speelt mee.

Het schrijven van teksten lijkt eenvoudig maar dat is het niet. Natuurlijk kan iedereen een simpele tekst schrijven. Weet je echter waar je bij webteksten allemaal rekening mee moet houden?

 • Spelling en grammatica
 • Zinsbouw
 • Alinea indeling
 • Titel
 • Tussenkopjes
 • Zoekwoorden
 • Zoekwoorden dichtheid
 • Dikgedrukt, schuingedrukt en onderlijning
 • Interne en externe linkjes
 • Lengte van de tekst
 • Aanspreekvorm

Schrik je hiervan? Er zijn nog veel meer dingen waar je rekening mee moet houden. Je ziet dat het zelf schrijven van een tekst niet vanzelfsprekend is.

Webteksten laten maken scheelt je een hoop tijd maar ook ergernis. Waarom zou je uren zitten zweten, je tijd verdoen en erachter komen dat de tekst niet geschikt is? Bespaar je tijd en kosten en huur een SEO tekstschrijver in.

Webteksten laten schrijven: prijs

Je hebt besloten je webteksten te laten schrijven. Ga altijd voor een ervaren SEO tekstschrijver. Omdat iedereen zich tekstschrijver mag noemen, is het een beetje oppassen met wie je in zee gaat. De onervaren tekstschrijver levert namelijk lage kwaliteit teksten. Zoekmachines gruwelen hiervan en zullen je lager in de zoekresultaten plaatsen. Is dit wat je met die spotgoedkope tekstschrijver wil bereiken?

Wat is de webteksten laten schrijven prijs? Eigenlijk moet je niet kijken wat het kost maar wat het je oplevert. Een hoge positie in zoekmachines betekent namelijk meer websitebezoekers en uiteraard meer omzet.

Alle kosten op een rij

Om je toch een indicatie van de prijs te geven, leg ik je hier graag wat over uit. Vraag allereerst de tarievenkaart aan. Je krijgt dan een duidelijk overzicht met alle geldende prijzen inclusief nuttige informatie. Het betreft in veel gevallen vaste prijzen. Je betaalt dus niet per woord of per uur. Dit is wel zo transparant want je weet vooraf waar je aan toe bent. Ontvang je meer woorden in de tekst dan afgesproken? Geen probleem, zie dit als een gratis cadeautje.

Alle prijzen zijn inclusief btw. Voor ondernemers is dit duidelijk, maar consumenten moeten er rekening mee houden dat de btw nog bovenop de prijs komt. Ik werk eigenlijk alleen B2B, maar ben je toevallig consument dan is het belangrijk om dit aan te geven. Je ontvangt dan een totaalprijs.

Let op want webteksten laten schrijven kan elders anders werken. Je betaalt dan een woordprijs of een uurtarief. Vooral dat uurtarief kan een lastige zijn, je weet van tevoren niet hoe snel of langzaam de tekstschrijver werkt. Vraag daarom niet alleen naar het uurtarief maar vooral naar de totale kosten.

Dit mag je van de tekstschrijver verwachten

Teksten voor je website laten schrijven, hoe werkt dat? Er zijn een aantal zaken die je zeker van de tekstschrijver mag verwachten. Ten eerste heeft deze een professionele uitstraling en voorziet jou van het nodige advies. De schrijver begrijpt de opdracht en levert de tekst binnen de afgesproken termijn. Zo ziet de webtekst eruit:

 • Voorzien van een pakkende titel met hierin het belangrijkste zoekwoord verwerkt
 • Juiste opbouw van de tekst, waarbij rekening wordt gehouden met het onderwerp, probleem en oplossing
 • De tekst bevat geen taal-of spellingfouten. Juist gebruik van hoofdletters, interpunctie lidwoorden en nog veel meer.
 • Taalniveau B1 of B2. Beginnende schrijvers leveren teksten in taalniveau A1 of A2. Dit is zowel voor zoekmachines als websitebezoekers een groot minpunt. De tekst bevat geen moeilijke bewoording: iedereen begrijpt wat er staat.
 • De tekstschrijver evalueert de opdracht. Moet de tekst worden aangepast of ben je tevreden?

Als laatste ontvang je een btw-factuur. Deze factuur verwerk je in je eigen administratie en gebruik je bij de voorbelasting btw-aangifte.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven