Webtekst schrijver gezocht? Meer websitebezoekers!

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Een webtekst schrijver nodig? Geef je website een professionele of creatieve boost. Jij wil toch ook bovenaan in zoekmachines staan en een hogere conversie? Dan zijn we het daar over eens. Maar nu: een webtekst schrijver gezocht, waar vind je die? Hopelijk ga je voor de beste investering.

Het werk van een webtekst schrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een webtekst schrijver noem je ook wel een tekstschrijver of copywriter. Het werk bestaat uit het schrijven van online en offline teksten. Hierbij is er onderscheid tussen de verschillende schrijvers.

  • Webtekst schrijver: creëert teksten voor het internet (web)
  • SEO tekstschrijver: houdt zich bezig met zoekmachine optimalisatie middels teksten
  • Copywriter: is gespecialiseerd in het schrijven van advertentieteksten/ reclamemateriaal

Dat zijn er nog veel tekstschrijvers of schrijvers die voor brochures, boeken en ander drukwerk schrijven.

Een SEO webtekst schrijver

De beste keus: een SEO webtekst schrijver. Maar waarom eigenlijk? SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie. Dit is een verzameling van technieken om de website hoger in zoekmachines te krijgen. Drie belangrijke pijlers spelen hierbij een rol:

  • technische optimalisatie
  • linkbuilding
  • contentmarketing

Hiervan is contentmarketing de belangrijkste pijler. Het hele internet draait tenslotte om content. Een SEO webtekst schrijver is als geen ander gespecialiseerd in het schrijven van goede teksten. Deze teksten zijn beter vindbaar in zoekmachines. Hierdoor behaal je een hogere positie in de zoekresultaten en trek je meer zoekverkeer naar je toe.

Het effect van een hoge positie in Google (en Bing)

Google is de meest gebruikte zoekmachine wereldwijd. Meer dan 90% van de zoekopdrachten start met  Google. Bing heeft een kleiner marktaandeel van enkele procenten.

Het effect van een hogere positie in Google is ontzettend groot. Wie bovenaan in de zoekresultaten staat (positie 1), ontvangt maar liefst 25% tot 45% van het zoekverkeer. Een tweede positie levert 11% tot 14% van het zoekverkeer op.

Een SEO webtekst schrijver is allereerst gericht op die hoge positie in de zoekresultaten. Daarnaast zorgt deze ervoor dat webteksten lekker lezen en goed converteren. Het is tenslotte een combinatie van beiden.

Webtekst schrijver gezocht? Hier let je op!

Het is belangrijk om voor de juiste SEO webtekst schrijver te kiezen. Er is namelijk een groot aanbod in SEO tekstschrijvers. Dit betekent niet dat elke SEO webtekstschrijver ook verstand heeft van zoekmachine optimalisatie.

Het probleem is de grote vraag naar SEO tekstschrijvers. Het is geen beschermend beroep dus iedereen mag zich zo noemen. Terwijl sommigen niet goed in zoekmachines scoren. Dat is ook lastig, SEO is er zeker niet voor beginners. Ik heb jarenlang voor grote online marketingbureaus geschreven. Dan leer je een hele andere kant van de zoekmachines kennen. Daarnaast heb ik van Google zelf wat cursussen mogen volgen. Ook dan maak je kennis met deze grote zoekmachine.

Zoek je dus een webtekst schrijver kijk dan vooral naar de kennis die de schrijver over zoekmachines heeft. Een goede webtekst schrijver kan je hier alles over vertellen.

Teksten moeten ook wat opleveren

Het is niet alleen belangrijk dat je bovenaan in zoekmachines staat, de teksten op je website moeten ook wat opleveren. De webtekst schrijver zorgt ervoor dat de teksten lekker leesbaar zijn. De inhoud van de teksten maakt de lezer enthousiast en weet deze te overtuigen. Alles met één doel: een hogere conversie/meer omzet.

Dit kost een webtekst schrijver

Een webtekst schrijver moet toch ontzettend duur zijn? Tarieven van verschillende tekstschrijvers lopen enorm uiteen. Gelukkig ben je slim genoeg om je eigen budget te bepalen. Aan de hand hiervan bepaal je ook wat duur of goedkoop is. Het is vooral belangrijk dat je investering zich terugverdient.

De kunst is om een webtekst schrijver te vinden die reële tarieven hanteert en ook nog eens  ontzettend goed is. Dat klinkt een beetje privé maar wel de beste manier om je budget goed te besteden. Een tekstschrijver die bovenaan in zoekmachines staat weet in ieder geval hoe het allemaal werkt.

Daarnaast is het goed om te kijken naar de schrijfstijl van de tekstschrijver. Dit moet jou aanstaan en ook bij je passen. Elke webtekst schrijver heeft namelijk een unieke schrijfstijl. Dit is gedeeltelijk aan te passen naar je wensen, maar niet voor de volle 100%.

De prijs/ het tarief

Dan over naar de prijs. Zoals eerder gezegd zal de prijs per web tekst schrijver verschillen. Minder dan € 50 voor een tekst, meer dan € 100 of misschien wel meer dan € 150. De prijs is afhankelijk van verschillende zaken zoals de lengte van de tekst, de kwaliteit, gebruikte zoektermen en nog veel meer.

Wat is dan een reëel tarief? Lastig, ik denk altijd vanuit de opdrachtgever en niet vanuit mezelf. Wat zou ik zelf willen betalen voor een tekst? Een tarief variërend van € 70 tot € 100 (500 woorden) leek mij wel reëel. Ondernemen moet tenslotte betaalbaar blijven.

Webtekst schrijver gezocht en benieuwd naar de tarieven? Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven