Website tekstschrijver scoort goed, dan jij ook

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Scoort de website van een tekstschrijver goed in zoekmachines? Dan kan het niet missen: die van jou binnenkort ook. Tekstschrijvers die bovenaan in Google staan weten namelijk veel over SEO (zoekmachine optimalisatie). Maar let op, want er zijn ook bedrijven die niet op eigen kracht bovenaan zijn komen te staan. Daarom is het even goed opletten met wie je zakendoet.

Waarom SEO zo belangrijk is

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Je zoekt een website tekstschrijver. Iemand die dus teksten voor je website of webshop creëert. Een verstandige keus want zelf teksten schrijven is vaak lastig. De juiste tekstvorm, aanspreekvorm maar ook taal en spelling, begin er maar eens aan. Bovendien moet een tekst ook nog eens informeren, inspireren of overtuigen.

Dan heb je ook nog SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit zijn alle handelingen om een website hoger in de organische zoekresultaten te krijgen. Hier zijn heel wat specialisten voor beschikbaar. De SEO tekstschrijver houdt zich met het onderdeel content bezig. Toevallig is dit ook het belangrijkste onderdeel van SEO.

Website tekstschrijver: controleer dit vooraf

Ben je op zoek naar een SEO tekstschrijver dan kun je deze het beste in Google zoeken. Wanneer de website tekstschrijver bovenaan in Google staat dan heb je de juiste gevonden.

Voor 80% klopt dit wel. Er zijn echter ook tekstschrijvers die op een andere manier bovenaan in zoekmachines staan.

Negeer de advertenties

Boven veel organische zoekresultaten zie je 1 tot 3 advertenties staan. Google maar eens op ‘SEO-tekstschrijver’, dan zie je eerst wat advertenties staan. Het is niet verstandig om op een van deze advertenties te klikken.

Waarom niet? Omdat dit niet perse ervaren tekstschrijvers zijn. Iedereen mag adverteren in zoekmachines en zo boven de organische zoekresultaten staan. Daar is geen kunst aan en zegt weinig over het aanbod of de kwaliteit.

Tekstschrijvers betalen andere tekstschrijvers

Raar maar waar: sommige tekstschrijvers schakelen andere tekstschrijvers in. Niet alleen voor opdrachten maar ook voor hun eigen bedrijfswebsite.

In het verleden heb ik voor een aantal tekstschrijvers content gemaakt. Dankzij mij staan deze tekstschrijvers nu hoog in de organische zoekresultaten. Achteraf vond ik mezelf stom om hieraan mee te werken. Tegenwoordig wijs ik dit soort opdrachten direct af.

Website tekstschrijver gezocht

Je hebt behoefte aan een website tekstschrijver. Zo eentje die verrassend goede teksten schrijft. Overtuigend, op een leuke manier geschreven en ook nog eens goed vindbaar in de organische zoekresultaten.

Gelukkig heb je er een gevonden want je bevindt je nu op deze website. Natuurlijk wil je weten wat een tekstschrijver kost en in hoeverre je resultaat kunt verwachten.

Resultaatgericht schrijven

Als website tekstschrijver vind ik het belangrijk om resultaatgericht te werk te gaan. Daarom bespreken we vooraf je doelgroep, doelstelling en wat jouw verwachtingen zijn. Vaak moet ik verwachtingen bijsturen. Zo denken sommigen dat ze met een enkele SEO tekst direct hoog in Google staan. Zo werkt dit natuurlijk niet.

Resultaatgericht schrijven betekent ook richting een hogere conversie werken. Teksten moeten de bezoeker vanaf het begin af aan overtuigen. De lezer moet het gevoel krijgen “hier ben ik op de juiste plek”. Het maakt hierbij niet uit of je een product of dienst verkoopt, aan affiliate marketing doet of een puur informatieve website hebt.

Tarieven tekstschrijver/ SEO copywriter

Een website tekstschrijver is ontzettend duur. Helaas denken velen dit. Niet geheel onterecht want die kosten kunnen flink oplopen. Kost een tekst € 150? Nee hoor, hier betaal je altijd minder. Een en ander is wel afhankelijk van de lengte van de tekst en wat je precies nodig hebt. Het schrijven van een homepage kost nu eenmaal meer tijd dan een blogpost of een productomschrijving. Daarom is het altijd interessant om vooraf de tarievenkaart op te vragen. Dan weet je exact wat je betaalt.

Kwaliteit staat voorop. Het is belangrijk dat teksten je websitebezoekers aanspreken, maar ook dat ze vindbaar zijn in zoekmachines. Daarom ligt het specialisme ook in SEO schrijven.

Laten we ondernemen betaalbaar houden. De fiscale voordelen worden er voor ondernemers ook niet beter op. Vraag de tarievenkaart aan en bekijk wat je gaat kosten. Heb je iets specifieks nodig? Geef dit dan aan, het tarief kan dan namelijk afwijken.

Voordelen (SEO) tekstschrijver

Steeds meer bedrijven of webmasters schakelen over naar een SEO tekstschrijver. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen:

  • Goed geschreven teksten
  • Tijdsbesparing
  • Goed vindbaar in zoekmachines
  • Exclusieve licentie

Dankzij de SEO tekstschrijver kom je professioneler over. Bovendien verhoogt dit de conversie en ben je beter vindbaar in zoekmachines. Dit levert uiteraard ook meer websitebezoekers op. Hierbij is het belangrijk om de focus op de lange termijn te leggen.

Bij elke tekst ontvang je een exclusieve licentie. Dit betekent dat niemand anders de tekst mag gebruiken, alleen jij en voor het doel dat je voor ogen hebt.

Nadelen SEO tekstschrijver

Kleven er aan het inschakelen van een SEO tekstschrijver ook nog nadelen? Natuurlijk, tegenover voordelen staan altijd een of meerdere nadelen:

  • Het kost geld
  • Enkele dagen wachttijd
  • Resultaat kan uitblijven

Dat het inschakelen van een tekstschrijver geld kost en dat je enkele dagen op je tekst moet wachten, dat is niet meer dan logisch. Een eenvoudige blogpost is vaak in een halfuurtje geschreven, inclusief onderzoek. Maar complexe teksten vragen toch wat meer tijd. Bovendien zijn er meerdere opdrachtgevers waardoor je in een wachtrij staat. In de supermarkt moet je ook op je beurt wachten.

Dat het resultaat kan uitblijven, daar denkt niet iedereen over na. Niemand kan je namelijk een eerste positie in Google garanderen. Deze zoekmachine wijzigt het algoritme regelmatig. Dit betekent dat ook de rankings kunnen verschuiven. Uiteraard zet ik me als website tekstschrijver wel voor een zo hoog mogelijke score in.

Zullen we maar direct starten en resultaatgericht te werk gaan? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven