Website tekstschrijver scoort goed, dan jij ook

Scoort de website van een tekstschrijver goed in zoekmachines? Dan kan het niet missen: die van jou binnenkort ook. Tekstschrijvers die bovenaan in Google staan weten namelijk alles over SEO (zoekmachine optimalisatie). Maar let op, want er zijn ook tekstschrijvers die niet op eigen kracht bovenaan zijn komen te staan. Daarom is het even goed opletten met wie je zakendoet.

Waarom SEO zo belangrijk is

Je zoekt een website tekstschrijver. Iemand die dus teksten voor je website of webshop creëert. Een verstandige keus want zelf teksten schrijven is vaak lastig. De juiste tekstvorm, aanspreekvorm maar ook taal en spelling, begin er maar eens aan. Bovendien moet een tekst ook nog eens informeren, inspireren of overtuigen.

Dan heb je ook nog SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit zijn alle handelingen om een website hoger in de organische zoekresultaten te krijgen. Hier zijn heel wat specialisten voor beschikbaar. De SEO tekstschrijver houdt zich met het onderdeel content bezig. Toevallig is dit ook het belangrijkste onderdeel van SEO.

Website tekstschrijver: controleer dit vooraf

Ben je op zoek naar een SEO tekstschrijver dan kun je deze het beste in Google zoeken. Wanneer de website tekstschrijver bovenaan in Google staat dan heb je de juiste gevonden.

Voor 80% klopt dit wel. Er zijn echter ook tekstschrijvers die op een oneerlijke manier bovenaan in zoekmachines staan.

Negeer de advertenties

Boven veel organische zoekresultaten zie je 1 tot 3 advertenties staan. Google maar eens op ‘SEO-tekstschrijver’, dan zie je eerst wat advertenties staan. Het is niet verstandig om op een van deze advertenties te klikken.

Waarom niet? Omdat dit geen ervaren tekstschrijvers zijn. Ze leggen grof geld neer om boven die organische zoekresultaten te staan. Daar is geen kunst aan, beter zoek je een tekstschrijver die op eigen kracht in de organische zoekresultaten staat.

Tekstschrijvers betalen andere tekstschrijvers

Raar maar waar: veel tekstschrijvers schakelen andere tekstschrijvers in. Niet alleen voor opdrachten maar ook voor hun eigen bedrijfswebsite.

In het verleden heb ik voor een aantal tekstschrijvers content gemaakt. Dankzij mij staan deze tekstschrijvers nu hoog in de organische zoekresultaten. Ze waren dus niet zelf in staat om goed in Google te scoren en hadden hier mijn hulp bij nodig!

Het is niet al goud wat blinkt oftewel schijn bedriegt.

Website tekstschrijver gezocht

Je hebt behoefte aan een website tekstschrijver. Zo eentje die verrassend goede teksten schrijft. Overtuigend, op een leuke manier geschreven en ook nog eens goed vindbaar in de organische zoekresultaten.

Gelukkig heb je er een gevonden want je bevindt je nu op deze website. Natuurlijk wil je weten wat een tekstschrijver kost en in hoeverre je resultaat kunt verwachten.

Resultaatgericht schrijven

Als website tekstschrijver vind ik het belangrijk om resultaatgericht te werk te gaan. Daarom bespreken we vooraf je doelgroep, doelstelling en wat jouw verwachtingen zijn. Vaak moet ik verwachtingen bijsturen. Zo denken sommigen dat ze met een enkele SEO tekst direct hoog in Google staan. Zo werkt dit natuurlijk niet.

Resultaatgericht schrijven betekent ook richting een hogere conversie werken. Teksten moeten de bezoeker vanaf het begin af aan overtuigen. De lezer moet het gevoel krijgen “hier ben ik op de juiste plek”. Het maakt hierbij niet uit of je een product of dienst verkoopt, aan affiliate marketing doet of een puur informatieve website hebt.

Tarieven tekstschrijver/ SEO copywriter

Een website tekstschrijver is ontzettend duur. Helaas denken velen dit. Niet geheel onterecht want in veel gevallen betaal je € 100 of meer voor een tekst van 500 woorden. Een tekst van 1000 woorden moet al snel € 200 of meer kosten. Er zijn zelfs tekstschrijvers die € 250 per pagina vragen.

Logisch dat gedacht wordt dat een website tekstschrijver of een SEO copywriter duur is. Gelukkig kan het ook een stuk goedkoper. Maar dan wel zonder op kwaliteit in te leveren.

Om ondernemen betaalbaar te houden (de fiscale voordelen worden er ook niet beter op) hanteren we eerlijke tarieven. Je betaalt altijd minder dan € 85 voor een blogpost of een soortgelijke tekst. Andere tekstvormen kunnen qua tarief afwijken. Het is altijd aan te raden om vooraf naar de tarieven te vragen.

Voordelen (SEO) tekstschrijver

Steeds meer bedrijven of webmasters schakelen over naar een SEO tekstschrijver. Dit heeft natuurlijk een aantal voordelen:

  • Goed geschreven teksten
  • Tijdsbesparing
  • Goed vindbaar in zoekmachines
  • Exclusieve licentie

Dankzij de SEO tekstschrijver kom je professioneler over. Bovendien verhoogt dit de conversie en ben je beter vindbaar in zoekmachines. Dit levert uiteraard ook meer websitebezoekers op. Hierbij is het belangrijk om de focus op de lange termijn te leggen.

Bij elke tekst ontvang je een exclusieve licentie. Dit betekent dat niemand anders de tekst mag gebruiken, alleen jij en voor het doel dat je voor ogen hebt.

Nadelen SEO tekstschrijver

Kleven er aan het inschakelen van een SEO tekstschrijver ook nog nadelen? Natuurlijk, tegenover voordelen staan altijd een of meerdere nadelen:

  • Het kost geld
  • Enkele dagen wachttijd
  • Resultaat kan uitblijven

Dat het inschakelen van een tekstschrijver geld kost en dat je enkele dagen op je tekst moet wachten, dat is niet meer dan logisch. Hoewel de student tekstschrijver voor een paar euro aan de slag gaat en vandaag nog je tekst klaar heeft. Nadeel van die student tekstschrijver is dat dit niet de allerbeste teksten zijn.

Dat het resultaat kan uitblijven, daar denkt niet iedereen over na. Alleen de allerbeste SEO tekstschrijvers boeken resultaat. Wanneer je voor een website tekstschrijver gaat die ergens onderaan in zoekmachines bungelt dan kun je geen goed resultaat verwachten. Let dus op met wie of wat je zaken doet.

Zullen we maar direct starten en resultaatgericht te werk gaan? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.