Website teksten laten schrijven

Goed geregeld: website teksten laten schrijven. Tenminste, wanneer je ook voor de betere SEO tekstschrijver gaat. Het is belangrijk dat een tekst foutloos is, de websitebezoeker enthousiast maakt en dat je ook nog eens goed vindbaar bent in zoekmachines.

Waarom teksten op een website onmisbaar zijn

Ben je wel eens een website zonder teksten, afbeeldingen of video’s tegengekomen? Waarschijnlijk ging het dan om een net geregistreerde domeinnaam. Je bent niet langer dan 2 seconden langs geweest en was alweer weg.

Stel je eens voor dat je geen teksten op je website hebt staan. Hoe heb je de bezoekers dan iets te vertellen? Teksten op een website zijn onmisbaar. Maar er is meer, want dankzij SEO teksten word je ook in zoekmachines gevonden.

Website teksten laten schrijven

Natuurlijk kun je met die teksten zelf aan de slag gaan. Een gedeelte van de ondernemers en website-eigenaren waagt die poging. Hoe verwoord je op een goede manier wat je te bieden hebt? Hoe zorg je ervoor dat je een hoge positie in de zoekresultaten krijgt?

Dit is het werk van de (SEO) tekstschrijver. Of beter nog: de SEO-UX tekstschrijver. Een combinatie van zoekmachinevriendelijk teksten met een hoge gebruikerservaring. Website teksten laten schrijven is dan ook een goed idee, maar alleen wanneer je voor de betere tekstschrijver gaat.

Een SEO(UX) tekstschrijver vinden

Je hebt de keuze gemaakt: website teksten laten schrijven. Waar vind je een goede tekstschrijver? Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines dan is het belangrijk dat de tekstschrijver verstand heeft van SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. De betere SEO tekstschrijver staat zelf hoog in zoekmachines. Deze weet tenminste wat SEO teksten zijn.

Kom je via social media een tekstschrijver tegen? Controleer dan eerst de website van deze tekstschrijver. Staat deze vrij laag in de zoekresultaten dan is het niet iemand die jouw website hoger in de zoekresultaten gaat krijgen.

Hoe weet je of de website van een tekstschrijver wel goed in zoekmachines scoort? Hier zijn verschillende tools voor, Ubersuggest is gratis te gebruiken. Voer de URL van de website in en bekijk het aantal bezoekers per maand. Dit zou toch wel minimaal 2000 bezoekers per maand moeten zijn.

Tip: houd er rekening mee dat de data binnen Ubersuggest minimaal 1-2 maanden achterloopt.

Zo werkt het laten schrijven van teksten

Je weet als geen ander over je product of dienst te vertellen. Dit in een tekst verwoorden, dat is andere koek. Wanneer je een tekstschrijver inschakelt is het altijd even goed op elkaar afstemmen. Het is belangrijk dat je zo goed mogelijk aangeeft wat je van de tekstschrijver verwacht. Bijvoorbeeld welke tekstsoorten je nodig hebt of hoeveel woorden dit moeten zijn. Maar ook het onderwerp van de tekst of de aanspreekvorm (u of jij).

Dit soort dingen vermeld je in een briefing. Veel tekstschrijvers hebben een uitgebreide briefing nodig. Door mijn jarenlange ervaring heb ik aan een half woord vaak genoeg. Wat mij betreft hoef je dus geen uitgebreide briefing op te stellen. Maar het mag natuurlijk wel.

Je ontvangt altijd een eerste tekst, ongeacht de hoeveelheid teksten die je bestelt. Zo kun je aan de hand van de eerste tekst bepalen of de toon en schrijfstijl jou bevallen. Of dat het toch net iets anders moet.

Let op: bij veel tekstschrijvers geldt een andere werkwijze. Je krijgt dan alle teksten in één keer aangeleverd. Soms ontvang je een factuur, of je nu tevreden bent of niet. Dit is dus niet mijn werkwijze!

Website teksten laten schrijven: over de kosten (prijs)

Wat moet het laten schrijven van webteksten kosten? Hier kun je hele discussies op loslaten. Tekstschrijvers hanteren een uurtarief die ergens tussen de € 40 en € 120 ligt. Eigenlijk heb je niet zoveel aan dat uurtarief. Waarom niet? Omdat er langzaam werkende en snelle tekstschrijvers zijn.

De langzaam werkende schrijver is twee tot vier uur met een tekst van 500 woorden bezig. Ikzelf ben hier 20 tot 30 minuten mee bezig. Dat is toch wel een verschilletje, ook met betrekking tot de kosten. Neem maar eens twee tekstschrijvers die een uurtarief van € 80 hanteren.

  • Tekstschrijver A is 4 uur met de tekst bezig. Factuur: 4 X € 80 = € 320
  • Tekstschrijver B is in 30 minuten klaar. Factuur: 0,50 X € 80 = € 40

Vraag dus niet naar de uurprijs maar om een offerte. Mijn tip: een tekst van 500 tot 600 woorden die duurder is dan € 75, dat is toch wel een pittige investering. Waarschijnlijk ook nog eens een investering die zich niet terugverdient.

Een SEO tekstschrijver inhuren

Het voordeel van je website teksten laten schrijven is dat je niet zelf met woorden hoeft te stunten. Dit scheelt je veel tijd en vooral veel ergernis. Bovendien levert een goede SEO tekstschrijver je ook veel op: een hogere positie in zoekmachines. Dit betekent meer websitebezoekers en een hogere conversie.

Website teksten laten schrijven? Reserveer tijdig je plek. Vanwege grote drukte is mijn wachttijd helaas iets langer dan bij veel andere tekstschrijvers. Je krijgt er echter wel een uitstekende kwaliteit voor terug, dat maakt het wachten de moeite waard. Heb je met spoed teksten nodig? Dit is tegen meerprijs altijd mogelijk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem voor de mogelijkheden contact op.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy