Website laten opvallen: 5 methoden

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

De website laten opvallen is geen eenvoudige klus. Je hebt namelijk concurrentie van ruim 2 miljoen andere Nederlandse websites. Toch zijn er een aantal methoden om je website goed onder de aandacht te brengen, hiermee trek je zeker meer websitebezoekers. Bekijk hieronder 5 methoden om de website op te laten vallen.

Waarom je meer websitebezoekers wil

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Dat je de website wil laten opvallen heeft één reden: je wil meer websitebezoekers. Maar waarom wil je die? Niet om je ego te strelen, hoewel het hartstikke tof is wanneer je website aan populariteit groeit. De belangrijkste reden is toch wel het verhogen van je omzet.

Nagenoeg elke website heeft een verdienmodel. Zo probeert de bedrijfswebsite meer klanten of opdrachtgevers binnen te halen. Terwijl de webshop zoveel mogelijk probeert te verkopen. Maar ook de persoonlijke blog of de informatieve website haalt inkomsten binnen, vaak middels affiliate marketing of de verkoop van advertentieruimte/blogruimte.

Website laten opvallen doe je zo!

Eindelijk, de website staat online. Of hij staat al een tijdje online maar de resultaten vallen tot nu toe tegen. Hoe dan ook, de website laten opvallen is de volgende stap. Bekijk onderstaande 5 methoden en ga zelf aan de slag.

1. Een unieke website

Zorg er als eerste voor dat jouw website helemaal uniek is. Dit betekent een mooi maar vooral praktisch webdesign. Maak je bijvoorbeeld gebruik van WordPress en een gratis thema dan ziet je website er al snel hetzelfde uit als 500 andere websites. Gelukkig kun je met wat codes het design naar je eigen wens aanpassen. Of je laat een website bouwen, dan weet je zeker dat deze uniek is.

Net zo uniek moet de content op de website zijn. Leen geen teksten van andere websites, duplicate content wordt door zoekmachines niet gewaardeerd. Bovendien bied je geen meerwaarde voor je websitebezoekers. Plaats je veel foto’s op je website? Probeer zelf foto’s te (laten) maken in plaats van stockfoto’s of gratis foto’s van bijvoorbeeld Pixabay.

2. Een domeinnaam om nooit te vergeten

Waarschijnlijk heb je al een domeinnaam geregistreerd. Mocht dit nog niet het geval zijn: verzin een domeinnaam die niemand kan vergeten. Een sterke websitenaam blijft namelijk langer hangen.

Heb je een bedrijf, zorg dan dat de domeinnaam overeenkomt met de bedrijfsnaam. Mensen die op zoek zijn naar jouw bedrijf (of merk) hoeven dan alleen maar deze naam in Google in te voeren en voilà: je website verschijnt direct bovenaan in de zoekresultaten.

3. Bovenaan in de organische zoekresultaten

Je website laten opvallen doe je door bovenaan in de organische zoekresultaten te staan. Je trekt dan namelijk het meeste zoekverkeer naar je toe. Wist je dat een eerste positie in Google goed is voor wel 24% van al het zoekverkeer?

Helaas is het niet zo eenvoudig om bovenaan in zoekmachines te staan. Hier zul je SEO voor toe moeten passen. Het belangrijkste onderdeel is sterke content. Teksten die niet alleen de websitebezoeker maar vooral de zoekmachine overtuigt. Onderaan dit artikel lees je hier meer over.

4. Gastbloggen

Benader relevante websites die in dezelfde branche of niche actief zijn. Vraag of je hier een gastblog mag plaatsen. Het is belangrijk dat de gastblog goed aansluit bij de desbetreffende website. In de gastblog plaats je een linkje naar jouw website. Dit is niet alleen een goede manier om de website te laten opvallen, ook bouw je een linkprofiel op.

Houd er rekening mee dat niet alle websites op je verzoek ingaan. Bovendien moet je bij sommige websites voor een gastblog betalen. Zorg dat de gastblog die jij aanlevert van een uitstekende kwaliteit is. Huur desnoods een tekstschrijver in.

5. Zichtbaar op social media

Wil je de website laten opvallen? Zorg dan dat je zichtbaar bent op social media. Open minimaal één social media account en verbind dit met je website. Plaats regelmatig een social media post met een verwijzing of linkje naar je website of je nieuwste blogpost.

Vergroot de betrokkenheid met je volgers: reageer op reacties en like af en toe een post van je volgers. Zo laat je zien dat het niet alleen om jou draait: het moet immers van twee kanten komen.

Website laten opvallen in zoekmachines

Punt 3 is misschien wel het belangrijkste om je website op te laten vallen. Die hoge positie in de organische zoekresultaten, daar doe je het toch voor? Wanneer je bovenaan in Google staat dan ontvang je gratis zoekverkeer. Dat is heel wat anders dan adverteren in zoekmachines.

Het mooie is dat je een hoge positie vaak lange tijd behoudt. Zorg daarom dat je website actief is en blijft. Plaats het liefst wekelijks een nieuw artikel, een blogpost of iets anders op je website. Content delen en nog eens delen, daar gaat het om. Maar dan wel kwalitatieve content. Websites die bovenaan staan zijn allemaal voorzien van de best geschreven teksten.

Ga voor SEO teksten

Nee, SEO teksten zijn niet geschreven voor zoekmachines. Ze voldoen echter wel aan de richtlijnen van Google. SEO teksten lezen zeer prettig, overtuigen websitebezoekers en als kers op de taart weten ze ook zoekmachines te overtuigen.

Het is helemaal niet eenvoudig om SEO teksten te schrijven. Zelfs mensen die zich SEO tekstschrijver noemen hebben hier vaak nog moeite mee. Dit merk je doordat de website van de SEO tekstschrijver helemaal niet in zoekmachines scoort. Zie je nu hoe lastig dit is?

Laat mij jou helpen met SEO teksten voor je website of webshop. Scoor hoger in zoekmachines en overtuig je bezoekers van jouw producten, diensten, mening of expertise. Teksten waar je wat aan hebt, ook nog eens tegen een goede prijs. Vraag gerust de vrijblijvende tarievenkaart aan of vraag om advies.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven