Website coach: ondersteuning bij (nieuwe) websites

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Een website coach helpt je met een goede online vindbaarheid én klantenwerving. Leid bezoekers naar je website en zorg dat ze actie ondernemen. Een nieuwe website/webshop opstarten of de huidige website flink onder handen nemen? Ontdek de voordelen van een website coach en welke kosten je kunt verwachten.

Het opzetten van een website

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Overal waar je website ziet staan kun je ook webshop lezen, met beiden wordt hetzelfde bedoeld.

Je hebt een plan: het opzetten van een bedrijf, webwinkel of affiliate website. Je doel: inkomen genereren. Het opzetten van een website is eenvoudig, al helemaal wanneer je gebruik maakt van een CMS zoals WordPress. Hierna beginnen de problemen want je hebt het volgende nodig:

 • Content (teksten, afbeeldingen en eventueel video’s)
 • SEO (zoekmachine optimalisatie)
 • Social media
 • Eventueel e-mail marketing

Met alleen een webdesign ben je er dus niet. Pak het vanaf het begin gelijk goed aan! Mocht je al een bestaande website hebben dan is het nooit te laat om deze flink te verbeteren.

Website coaching voor zakelijke en privé websites

Een goede zakelijke website is onmisbaar, in welke branche je ook werkzaam bent. Misschien was je op zoek naar een website voor coaching (coaches, trainers en adviseurs). Dan kan het dat je op dit artikel bent uitgekomen. Maar ook in andere branches bepaalt een goede website of je wel of geen klanten binnenhaalt.

Website coaching houdt in dat je advies en begeleiding ontvangt bij de opzet, invulling en het onderhoud van de zakelijke website of de privéwebsite.

Een succesvolle website

Meer dan twee miljoen Nederlandse websites, zoveel staan er online. Hiervan heeft meer dan 90% van de websites een verdienmodel, bijvoorbeeld het aanbieden van diensten of producten, geld inzamelen of affiliate marketing/ verkoop advertentieruimte.

Wist je dat meer dan de helft van deze websites helemaal niet succesvol is? De klanten, opdrachtgevers of het grote geld blijft uit. Voor een succesvolle website moet je hard werken. Daarom schakel je een website coach in.

Problemen van websitebezoekers oplossen

Een website coach lost de problemen van websitebezoekers op. Dit klinkt misschien een beetje vreemd maar bezoekers op je website hebben altijd een probleem. Dat probleem vanuit verschillende zaken bestaan, bijvoorbeeld het zoeken naar een huisarts, behoefte aan een nieuwe iPhone of informatie over vlinders opzoeken.

Websitebezoekers zijn in eerste instantie niet in de persoon achter de website geïnteresseerd. Pas wanneer ze zien dat de website hun probleem kan oplossen dan kijken ze wat verder. Als website coach richt ik me voornamelijk op de problemen van websitebezoekers. Door deze op te lossen verhoog je de conversie en omzet.

Website coach: dit kun je verwachten

Vanaf de allereerste plannen ontkom je er niet aan om een website te bouwen. Vrijwel alle bedrijven hebben een website, mensen zoeken namelijk steeds meer online naar informatie. Waarom een website coach inschakelen? Omdat je van begin tot eind het nodige advies en de beste begeleiding ontvangt. Dit helpt je in de klantenwerving maar ook in het aantrekken van (nieuwe) bezoekers.

Het is niet nodig om van alle diensten van een website coach gebruik te maken. Aan jou de keuze. Je hebt de volgende opties:

 • Nieuwe website laten bouwen (webdesign)
 • Bestaande website technisch optimaliseren
 • Homepage of servicepagina’s laten schrijven
 • Blogpost, artikelen of andere teksten laten schrijven
 • Bestaande teksten aanpassen
 • Zoekwoordenonderzoek (SEO)
 • Linkbuilding
 • Nieuwsberichten of persberichten
 • Social media posts

Tips en advies van de website coach

Naast het laten uitvoeren van bepaalde diensten (bijvoorbeeld teksten laten schrijven of technische optimalisatie) ontvang je ook tips en advies. Met deze tips en het advies kun je zelf aan de slag. Hierdoor hoef je niet alles uit handen te geven, dit scheelt natuurlijk weer in de kosten.

Je ontvangt advies met betrekking tot het optimaliseren van teksten, afbeeldingen en video’s. Maar ook tips met betrekking tot zoekwoorden of zoektermen.

De website is klaar en staat online, wat nu? Het werk van de website coach houdt niet op want er is nog steeds veel werk te doen. Denk aan bloggen, de perfecte manier om je doelgroep te bereiken. Maar ook het versturen van nieuwsbrieven of promotie op social media. Met een website ben je eigenlijk nooit klaar. Gelukkig kun je altijd op de website coach terugvallen.

Tip: meer bezoekers versus meer klanten

Feit: een hoge positie in zoekmachines levert je meer bezoekers op. Daar kan niemand omheen. Nog een feit: adverteren op social media levert je ook meer bezoekers en misschien wel merkbekendheid op.

Meer bezoekers betekent echter niet meer klanten. Met een slechte website jaag je de bezoekers net zo hard weer weg. Het is dus belangrijk dat de inhoud van een website voor 100% klopt. Ook daarvoor vertrouw je op de website coach. Want de website coach is er niet alleen om de website goed vindbaar te maken maar ook om bezoekers te overtuigen. Een win-win situatie.

Ga dus niet voor de eerste de beste tekstschrijver, webdesigner of SEO specialist. Alles moet namelijk perfect op elkaar zijn afgestemd.

Website coach: de kosten

Wat kost het inschakelen van een website coach? Het is lastig om een prijsindicatie te geven, het is namelijk helemaal afhankelijk van wat je wil. Als website coach probeer ik de tarieven zo reëel mogelijk te houden. Om een voorbeeld te geven vind je hieronder enkele website coach kosten.

 • SEO tekst laten schrijven: vanaf € 25
 • Zoekwoordenonderzoek: gratis bij de tekst – apart onderzoek mogelijk
 • Advies over linkbuilding: gratis voor bestaande klanten – ook een lang adviesgesprek mogelijk
 • Persbericht: vanaf € 170
 • Social media post: vanaf € 7,50

De kosten voor webdesign, linkbuilding, zoekwoordenonderzoek mét rapportage of andere zaken zijn afhankelijk van de verrichte werkzaamheden & tijd die hierin gaat zitten. Een en ander is uiteraard opvraagbaar.

Meer informatie of vragen over de werkwijze of tarieven? Via onderstaande knop neem je contact op, een e-mail sturen of bellen mag natuurlijk ook.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven