Wat verkoopt goed? Een webshop starten

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Zin in ondernemen: wat verkoopt goed? Met meer dan 800.000 Nederlandse webshops is het even bedenken wat je gaat verkopen. Een goed bedachte webshop kan heel wat inkomen opleveren. Een omzet van meer dan € 10.000 per maand is helemaal niet vreemd. Hierbij is het wel belangrijk om te weten welke producten goed verkopen en hoe je goed zichtbaar bent bij de doelgroep.

Verkopen op marktplaats of een webshop

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Veel mensen verkopen spullen op marktplaats of EBay. Een prima keuze wanneer het om hobbymatige verkoop gaat. Wordt de verkoop van producten een serieuze zaak dan is het starten van een webshop veel beter.

Een webshop betekent nog niet direct dat je ondernemer bent. Je bent ondernemer voor de belastingdienst wanneer je met de verkoop van producten winst behaalt. Het is dan beter om in te schrijven bij de Kamer van Koophandel, een onderneming geeft namelijk recht op verschillende fiscale aftrekposten.

Wat verkoopt goed? 5 ideeën

Natuurlijk, smartphones en kleding verkopen altijd goed. Het probleem is dat er al zoveel aanbieders zijn. Hierdoor wordt het lastig om de concurrentie aan te gaan en er ook echt winst uit te halen.

Wat verkoopt goed en is nog vrij uniek? Hieronder 5 goede ideeën.

1. Dierenspeelgoed en dierbenodigdheden

Alleen al in Nederland worden er 33,4 miljoen huisdieren gehouden:

  • 18 miljoen aquarium- en vijvervissen
  • 5 miljoen postduiven
  • 3,9 miljoen zang- en siervogels
  • 2,6 miljoen katten
  • 1,5 miljoen honden
  • 1,2 miljoen konijnen
  • 0,5 miljoen knaagdieren

Wanneer je naar bovenstaand lijstje kijkt dan valt er zeker wat te verdienen aan aquariumliefhebbers en vogelliefhebbers. Honden- en katten spulletjes verkoopt ook ontzettend goed, net als kooien en speeltjes voor konijnen en knaagdieren. De markt voor reptielen, amfibieën en overige dieren is een stuk minder groot.

Tip: start niet alleen een webshop in dierbenodigdheden maar deel ook wat informatieve of leuke blogposts, hier trek je meer websitebezoekers mee aan.

2. Gereedschap en bouwmaterialen

Wat verkoopt goed op het gebied van wonen en klussen? Er is altijd vraag naar gereedschap en bouwmaterialen, vooral in vakantieperiodes zie je een toename in verkoopcijfers. Er zijn genoeg fysieke bouwmarkten maar de moderne mens wil dit online bestellen.

Ondanks dat er al wat webshops op het gebied van gereedschap en bouwmaterialen zijn kun jij je hier nog steeds in onderscheiden. Denk aan een uitstekende service, aantrekkelijke prijs of materialen die bijna nergens anders verkrijgbaar zijn.

Tip: plaats voldoende bouwtips of handleidingen op je webshop, hier help je klanten mee.

3. Ledverlichting of led lampen

Bijna iedereen stapt van gloeilampen, halogeenlampen of spaarlampen over naar ledverlichting. Met ledverlichting kan er namelijk tot 90% op de energie bespaard worden. Dit is niet alleen goed voor het milieu, een lagere energierekening is altijd prettig.

Een webshop in ledverlichting doet het altijd goed. Bied dan wel een zo breed mogelijk assortiment aan. Denk hierbij aan led inbouwspots, opbouwspots, ledpanelen en natuurlijk losse led lampen. Vergeet ook de led accessoires niet.

Tip: kies voor voordelige maar kwalitatieve producten.

4. Trendy speelgoed

Jaarlijks duikt er weer een nieuwe speelgoedhype op. Trendy speelgoed is apart en origineel. Voordeel hiervan is dat je er op korte termijn ontzettend veel van verkoopt. Wanneer de trend over is dan blijf je mogelijk met de voorraad zitten. Het is daarom belangrijk om geen al te grote voorraden aan te leggen en goed in te schatten wat je denkt te verkopen.

Tip: maak eventueel gebruik van dropshipping, zodat je nooit aan voorraden vastzit.

5. Elektronische gadgets

Heb je ook een neus voor de nieuwste technische snufjes? Elektronische gadgets liggen goed in de markt. Dit kan van alles zijn, van draadloze compacte stofzuiger tot een temperatuurgestuurde koffiemok. Gadgets zijn echte hebbedingetjes die iedereen in huis wil hebben. Ze zijn niet altijd even nuttig maar soms wel leuke speeltjes.

Tip: houd ontwikkelingen in Aziatische landen of Amerika goed in de gaten, dan ontdek je vanzelf of er nieuwe elektronische gadgets aankomen.

Webshop hoger in Google

Zodra de webshop online staat meld je deze bij Google aan. Dit kan door het aanmelden van de URL maar ook via Google Search Console. Dit laatste is ook praktisch om zoekprestaties en klikfrequenties bij te houden.

Hoe krijg je de webshop hoger in Google? Een goede positie in zoekmachines levert namelijk veel bezoekers op. Wil je de website hoger in Google krijgen dan moet je kwalitatieve content delen. Dit betekent goede productomschrijvingen, praktisch voor de lezer maar ook indexeerbaar door zoekmachines.

Daarnaast helpt het om regelmatig een blogpost te plaatsen. Niet alleen help je hier bezoekers en klanten mee, ook waarderen zoekmachines dit. Dit leidt tot een betere positie in de organische zoekresultaten.

Wat verkoopt goed? Bespreek het!

Je hebt een idee: een webshop starten. Wat goed verkoopt, daar heb je ook je eigen ideeën over. Hoe dan ook, het wordt tijd om met je ideeën aan de slag te gaan. Dit begint met het registreren van een domeinnaam met bijbehorende webshop. Deze webshop maak je zelf of besteed je uit aan een webdesigner.

Dan begint het belangrijkste onderdeel: het vullen van de webshop. Met productfoto’s en productomschrijvingen, maar ook met enkele blogposts. Heb je hier hulp bij nodig? Neem dan contact op. Speciaal voor ondernemers werken we met aantrekkelijke tarieven. Het is namelijk belangrijk dat je investering zich snel terugverdient én dat er een mooie winst overblijft.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven