Wat verdien je met affiliate marketing?

Bijgewerkt: 15 januari 2022

Affiliate marketing kan erg veel opleveren, vooral wanneer je het goed aanpakt. Wat verdien je met affiliate marketing? De verdiensten kunnen oplopen tot meer dan € 5000 per maand. Een mooi passief inkomen waar iedereen van droomt. Ik laat jou zien op welke momenten je het meeste geld binnenhaalt.

Dit is affiliate marketing

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Ben je al bekend met affiliate marketing? Dit is een vorm van internetmarketing. Hierbij ga je een partnerschap met een adverteerder aan. Je wordt beloond voor leads of gegenereerde verkopen. In veel gevallen kom je bij een affiliate netwerk uit waarbij verschillende adverteerders zijn aangesloten. Het kan ook dat je rechtstreeks een partnerschap met een adverteerder aangaat. Bol.com, Wehkamp en Coolblue zijn hier goede voorbeelden van.

Wat verdien je met affiliate marketing? Enkele voorbeelden

Je wil je met je website helemaal gaan richten op affiliate marketing. Dit is echt een goede manier om een passief inkomen op te bouwen. Ik kan erover meepraten, ik doe dit al sinds 2013. En het is nog effectief ook!

Wat verdien je met affiliate marketing? Natuurlijk wil je hier enkele voorbeelden van zien. Hoeveel je verdient hangt van een aantal zaken af. Ten eerste de nichewebsite. Financiële websites halen over het algemeen meer binnen dan dierenwebsites. Maar de concurrentie in financiële websites is ook groter.

Daarnaast speelt ook het aantal websitebezoekers en het soort adverteerder een rol. De een betaalt beter uit dan de ander.

Dit kun je echt verdienen

Je moet heel veel websitebezoekers hebben om genoeg te verdienen met affiliate marketing. Reken op minimaal 5000 bezoekers per dag, dan kun je hier een volwaardig passief inkomen uithalen. In dit geval verdien je tussen de € 100 en € 5000 per maand. Met 10.000 bezoekers per dag ligt het inkomen op € 1000 tot € 8000 per maand (per website). Onderaan dit artikel vertel ik je hoe je aan zoveel websitebezoekers komt.

Welk affiliate netwerk werkt het beste?

Om veel te verdienen (een hoog passief inkomen) is het belangrijk dat je voor het juiste affiliate netwerk kiest. In Nederland heb je de keuze uit TradeTracker, Daisycon, Awin en nog een aantal grote en kleinere netwerken. Bij welk netwerk verdien je het meest? De eerder drie genoemde staan bekend om hun hoge uitbetalingen. Maar dan moet je het wel goed aanpakken.

Merk je dat je sales of leads binnenhaalt maar je krijgt niet uitbetaald? Verlaat het affiliate netwerk en kies voor een ander. Het gaat er niet overal even eerlijk aan toe.

Kijk ook eens naar buitenlandse affiliate netwerken. Wat verdien je met affiliate marketing wanneer je je aansluit bij een buitenlands netwerk? De verdiensten kunnen hier wel wat lager zijn, mede doordat er geen Nederlandse advertenties op je website staan. Houd rekening met een passief inkomen dat misschien wel 50% lager is! Maar: met de juiste adverteerder kan een buitenlands netwerk juist meer opleveren. Een kwestie van testen.

Informatiepakket

Veel websitebezoekers = een hoog passief inkomen

Het is eigenlijk heel eenvoudig: de affiliate websites met de meeste websitebezoekers ontvangen ook het hoogste passief inkomen. Daarom is het zo belangrijk om zoveel mogelijk geïnteresseerden naar jouw website te trekken. Dit kan maar op één manier: met interessante content.

Je kunt namelijk middels verschillende trucjes bovenaan de zoekmachine verschijnen maar zonder interessante content verdwijnen websitebezoekers net zo snel als ze gekomen zijn. Waarna je uiteindelijk weer wegzakt in de zoekresultaten.

Je moet er dus voor zorgen dat je website interessante content (inhoud) bevat. Dit zijn zoekmachinevriendelijke teksten die de lezer enthousiast maken en overtuigen. Je hebt dus SEO teksten nodig, maar hoe kom je hieraan?

SEO teksten (laten) schrijven

Heb je een vlotte pen en veel verstand van zoekmachine optimalisatie dan is het mogelijk om zelf je SEO teksten te schrijven. Houd er echter rekening mee dat je veel concurrentie hebt. De concurrent schakelt waarschijnlijk een professionele SEO tekstschrijver in en zal jou daardoor continu voorblijven.

Jouw voordeel: waarschijnlijk huurt je concurrent een SEO tekstschrijver in die helemaal niet zo goed is als hij zelf denkt. Jij gaat voor een SEO tekstschrijver die wél goed is. In ieder geval eentje die zelf bovenaan in zoekmachines staat, want zo iemand weet hoe je de zoekmachine overtuigt van de geschreven teksten.

Tip: wil je snel groeien plaats dan minimaal eenmaal per week een tekst op je website.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven