Wat kost een tekstschrijver? Alle prijzen op een rij

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

Vraag: wat kost een tekstschrijver? Je hebt tekstschrijvers die voor € 5 een hele pagina aan elkaar schrijven, maar ook copywriters die met gemak € 250 vragen. Wat is een reële prijs en hoe zit het met de kwaliteit? Daar ga je vandaag achter komen.

Betaal niet teveel maar ook niet te weinig

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Feit: je wil niet teveel betalen. Logisch, het leven is al duur genoeg. Zelfs als (middel)groot bedrijf let je op de centen. Misschien vind je het volgende minder logisch, maar betaal ook zeker niet te weinig. Ik zal je uitleggen waarom dit is.

Wat kost een tekstschrijver: de goedkopere schrijver

De beginnende schrijver heeft nog niet veel ervaring en vaak ontbreekt het aan een mooi portfolio. Om toch een portfolio op te kunnen bouwen, hanteert de beginnende schrijver soms een laag tarief. Een hele pagina voor € 5 of € 10, hoe aantrekkelijk is dat? Zeer aantrekkelijk, maar blijf de kwaliteit dan wel in de gaten houden. Je wil toch beter gevonden worden in zoekmachines?

Vind je online vindbaarheid niet zo belangrijk en maakt het je niet uit dat een tekst wat foutjes bevat, dan kun je best een absolute starter kiezen. De kwaliteit kan wat lager liggen hoeft niet) maar je bent in ieder geval goedkoop uit. Ook de student schrijver kan je vaak prima helpen.

De dure tekstschrijver

Goedkoop is duurkoop, dus duur moet dan wel goed zijn. Ha, die vlieger gaat niet op. Een dure tekstschrijver is niet direct beter dan zijn goedkopere collega. Duur heeft met verschillende zaken te maken. Bijvoorbeeld een hoog uurtarief of een langzame werkwijze. Stel dat iemand € 80 per uur vraagt en 3 uur over het schrijven van een blogpost doet. Dan kom je op € 240 uit. Terwijl de ander € 50 per uur vraagt en in een uurtje klaar is. In dit geval betaal je € 50, dat scheelt natuurlijk enorm.

Dit verklaart gelijk waarom je zoveel of zo weinig betaalt. Daarnaast is het ook een beetje lef hebben. Het beroep tekstschrijver is niet beschermd. Iedereen kan en mag dit doen en bepaalt zijn of haar eigen tarieven.

Dit kost een tekstschrijver met kennis en ervaring

Een goede tekstschrijver mag best wat kosten maar hoeft jou het geld niet uit je zakken te kloppen. Wat kost een tekstschrijver met kennis en ervaring? Eentje die zelf hoog in Google staat en dit ook voor jou kan realiseren?

De allergoedkoopste tekstschrijver is mogelijk vanaf ongeveer € 5 per tekst. Vaak kom je dit op een speciaal platform of bij student tekstschrijvers tegen. Bij mij hoef je echt geen € 200 voor een tekst te betalen. Met veel verstand van SEO (zoekmachine optimalisatie) ontvang je goed scorende teksten. Maar ook nog eens teksten die de bezoeker overtuigen. Minder dan € 100 voor een tekst betalen? Zeker mogelijk. Vraag de tarievenkaart aan en laat je verrassen.

Mijn tarieven en uitleg hierover

Nu ben je natuurlijk benieuwd naar mijn tarieven. Laat ik vooropstellen: ik werk snel en efficiënt. Eigenlijk ben ik altijd al een snelle werker geweest. Voorheen had ik een hondentrimstersalon en knipte ik 8-10 hondjes per dag, iets dat aan de hoge kant is.

Als tekstschrijver ben ik niks aan deze snelheid verloren, zonder op kwaliteit in te leveren. Dit is ook terug te zien aan mijn portfolio, waar je grote en bekende opdrachtgevers tegenkomt. Maar goed, dankzij mijn snelle en efficiënte werkwijze kan ik het tarief reëel houden.

Wat kost een tekstschrijver? Mijn tarief:

Reëel, eerlijk en verrassend voordelig. Alles naar ratio, want voor korte teksten betaal je minder dan voor hele lappen tekst. Heb je meer of minder woorden nodig dan wat je op de tarieven krijgt ziet staan? Geen probleem, we passen het tarief gewoon hierop aan. Flexibiliteit hoort erbij.

Hoe weet je of een tekstschrijver ook echt goed is?

Dat weet je in het begin niet. Het is aftasten wat je aan de tekstschrijver hebt en of deze een leuke schrijfstijl heeft. Belangrijk: bezoek de website van de tekstschrijver of copywriter. Lees een aantal blogs door, zo krijg je een betere indruk van zijn of haar schrijfstijl. Kijk ook eens bij het portfolio, staan hier voldoende opdrachtgevers tussen?

Wees daarom gerust wat blogposts door, op deze website vind je er meer dan 800. Zo krijg je een goede eerste indruk van het werk dat ik lever. Staat de schrijfstijl je aan? Mooi, neem dan contact op.

Een proeftekst laten schrijven? Sommige tekstschrijvers doen dit gratis, maar van gratis werken is nog nooit iemand beter geworden. Een proeftekst is altijd mogelijk, maar wel tegen het geldende tarief. Na de proeftekst zit je nergens aan vast. Wil je de samenwerking opzeggen, dan zijn we even goede vrienden.

Let op: alleen na het betalen van de (proef)tekst mag je deze gebruiken. Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel of wil je direct een of meerdere teksten bestellen? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven