Wat kost een liefdesbrief laten schrijven?

Bijgewerkt: 24 februari 2023

Met een liefdesbrief laat je weten wat je voor de ander voelt. Meestal is de brief voor een romantische geliefde bedoeld. Toch bestaan er ook liefdesbrieven voor familie, vrienden en zelfs voor collega’s. Moeite met het schrijven van de brief? Een liefdesbrief laten schrijven is nu mogelijk! We informeren je over de kosten.

Waarom je voor een (ouderwetse) liefdesbrief kiest ♥

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Het is jammer dat we zo weinig handgeschreven brieven sturen. Of liefdesbrieven, ze lijken wel vergeten. Een ouderwetse liefdesbrief is de grootste verrassing die je aan een romantische geliefde of een crush kunt geven.

Dat mag handgeschreven zijn maar het is ook toegestaan om de brief per e-mail versturen. Vind je social media of WhatsApp makkelijker? Dan mag dit ook, alleen is de opmaak misschien niet zoals je bedoeld had.

Dit zijn de voordelen van het versturen van een liefdesbrief:

 • Je laat zien wat je voor de ander voelt
 • Je bent eerlijk over je gevoelens
 • Je geeft de ander een fijn gevoel
 • Je versterkt de band tussen jullie
 • En als laatste: je bent uniek!

Hoe we te werk gaan

Een liefdesbrief laten schrijven? Neem contact op en geef je wensen door. We vinden het belangrijk om te weten voor wie de brief bedoeld is, bijvoorbeeld je partner, kind, ouders of een goede vriend(in). Misschien wil je de brief anoniem versturen of weet je niet hoe de ontvanger heet. Geen probleem, daar houden we rekening mee.

Meestal plannen we een belafspraak in. Tijdens het telefoongesprek krijg je wat vragen voorgelegd. Dat maakt het makkelijker om de brief te schrijven. Heb je van die ander een brief ontvangen en wil je hier op een originele manier op reageren? Stuur een printscreen of kopietje naar ons toe, dan weten we wat er in jouw brief moet komen te staan.

Maak je geen zorgen, alles wat je ons vertelt of toestuurt blijft tussen ons. Dat wordt nooit met anderen gedeeld! Nadat je liefdesbrief klaar is verwijderen we al je gegevens, behalve je gegevens om de factuur naar je toe te sturen.

Wanneer moet ik betalen?

Wil je weten wat het kost om een liefdesbrief te laten schrijven? Eerst laten we je zien wanneer je betaalt. Dit doe je gedeeltelijk vooraf en het grootste gedeelte achteraf. Je doet een aanbetaling van € 30,25. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

 • € 25 voor het telefoongesprek en het overleg, inclusief een voorschot op het schrijven van de liefdesbrief
 • € 5,25 btw (21%)

De rest van de prijs betaal je achteraf, nadat je de liefdesbrief ontvangen hebt.

Dit kost een liefdesbrief laten schrijven

Bij de prijs van een liefdesbrief laten schrijven zit het volgende inbegrepen:

 • Telefonisch interview of overleg, eventueel per e-mail
 • Opstellen van de brief
 • Eventueel aanpassen, bijvoorbeeld omdat er toch nog iets anders moet
 • Tips om je liefdesbrief te versturen
 • Antwoord op vragen die over de brief gaan

Bij de meeste aanbieders betaal je tussen de 70 en 150 euro voor een brief laten schrijven, ongeacht om welk type brief het gaat. We maken graag onderscheid tussen zakelijke- en liefdesbrieven. Het leven is al duur genoeg. Ondanks dat de liefde onbetaalbaar is hanteren we lage tarieven. Bekijk hieronder wat het kost om een liefdesbrief te laten schrijven.

 • Een standaardbrief van 400 tot 500 woorden: € 50
 • Een extra lange liefdesbrief van 600 tot 700 woorden: € 60

Bovenstaande prijzen zijn inclusief 21% btw, er komen dus geen extra kosten bij.

Wil je een zakelijke liefdesbrief laten schrijven? Hiervan is sprake wanneer je ondernemer bent. De tarieven zijn als volgt:

 • Standaardbrief 400-500 woorden: € 41,32 + € 8,68 btw
 • Extra lange brief 600-700, woorden: € 49,59 + € 10,41 btw

Dit betaal je achteraf

Je weet nu wat het kost om een liefdesbrief te laten schrijven. We laten je zien hoe de betaling voor een standaardbrief eruit ziet.

Als aanbetaling maak je € 30,25 over. Je krijgt een betaallink toegestuurd. Betaal middels iDEAL, PayPal of Bancontact. Is je voor iDEAL dan is het geld direct overgemaakt en kunnen we beginnen met het schrijven van de brief.

Achteraf betaal je het resterende bedrag. Dat is in dit geval € 50 minus € 30,25 = € 19,75. Je ontvangt hier een factuur voor. Bewaar die factuur goed want het is je bewijs dat je een liefdesbrief door ons hebt laten schrijven.

Kan ik een tweede brief bestellen? ♥

Jazeker kan dat! Zelfs wanneer je 10 liefdesbrieven bestelt schrijven we deze met alle liefde voor jou. Die brieven hoeven niet voor één persoon te zijn, het kan ook dat je brieven naar verschillende personen wil sturen. Elke brief maken we persoonlijk zodat de ontvanger er blij mee is.

Korting op je tweede (en volgende) liefdesbrief

Wanneer je voor de tweede keer binnen zes maanden een liefdesbrief laat schrijven dan ontvang je 5% korting. Daarom is het zo belangrijk dat je de factuur goed bewaart: hiermee toon je aan dat je al eerder iets besteld hebt. Mail ons met het e-mailadres waarop je eerder je bestelling deed. Meestal zien we aan de hand van het e-mailadres dat je een trouwe klant bent. Leuk om je weer terug te zien!

Telkens wanneer je opnieuw een liefdesbrief binnen zes maanden na de laatste bestelt krijg je die 5% korting.

Veelgestelde vragen over liefdesbrief laten schrijven

Misschien heb je nog wat vragen over laten schrijven van een liefdesbrief. Je vraag mag je altijd via de e-mail stellen, vul hiervoor het contactformulier in of stuur rechtstreeks een mailtje. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over een liefdesbrief laten maken.

Moet mijn naam in de brief komen te staan?

Je bent niet verplicht om je naam in de brief te laten plaatsen. Wil je anoniem blijven dan kan dat.

Mag ik aangeven wat in de brief moet komen te staan?

Natuurlijk mag je doorgeven wat de inhoud van de brief wordt. Misschien wil je een koosnaampje gebruiken, iets van herinneringen ophalen of een boodschap overbrengen. Dit soort dingen bespreken we van tevoren met je.

Kan ik de brief nog aan laten passen?

We doen ons best om een geweldige, mooie of romantische liefdesbrief te schrijven. Toch kan het dat deze iets anders is geworden dan je in gedachte had. Geen probleem, wanneer je aangeeft hoe het wel moet worden dan passen we het aan.

Kan ik de opdracht annuleren?

Misschien twijfel je over het laten schrijven van een liefdesbrief. Zolang je nog geen aanbetaling hebt gedaan mag je de opdracht annuleren. Heb je al iets aanbetaald? Omdat het hier om een dienst op maat gaat is het niet mogelijk om na aanbetaling de opdracht te annuleren.

Heel soms kan dit wel. Bijvoorbeeld wanneer je hebt aanbetaald maar we hebben nog geen telefoongesprek of overleg via de mail gehad. Dan mag je kosteloos annuleren.

Is de aanbetaling gedaan en heb je een overleg via telefoon of mail gehad? Zolang de brief nog niet geschreven is kun je nog annuleren. Vraag eerst hoe ver we zijn. Is er nog niks gedaan behalve het telefoongesprek dan annuleer je en krijg je € 15 op je rekening teruggestort. De rest van het bedrag brengen we in rekening voor de voorbereidingen die al getroffen zijn.

Is de brief al geschreven? Dan is annuleren niet meer mogelijk. Je bent verplicht om het resterende bedrag te betalen. Bedenk dat we veel tijd in het schrijven van de liefdesbrief hebben gestoken.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven