Wat kost een blogger?

Bijgewerkt: 10 augustus 2021

Zoveel verschillende bloggers met net zoveel verschillende tarieven. Wat kost een blogger wanneer je voor een zakelijke blog gaat? Dit soort blogposts zijn duurder dan een basic blog. Het is vooral de vraag wat een blog je uiteindelijk oplevert.

Dat is waarom je voor bloggen gaat

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Bloggen is helemaal de trend. Je doet hieraan mee maar weet eigenlijk niet zo goed waarom. Hierom: met bloggen scoor je makkelijker in Google. Deze zoekmachine wil de beste zoekresultaten bovenaan hebben staan. Veel website eigenaren proberen zoekmachines om de tuin te leiden. Gelukkig worden zoekmachines ook steeds slimmer en maken gebruik van kunstmatige intelligentie.

Hierdoor herkennen ze goed geschreven blogs moeiteloos. Dankzij waardevolle content heb je sneller een hogere positie in Google te pakken. Bovendien is bloggen een leuke en handige manier om je lezers te informeren, amuseren en overtuigen.

Wat kost een blogger in het algemeen?

Je hebt zakelijke blogs en persoonlijke blogs. Een zakelijke blog is over het algemeen duurder. Dit heeft te maken met de insteek van de blogs maar natuurlijk ook met zoekmachine optimalisatie. Dit verklaart waarom er prijsverschil zit tussen zakelijke en persoonlijke blogs. Wat kost een blogger in het algemeen? Reken op een prijs tussen de € 10 en € 250 per blogpost. Dit zijn zulke grote verschillen dat ik het hieronder ga opsplitsen.

Prijs van een persoonlijke blog

Een persoonlijke blog is eenvoudig van opzet. Geschikt voor een hobby website zoals een foodweblog, huisdierenblog of kluswebsite. Een hobby website is voornamelijk gericht op het amuseren van websitebezoekers. Deze website heeft geen zakelijke insteek. Het is dan ook minder belangrijk om hoog in zoekmachines te verschijnen. Bovendien maakt het niet heel veel uit dat de blog van wat mindere kwaliteit is.

Wat kost een blogger wanneer je voor een eenvoudige opzet gaat? Vaak kom je dan bij een student of beginnende blogger uit. Deze vraagt een prijs variërend van € 10 tot € 25 per blog.

Wat kost een blogger van zakelijke blogs?

Zakelijk bloggen is onmisbaar voor bedrijven, zakelijke websites en webshops. Een zakelijke blogpost ziet er professioneel maar absoluut niet stoffig uit. Helaas denken veel bloggers/ tekstschrijvers dat ze een zakelijke blog moeten voorzien van dure woorden. Wat maar weinig bloggers weten is dat je hier ruim 80% van de lezers mee wegjaagt.

Een goede blogger heeft een moderne schrijfstijl en weet (zakelijke) informatie op een persoonlijke manier naar buiten te brengen.

Wat kost een blogger wanneer je voor zakelijke blogs gaat? Ook hierin variëren de prijzen enorm. Je hebt bloggers die voor € 40 aan de slag gaan maar ook tekstschrijvers die tot € 250 vragen. Over het algemeen kun je zeggen dat een blog vanaf € 100 voor veel ondernemers aan de dure kant wordt. Terwijl de kwaliteit niet gegarandeerd beter is. Sommige bloggers hebben moeite met SEO en zijn slecht vindbaar in zoekmachines. De vraag is of je dan een hoge prijs wil betalen.

Wat kost een blogger bij Bianca?

Even voor de duidelijkheid: ik werk op het gebied va SEO bloggen alleen, hierin zit namelijk mijn grootste kracht. Andere werkzaamheden leg ik wel bij personeel neer. Maar goed, wat kost een blogger wanneer je voor mij kiest? Reken op een prijs tussen € 70 en € 110 per blog (afhankelijk van de lengte). Deze blogs zijn uiteraard zoekmachine vriendelijk, je gaat tenslotte voor een online zichtbaarheid.

Blogposts voor je eigen website of een externe website

De vraag is of je blogs op je eigen website of op een andere website moet plaatsen. Mijn idee: allebei. Ten eerste is het belangrijk dat de eigen (bedrijfs)website voorzien is van waardevolle content. Dit betreft niet alleen de homepage en een diensten/ productenpagina maar zeker ook verschillende blogs. Het advies is om minimaal eenmaal per maand een nieuwe blog op de website te plaatsen.

Een blogpost op een externe website plaatsen heeft vooral met linkbuilding te maken. In de blog staat namelijk een link naar je website. Zoekmachines volgen deze links en geven in veel gevallen een hogere waarde aan je website mee. Maar alleen wanneer je blogs op een relevante website laat plaatsen. Ben je schilder dan plaats je een blog op een externe website die over klussen, verbouwen of schilderen gaat. Niet op een website die over huisdieren gaat.

Kosten voor het plaatsen van blogs op externe websites

Wat kost een blogger wanneer je een blog op een externe website laat plaatsen? In beginsel kun je de website benaderen en zelf een blog aanbieden. Veel websites gaan hier akkoord mee. Er zijn echter ook situaties waarbij de website bepaalde eisen stelt. Bijvoorbeeld dat de externe website de blog verzorgt.

Mag je zelf de blog aanleveren dan kost het je tussen de € 0 en € 125 voor het plaatsen van een blog. Wil de externe website de blogpost zelf (laten) schrijven dan kost het je inclusief plaatsen tussen de € 25 en € 400. Bij kleine of minder bekende websites betaal je over het algemeen minder dan wanneer je voor een autoritaire (bekende) website gaat.

Laat je blogs op een professionele manier schrijven. Vraag de tarievenkaart aan of informeer naar de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven