Wat kost een blog? Kosten op een rij

Vraag: wat kost een blog? Antwoord: tussen de € 5 en € 250. Je kunt het zo duur maken als je zelf wil. Helaas wil duur niet zeggen dat het ook goed is. Zo zijn er tekstschrijvers of bloggers die € 250 vragen en ondertussen prutswerk leveren. Bekijk wat een reële prijs voor een blog (blogpost) is.

Dit is een blog

We noemen het vaak blog maar eigenlijk heet het een blogpost: een leuk geschreven en vaak persoonlijk artikel. Een website met verschillende blogposts heet een weblog. Maar goed, de meesten noemen het artikel een blog dus lees je hier meer over de kosten van een blog.

Laten bloggen is een goed idee

Waarom zou je eigenlijk laten bloggen? Omdat het helemaal de trend is. Dankzij leuk geschreven blogs ontvang je meer websitebezoekers en verhoog je zowel de betrouwbaarheid van jouw website als de interactie met je volgers.

Bloggen is vooral vanaf 2010 in populariteit gegroeid. In 2020 is er geen website meer die niet aan bloggen doet. Goed geschreven blogartikelen zijn goed vindbaar in zoekmachines. Allemaal redenen om te laten bloggen.

Wat kost een blog? Een praktijkvoorbeeld

Van goedkoop tot duurkoop: wat kost een blog? Er zijn tekstschrijvers die voor slechts € 5 een complete blogpost leveren. Maar er zijn ook copywriters die hier gemakkelijk € 250 voor vragen. Is goedkoop duurkoop en kun je beter voor de duurste tekstschrijver of blogger gaan? Nee hoor, de prijs zegt niets over de kwaliteit.

Praktijkvoorbeeld 1: een freelance copywriter vraagt voor het schrijven van een blog tussen de € 150 en € 200 (per blog). Na grondig onderzoek blijkt dat deze blogs nauwelijks vindbaar zijn in zoekmachines. Conclusie: je hebt teveel betaald.

Praktijkvoorbeeld 2: een student tekstschrijver vraagt € 10 voor een blogpost. Het artikel is niet in zoekmachines vindbaar en bevat ook nog eens veel taalfouten. Conclusie: je hebt te weinig betaald.

Je ziet in bovenstaande voorbeelden (waargebeurd) dat een dure tekstschrijver niet direct betere kwaliteit levert. Kijk daarom niet alleen naar de prijs maar vooral naar de vindbaar van de tekstschrijver zelf.

De prijs van een blogpost

Wat kost een blog? Daar ga ik jou antwoord op geven. Je krijgt nu een indicatie van de prijs die ik voor blogposts vraag. Gemiddeld betaal je minder dan € 85 per blog van 500-600 woorden. Ja echt!

Is dat (te) goedkoop of duur? Beiden niet! Dit tarief zit namelijk precies tussen de dure en goedkope tekstschrijver in. Maar: mijn blogposts scoren wel allemaal hoog in Google. Really? Yes, mits jouw website ook technisch oké is.

Bestel tijdig je blogs

Bloggen was al populair maar zal de komende tijd nog verder doorgroeien. Wil jij ook blogs op jouw website of webshop? Dit heeft een aantal voordelen:

  • je vergroot de betrokkenheid met je websitebezoekers/volgers
  • er staat regelmatig nieuwe content op je website
  • zoekmachines waarderen de blogposts en plaatsen je hoger in de zoekresultaten

Let op: het plaatsen van blogs geeft geen garantie op een eerste positie in de zoekresultaten. De ranking van je website is van meerdere factoren afhankelijk, maar goed geschreven teksten dragen hier voor een zeer groot gedeelte aan bij.

Oké, doe mij maar een blog, hoe lang duurt dat?

Afhankelijk van de drukte, het onderwerp van jouw opdracht en het benodigd aantal teksten bedraagt de wachttijd tussen de één week en zes weken. Ik schrijf alle teksten zelf, hier huur ik niemand voor in. Je kunt je voorstellen dat dit ook veel tijd vraagt.

Reserveer tijdig je plekje en meld je direct aan. Na je aanmelding ontvang je een offerte en de benodigde informatie. Het plaatsen van een opdracht is heel eenvoudig: dit doe je gewoon per e-mail. Je hoort vanzelf wat de verwachte levertijd is.

Bianca Walraven is gespecialiseerd tekstschrijver.

  • SEO teksten
  • Blogs
  • Nieuwsberichten
  • Persberichten
  • SEO consultancy