Wat is SEO schrijven?

Bijgewerkt: 16 augustus 2021

Zit je met de vraag: wat is SEO schrijven? Het gaat hier om het schrijven van zoekmachinevriendelijke teksten. Waarom zou je dit (laten) doen? Nou, om je online vindbaar hij te vergroten. De website met de beste SEO teksten krijgt namelijk een hoge positie in Google, Bing en andere zoekmachines.

De betekenis van SEO

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO is de Engelse afkorting van search engine optimization. In het Nederlands mag je het ook zoekmachine optimalisatie noemen. Kort gezegd gaat het hier om het optimaliseren van een website, zodat deze geschikt wordt bevonden door zoekmachines.

Weet je ook waarom dit zo belangrijk is? Ruim 90% van de internet ervaringen start bij zoekmachine Google. Een aantal procent begint bij zoekmachine Bing of Yahoo!. Sta je met jouw website of webshop bovenaan in Google, dan ontvang je de meeste bezoekers.

Helaas is het niet zo eenvoudig om bovenaan in Google te verschijnen, tenzij je adverteert. Dat kost veel geld en dat wil je niet. Daarom besteden website eigenaren op veel aandacht aan zoekmachine optimalisatie. Zo verschijn je gratis en voor niets bovenaan in de zoekresultaten.

De technieken van SEO

SEO kent verschillende technieken. Het meest bekend is SEO schrijven. Wat is SEO schrijven? Daar ga ik straks verder op in. Naast SEO teksten schrijven zijn er namelijk nog een aantal onmisbare technieken. Dit zijn onder andere linkbuilding en technische optimalisatie. Daarnaast speelt social media een belangrijke rol.

Wat is SEO schrijven?

Laten we eens gaan kijken wat SEO schrijven is. Laat ik dan alvast verklappen: het is niet makkelijk. Veel tekstschrijvers noemen zich tegenwoordig SEO tekstschrijver. Niet omdat ze zoveel verstand hebben van zoekmachine optimalisatie, maar wel omdat jij op zoek bent naar een SEO tekstschrijver.

Ik zal je hier een voorbeeld van geven. Een tijdje terug kwam ik met iemand in contact die dacht alles over SEO te weten en zelf zijn teksten had geschreven. Hij is hier later dankzij mij op teruggekomen. In de praktijk bleek dat zijn eigen bedrijfswebsite helemaal niet in Google vindbaar was, op een enkele tekst na.

Wat is SEO schrijven dan wel? Dit is het schrijven voor websitebezoekers. Pardon, ik zal vast schrijven voor zoekmachines bedoelen? Nee hoor, zoekmachines willen namelijk dat je voor websitebezoekers schrijft. Hierbij houd je natuurlijk wel rekening met een aantal richtlijnen. De echte SEO tekstschrijver kent deze richtlijnen.

Kan ik zelf SEO schrijven?

Of je zelf SEO kan schrijven? Ja hoor, dat is zeker mogelijk. Misschien ben je nog wel beter dan de dure zelfbenoemde SEO tekstschrijver. Het is wel belangrijk om je aan de richtlijnen te houden.

Dit betekent dat je een of meerdere woorden in de tekst verwerkt, maar wel op een natuurlijke manier. Bovendien moet je niet teveel of juist te weinig zoekwoorden gebruiken, anders gaat het mis. De tekst bevat een goede titel en tussenkopjes.

Wat nog meer? De tekst is vooral leuk en interessant. Maar ja, wat is eigenlijk leuk en interessant? Dat is voor jou een vraag en voor mij een weet. Om een tipje van de sluier op te lichten: dit artikel is leuk en interessant. Daarom staat het ook zo hoog in Google.

Dit gebeurt er wanneer je een verkeerde SEO tekst schrijft

Je hebt een tekst geschreven en naar jouw mening is deze zoekmachine geoptimaliseerd. Helaas denkt ome Google hier anders over. Dit weet je omdat jouw tekst niet binnen de eerste 10 zoekresultaten verschijnt.

Geen paniek, een nieuwe tekst doet er soms langer over om bij de eerste 10 zoekresultaten te komen. Maar goed, wanneer dit na drie maanden nog steeds niet het geval is, dan is jouw tekst niet zoekmachine vriendelijk.

Slecht geschreven SEO teksten verschijnen dus niet bovenaan in de zoekresultaten, maar er gebeurt nog veel meer. De slechte SEO score heeft namelijk invloed op de rest van je website. Niet direct en de invloed is niet supergroot, maar met veel slecht geschreven teksten blijft je website laag staan.

SEO teksten laten schrijven

Je weet nu wat SEO schrijven is en hoe je dit toepast. Handig: je weet ook wanneer je beter niet zelf aan het schrijven gaat. Een SEO tekstschrijver inhuren is een verstandige keus. Zoals je ziet scoort mijn bedrijfswebsite zeer hoog in Google. Maak gebruik van mijn kennis en ervaring en laat je SEO teksten door mij schrijven.

Ik beloof geen eerste positie in Google, dat gaat niet lukken met een enkele SEO-tekst. Bovendien moet je website mobielvriendelijk en technisch in orde zijn. Heb je dit allemaal voor elkaar en plaats je meerdere SEO teksten, dan zie je vroeg of laat resultaat. Bovenaan in de zoekresultaten verschijnen, hoe spannend is dat?

Neem vrijblijvend contact op of kijk eens bij het portfolio. Tot snel!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven