Wat is SEO proof? Snel je website optimaliseren

Vraag van vandaag: wat is SEO proof? Je website staat niet zo hoog in zoekmachines als je zou willen. Met nieuwe content moet dat vast wel lukken, maar dan moeten de teksten wel SEO-geoptimaliseerd zijn. Wat is dit precies en wat levert het je op? Ik leg je uit hoe je teksten vindbaar krijgt in zoekmachines.

De betekenis van SEO

SEO is een mooie afkorting van Search Engine Optimization. In gewoon Nederlands mag je ook zoekmachine optimalisatie zeggen. Zoals het woord al doet vermoeden draait het om het optimaliseren van je website, zodat deze hoger in zoekmachines scoort.

Waarom zou je hoger in Google willen staan? Omdat 93% van het internetgebruik bij een zoekmachine start. Met meer dan 2 miljoen Nederlandse websites is het vechten om een hoge positie in de zoekresultaten. Door SEO toe te passen verbeter je de online vindbaarheid. Onnodig om uit te leggen dat meer websitebezoekers de omzet van de website of webshop verhoogt.

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

SEO proof teksten

Wat is SEO proof eigenlijk? Content vormt het belangrijkste onderdeel van de website. Logisch ook, want met een lege website trek je geen bezoekers. Content bestaat uit teksten (artikelen), media, documenten of andere inhoud. De teksten zijn het belangrijkst: dat is wat websitebezoekers willen zien.

Je kunt natuurlijk wat willekeurig geschreven teksten klakkeloos op je website plaatsen. Lekker gemakkelijk, snel en goedkoop. Schrijf je zelf geen teksten, dan laat je dit gewoon door de allergoedkoopste tekstschrijver doen. Helaas, maar deze werkwijze zorgt niet voor een hogere positie in de zoekresultaten. Slecht geschreven teksten zijn niet goed, maar wat is SEO proof dan wél?

Dit zijn SEO-geoptimaliseerde teksten:

  • Goede paginatitel
  • Voldoende alinea’s
  • Waardevolle inhoud
  • Juiste grammatica en spelling
  • Informerend of wervend
  • Goede balans in zoekwoorden
  • Variatie in zoekwoorden

Een SEO proof tekst laten schrijven

Zelf aan de slag met bovenstaand lijstje? Probeer het maar eens. Veel mensen komen er al snel achter dat een tekst schrijven moeilijker is dan gedacht. Je moet op zoveel dingen tegelijk letten dat je al snel de mist in gaat. Het probleem is dat je dit niet altijd in de gaten hebt: vaak denk je dat de tekst perfect is. Achteraf ziet de juiste SEO tekstschrijver toch nog heel wat fouten of misstappen voorbijkomen.

Laat je teksten door een professional schrijven. Dit bespaart je veel tijd en energie en achteraf ook nog eens onnodig hoge kosten. Slecht geschreven teksten scoren namelijk niet in zoekmachines, waardoor het allemaal opnieuw moet. Ben je bereid om dubbel te betalen of ga je in één keer voor een goed resultaat?

Een SEO tekstschrijver vinden

SEO proof teksten vind je bij de SEO tekstschrijver. Het is wel belangrijk dat deze schrijver over voldoende kennis en ervaring beschikt. Kijk daarom eens naar het portfolio van een schrijver: voor wie heeft hij of zij al geschreven?

Fijn dat je mij gevonden hebt via Google, Bing of een advertentie. Mijn teksten zijn SEO proof, anders was je mij niet tegengekomen. Je hoeft dus niet verder te zoeken naar een SEO tekstschrijver. Bezoek direct de contactpagina.

Prijs van een SEO proof tekst

Je gaat voor een goede én zoekmachinevriendelijke tekst. Een prima keuze als je het mij vraagt. Mijn eigen ervaring is dat dit soort teksten goed in zoekmachines scoren. Dit heb ik al voor verschillende opdrachtgevers weten te realiseren (zie portfolio).

Benieuwd wat een SEO-tekst kost? Dit hoeft helemaal niet duur te zijn. Ik sla je niet met mooie woorden of een duur zoekwoordenonderzoek om de oren. Hierdoor vind ik het ook niet nodig om een hoge prijs van €200 voor een tekst te vragen. De prijs van een tekst/ artikel ligt hier gelukkig lager. Ondernemen moet wél betaalbaar blijven.

Kan het goedkoper?

Op zoek naar goedkopere tekstschrijvers? Er zijn meer dan genoeg schrijvers die voor een artikel van 500 woorden slechts €5 tot €10 vragen. Niet altijd SEO proof en misschien met de nodige fouten, maar wel lekker goedkoop. Vind je online vindbaarheid minder belangrijk, dan kan ik je doorverwijzen naar een goedkope tekstschrijver.

Toch liever kwaliteit? Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 30.000 artikelen voor het internet. Ze heeft een enthousiast en ervaren team van specialisten opgebouwd.

We zijn het startpunt voor elke (nieuwe) website.
Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven?