Wat betekent sfs?

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Jouw vraag: wat betekent sfs? Als tekstschrijver kom ik veel in aanraking met afkortingen en bijzondere woorden. In dit blog leg ik je uit wat de sfs betekenis is. Let op: deze afkorting heeft meerdere betekenissen die ik allemaal bespreek.

SFS is een veelgebruikte afkorting op internet

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Op internet gebruiken we heel veel afkortingen, vooral op social media. Soms kom je een afkorting tegen waarvan je denkt: wat bedoelen ze daarmee? Dit is dus ook met de afkorting sfs. Je komt dit zowel met kleine letters als met hoofdletters tegen. Bekijk hieronder wat SFS betekent.

Wat betekent sfs: shoutout for shoutout

Het kan zomaar zijn dat je op sociale media of via de e-mail een bericht krijgt met het verzoek om sfs. Wat betekent sfs wanneer je dit verzoek krijgt? Het gaat hier om een shoutout for shoutout. In het Nederlands kun je dit vertalen naar promo voor promo (promoten).

Stel dat je een sfs verzoek op Instagram krijgt. De verzoeker wil dat je zijn of haar account via jouw eigen account promoot. In ruil hiervoor zal de verzoeker dit ook voor jouw account doen. Het doel is dat jullie beiden extra volgers krijgen. Sfs wordt niet alleen op Instagram maar ook op Facebook, interest, Twitter en andere sociale media kanalen toegepast. Overigens kan sfs ook voor volg voor volg staan. Jij volgt iemand en diegene volgt jou terug.

Een andere mogelijkheid is het promoten van elkaars website, webshop, dienst of product. Ik ben SEO tekstschrijver en je zit dus ook op de website van een tekstschrijver. Ik zou jou kunnen vragen om mijn website via jouw website of social media te promoten. Hier betaal ik niets voor want in ruil promoot ik jouw website of social media account. SFS gebeurt dus altijd met gesloten beurs.

SFS betekent óók selfie for selfie

Natuurlijk heeft sfs meerdere betekenissen. Een veel voorkomende sfs betekenis is selfie for selfie. Hierbij is het de bedoeling dat je iemand een selfie stuurt en deze een selfie terugstuurt. Dit verzoek zie je vooral op WhatsApp, Facebook, Instagram of via chat programma’s.

Houd er rekening mee dat niet iedereen ook echt een selfie van zichzelf stuurt. Kom je met een onbekende in aanraking, twijfel dan gerust aan de echtheid van de selfie. Verstuur ook nooit selfie’s waarvan je niet wil dat deze ergens op het internet verschijnen.

Betekenis sfs: spam for spam

Het kan ook op de betekenis spam for spam gaan. Nu moet je niet denken dat het hier direct om spammen gaat maar meer om het geven van heel veel likes en reacties. In ruil hiervoor zal de ander ook jouw berichten liken en reacties achterlaten. Hierdoor lijkt het alsof een social media account hartstikke populair is. Spam for spam wordt vooral toegepast om nieuwe accounts snel te laten groeien.

Seffens: nog even geduld

Je vraagt iemand iets te doen en je krijgt als reactie sfs terug. Wat betekent sfs in dit geval? De verzender bedoelt hier “seffens” mee. Dit betekent: binnenkort, binnen afzienbare tijd of zo dadelijk. Je zult dus nog even geduld moeten hebben.

Sfs betekent zo ontzettend…

Vaak wordt sfs ook aangeduid als: “zo ontzettend…” waarbij er dus nog een woord volgt. Kijk maar eens naar onderstaande voorbeelden.

  • – zo ontzettend traag/ langzaam
  • So f*cking social – zo ontzettend sociaal
  • So f*cking sick – zo ontzettend ziek
  • So f*cking selfisch – zo ontzettend egoïstisch
  • So f*cking sorry – zo ontzettend sorry

Het probleem van bovenstaande afkortingen is dat je nooit precies weet wat diegene bedoelt. Je zult er vaak toch naar moeten vragen.

Dit betekent sfs nog meer

Om het nog lastiger te maken laat ik je nog een aantal betekenissen van sfs zien:

  • Sub for sub – abonneren voor abonneren
  • Share for share – delen voor delen
  • Snap voor snap – snap(foto) voor snap(foto)

Nu je hier toch bent: teksten laten schrijven

Tja ik kan niet ontkennen dat je op de website van een SEO tekstschrijver bent uitgekomen. Mocht je toevallig website eigenaar zijn of er over denken om een nieuwe website of webshop te starten: denk aan SEO teksten. Met deze teksten scoor je hoger Google en andere zoekmachines. Weten hoe dit werkt of direct een offerte aanvragen? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven