Waarom een freelance tekstschrijver inschakelen?

Bijgewerkt: 6 december 2022

Hoe fijn is het wanneer je website bovenaan in Google staat. Je bouwt hier veel naamsbekendheid mee op en trekt ontzettend veel bezoekers naar je site. Meer bezoekers betekent een hogere omzet. Hoe je dit realiseert? Alleen, of in samenwerking met een tekstschrijver.

Waarom een freelance tekstschrijver inschakelen zo belangrijk is? Omdat dit dé expert op het gebied van content is. Bovendien profiteer je van SEO kennis, zodat je het beste uit je website haalt.

Interessante en nuttige inhoud delen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wil je hoog in Google staan, dan is het belangrijk dat je interessante en nuttige inhoud deelt. Iedereen heeft hier wel eens over gehoord, dus je zou het altijd toe moeten passen. Interessante en nuttige inhoud is goed voor het publiek, en zoekmachines zijn er ook dol op.

Meestal weet je welke onderwerpen geschikt zijn voor je website. Je maakt wat opzetjes, maar je komt er nooit aan toe om daadwerkelijk te schrijven. Of je loopt tegen problemen aan, zoals de schrijfstijl, welke zoektermen je moet gebruiken en de lengte van de tekst.

Een freelance tekstschrijver inhuren

Wanneer je met je tekst worstelt of je hebt geen tijd om artikelen te schrijven, dan is een freelance tekstschrijver inhuren een goed idee. Hiermee publiceer je vakkundig geschreven inhoud. Perfect afgestemd op je doelgroep en geoptimaliseerd voor zoekmachines.

Het verschil tussen een freelance tekstschrijver en de werknemer

Heb je gedurende zes maanden of langer minimaal 20 uur per week een tekstschrijver nodig? Dan is een freelance tekstschrijver inschakelen niet de beste keuze. Je bent dan veel goedkoper uit wanneer je iemand in dienst neemt.

Het omslagpunt ligt dus bij zes maanden en 20 uur per week. Een en ander hangt wel weer van het tarief af. Vind je een freelance copywriter die € 5 per uur vraagt, dan ben je hier veel goedkoper mee uit. Helaas zal een ervaren copywriter een stuk duurder zijn.

Wat kost het inschakelen van een freelance tekstschrijver?

De prijs is voor veel ondernemers een grote drempel. Het is heel vervelend wanneer een tekstschrijver € 40 per uur vraagt en langzaam werkt. Stel je voor dat zo iemand maar liefst 3 uur over een blogpost zou doen. Dit betekent dat je € 120 moet afrekenen!

Wanneer je 10 blogs of artikelen á € 120 per stuk moet betalen, dan ben je maar liefst € 1200 kwijt. Dit is een flinke investering waarvan je misschien helemaal niet weet of zich dit wel terugverdient.

Tip 1: kies alleen een tekstschrijver die zelf hoog in Google staat. En dan het liefst op minimaal 100 verschillende zoektermen. Nog beter is om een tekstschrijver te kiezen die maandelijks 10.000 bezoekers of meer naar zijn website trekt. Dan weet je tenminste zeker dat dit iemand is die verstand van SEO heeft.

Realistische tarieven

De vraag is natuurlijk of € 120 per blog of tekst duur is, of juist goedkoop. Want je hebt ook hele goedkope tekstschrijvers, en copywriters die € 200 of meer vragen. Dan zou je met € 120 hier mooi tussenin zitten.

Tja, lastig want het vak copywriting is vrij, waardoor er zowel cowboys als professionals actief zijn. Als professioneel hanteer ik een tarief vanaf € 75 per blog.

Tip 2: vraag de tarievenkaart aan en vergelijk deze met andere aanbieders. Ontdek zelf wat de verschillen zijn, en hoe je voordelig aan uitstekende SEO-teksten komt.

Het is belangrijk om het inschakelen van een freelance tekstschrijver voor jezelf betaalbaar te houden. Bepaal vooraf je budget en hoeveel je nodig hebt. Bedenk ook wat voor jezelf een eerlijk tarief zou zijn.

Waarom het inhuren van een freelance tekstschrijver zo goed werkt

Met een freelance tekstschrijver ontvang je regelmatig verse en originele content voor je website. Dat is waar bezoekers en potentiële klanten behoefte aan hebben. Bovendien voorzie je Google van verse content, want dat is waar het internet van leeft. Geef Google wat werk en laat het regelmatig je webpagina’s crawlen en indexeren. Google houdt van werken dus het zal blij worden wanneer je weer iets nieuws publiceert.

Wanneer je een freelance tekstschrijver inhuurt dan ervaar je veel flexibiliteit. Je zit niet aan contracten vast, bepaalt zelf wat je maandelijks nodig hebt en betaalt alleen voor het geleverde werk. De tijd dat de tekstschrijver pauze neemt, met collega’s overlegt of een opleiding volgt, wordt niet in rekening gebracht.

Door een tekstschrijver op het creëren van content te zetten, houd je meer tijd over voor andere werkzaamheden. Je kunt met een gerust hart op de tekstschrijver vertrouwen, terwijl jij je bezighoudt met de verkoop van producten, offertes maken of de levering van je producten of diensten.

De expert voor content

Zou je een schilder inhuren om je website te bouwen? Of een webdesigner die zonnepanelen komt leggen? Nee, je wil altijd met een expert in zijn of haar vakgebied werken. Dit is waarom je een freelance tekstschrijver inschakelt: omdat je content voor je website, social media, nieuwsbrief of andere zaken nodig hebt.

Naast het delen van content vinden veel bedrijven of websites het belangrijk om hoog in Google te staan. Daarom heb je een SEO tekstschrijver nodig. Wil je hier meer over weten of benieuwd naar de tarieven? Vraag hieronder de tarievenkaart aan, je krijgt hem vrijblijvend toegestuurd.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven