Waarom een tekstschrijver inschakelen?

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

Je twijfelt nog steeds: waarom een tekstschrijver inschakelen? Omdat je te dicht met je neus op je eigen website/bedrijf zit. Maar ook omdat de huidige teksten onvoldoende bezoekers of klanten binnenhalen. Een tekstschrijver kijkt met een frisse blik tegen jouw website aan en weet precies hoe deze de lezer overtuigt.

Dit is waarom je een tekstschrijver inschakelt

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Toegeven: je hebt ooit zelf een tekst geschreven (of meer). Die ook nog eens op jouw website staat. Nu is het wachten op die grote stroom websitebezoekers… En nog eens… Er gebeurt niet veel he? Ligt het nu aan de website, de teksten of aan jou?

Wees gerust, het ligt in ieder geval niet aan jou. Het ligt aan de manier waarop jij je via jouw website profileert of hoe je een boodschap naar buiten brengt. De teksten zijn niet goed genoeg. Zoekmachines zijn namelijk continu op zoek naar websites met content van hoge kwaliteit. Bovendien moet deze content ook nog eens goed aansluiten bij de zoekvraag van de internetter.

Waarom een tekstschrijver inschakelen? Omdat jou bovenstaande zelf niet lukt. Bovendien krijg je er hoofdpijn van en is de paracetamol op. Gelukkig krijgt de juiste SEO tekstschrijver geen hoofdpijn van teksten schrijven.

Dit doet de (SEO) tekstschrijver

Oh ja, je durft jouw nieuwe teksten uit handen te geven. Je hebt dus besloten om een tekstschrijver in te huren. Niet zomaar een tekstschrijver, je gaat natuurlijk voor een SEO tekstschrijver. Deze heeft namelijk verstand van zoekmachine optimalisatie, in het Engels ook wel afgekort tot SEO.

Maar wacht, niet iedereen kan ook echt SEO teksten schrijven. Dit komt omdat iedereen een poging mag wagen, dit is geen beschermd beroep. Heel vervelend voor jou, want je weet niet of je met echte SEO teksten te maken hebt. Maar ook vervelend voor mij, want ik moet soms het verprutste werk van anderen opknappen. Dat brengt voor jou weer dubbele kosten met zich mee.

De SEO tekstschrijver creëert goede, informatieve en wervende teksten die aanzetten om door te blijven lezen. Foutloos geschreven en ook nog eens goed vindbaar in zoekmachines.

Waarom een tekstschrijver inschakelen: ik kan het toch zelf?

Ben je ondanks bovenstaande waarschuwing er nog steeds van overtuigd dat je zelf teksten kunt schrijven? Dan moet je zeker geen tekstschrijver inschakelen. In dit geval is het beter om jouw geschreven teksten te laten redigeren. Hierbij kijkt de tekstschrijver naar spelling en grammatica, zinsopbouw maar ook de totale opbouw van de tekst.

Een tekst laten redigeren is een mooie manier om zelf het schrijven onder de knie te krijgen, maar wel met een beetje hulp. Mocht je deze hulp nodig hebben, neem dan gerust contact met mij op. Overigens houdt het werk redigeren in dat je geen advies over zoektermen krijgt, dit is namelijk iets anders.

Wat kost een tekstschrijver inschakelen?

Je wil een tekstschrijver inschakelen, maar wat moet dat kosten? Hier is geen vaste prijs voor. De kosten hangen namelijk van verschillende factoren af. Bijvoorbeeld het type tekst, maar ook de lengte. Een grote opdracht kan voor korting zorgen terwijl een enkele tekst naar verhouding meer kost. Het is dus even zoeken juiste balans. Wil je goed zichtbaar zijn in zoekmachines? Dan heb je een SEO tekstschrijver nodig. Geen zorgen, voor SEO teksten betaal je hier echt niet meer. Die zoekmachine optimalisatie krijg je er gratis bij. Dit betekent dat er voor het zoekwoordenonderzoek geen aparte kosten in rekening worden gebracht. Houd er wel rekening mee dat je geen rapportage ontvangt. Wil je dit wel dan spreek je over een uitgebreid en los zoekwoordenonderzoek en betaal je hier apart voor.

Moet je € 125 voor een tekst betalen? Nee hoor, je kunt hier teksten tegen lagere tarieven schrijven. Die € 125 komt alleen om de hoek kijken wanneer het om gespecificeerd maatwerk gaat. Of wanneer het om zeer lange teksten draait, bijvoorbeeld meer dan 1000 woorden. In de praktijk is het niet nodig om voor monsterartikelen te gaan, nergens is bewezen dat dit beter in Google scoort. Twijfel je? Vraag om advies, dit is altijd vrijblijvend.

Je hebt mij bovenaan in Google gevonden. Laten we ondernemen betaalbaar houden middels reële tarieven. Natuurlijk hoop ik dat jij ondernemen ook betaalbaar houdt, zo helpen we elkaar.

Samen hoger in Google

Nog even over SEO, Google, Bing en andere zoekmachines. Waarom een tekstschrijver inschakelen wanneer je al gebruik maakt van een online marketingbureau? Omdat je misschien niet alle diensten nodig hebt. Bovendien ben je op zoek naar de best geschreven SEO teksten. Met veel kennis en ervaring ga ik voor jou aan de slag. De concurrentie in Google verslaan? Daar zet ik mij voor in, zie het als een passie.

Natuurlijk wil je weten wat dat allemaal gaat kosten. Vraag de tarievenkaart aan, dan weet je waar je aan toe bent. Als SEO tekstschrijver heb ik voor heel wat marketingbureaus geschreven, tegenwoordig doe ik liever direct met jou zaken. Bespaar ik je ook weer extra kosten. Ook dat is de reden waarom je mij als SEO tekstschrijver inschakelt.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven