Waardevolle webteksten tegen een goede prijs

Bijgewerkt: 9 augustus 2021

Waardevolle webteksten zijn wervend, informatief en interessant. Dit kan in de vorm van een blog maar ook via de homepage, dienstenpagina, productomschrijving of een nieuwsbericht. Bovendien zorgt dit voor een betere positie in de organische zoekresultaten. De naam verklapt het al: waardevolle webteksten zijn écht waardevol. Maar dan wel tegen een verrassend goede prijs.

Hoe waardevol is het?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Waardevol betekent met een grote waarde. Dit hoeft niet alleen op financiële waarde te duiden, ook wanneer iets belangrijk of van grote betekenis is dan is het waardevol.

Wanneer je kijkt naar waardevolle webteksten dan zijn dit teksten die van grote betekenis voor de website of het bedrijf zijn. Goed geschreven teksten trekken namelijk meer websitebezoekers en verhogen de omzet.

Waardevolle webteksten verlagen drempels

Elk bedrijf heeft een drempel. Het is aan de ondernemer om de klant over de drempel te krijgen. Websites hebben een digitale drempel. Een goede SEO tekstschrijver inspireert websitebezoekers en wekt hun interesse. Waardevolle webteksten verlagen drempels waardoor websitebezoekers/ klanten sneller of makkelijker een keuze maken.

Dit laat maar weer eens zien hoe onmisbaar SEO webteksten zijn. Maar let op, niet alle SEO tekstschrijvers zijn gelijk. Niet alle SEO teksten werken ook echt. Wel die van ons.

Meer dan 20 jaar ervaring

SEO tekstschrijver, blogger, redacteur en contentstrateeg. Bianca (dat ben ik) heeft meer dan 20 jaar gecombineerde ervaring. Eind jaren ’90 de eerste eigen website gebouwd. Deze verscheen direct hoog in zoekmachines (toen nog Lycos). Het was toen betrekkelijk eenvoudig om een hoge positie te behalen. Dit had alles te maken met weinig concurrentie en de simpele werking van zoekmachines.

Dit is totaal niet meer te vergelijken met de moderne zoekmachines. Google is wereldmarktleider, meer dan 90% van alle zoekopdrachten vindt vanuit deze zoekmachine plaats. Van gewone teksten naar waardevolle webteksten, dat is meegaan met de vooruitgang. Hopelijk mag ik ook de komende 20 jaar veel opdrachtgevers blijven voorzien van teksten die scoren.

Eenvoudige SEO oplossing

Het probleem is dat de concurrent altijd hoger in zoekmachines scoort. Dit bezorgt je koppijn: wat doe je verkeerd? De oplossing is eenvoudig: je bent nog niet de juiste SEO tekstschrijver tegengekomen. Zo eentje die waardevolle webteksten voor alle soorten websites schrijft.

Wat is het verschil tussen gewone teksten en SEO webteksten? Een gewone tekst heeft niets met SEO oftewel zoekmachine optimalisatie te maken. SEO webteksten bevatten belangrijke zoektermen, een juiste opbouw en een perfecte opmaak. Hierbij zijn de zoektermen heel subtiel verwerkt. Bedoeld om zoekmachines duidelijk te maken waar de teksten over gaan, zonder dat de websitebezoeker dit doorheeft.

Op zoek naar een eenvoudige SEO oplossing? Dat zijn waardevolle webteksten ter aanvulling en opvulling van de website.

Zet je website in de schijnwerpers

Een website alleen met een omschrijving van diensten of producten is niet voldoende. Wanneer mensen niet weten dat je website bestaat zullen ze deze ook nooit vinden. Natuurlijk werkt adverteren, al helemaal wanneer dit in zoekmachines gebeurt. Het effect van adverteren is kortstondig: het verdwijnt volledig wanneer de advertentiecampagne eindigt.

Met waardevolle webteksten zet je de website in de schijnwerpers. SEO webteksten zijn namelijk beter vindbaar in zoekmachines. Wie op positie één staat mag ruim 24% van het zoekverkeer verwelkomen. Ook een tweede, een vijfde of misschien wel een zevende positie levert nog steeds aardig wat zoekverkeer op.

Bovenaan in de organische zoekresultaten staan is gratis. Vaak blijft deze positie lange tijd behouden. Ondertussen is het belangrijk om de website aan te blijven vullen met nieuwe waardevolle webteksten.

Waardevolle webteksten: wat moet dat kosten?

“Doe mij maar een tekst voor € 5”. Ik moest even met mijn ogen knipperen. Meende deze man dit nu echt? Gelukkig kon ik snel schakelen en antwoorde: “dat kan, je krijgt dan alleen de titel”. De man verbrak de verbinding, ik heb nooit meer iets van hem gehoord.

Waargebeurd! Een telefoongesprek dat mij nog lang zal heugen. Je begrijpt vast wel dat je voor € 5 geen waardevolle webteksten ontvangt. Een beetje SEO tekstschrijver is toch al snel 30 minuten (mijn werksnelheid) met een webtekst bezig. Er zijn ook langzaam werkende tekstschrijvers die er wel 3 uur de tijd voor nemen. Inclusief twee plaspauzes en 4 koppen thee, dat zit soms in het tarief verwerkt.

Ondernemen hoeft geen klauwen met geld te kosten: je wil er tenslotte iets aan overhouden. Daarom richt ik mij op eerlijke tarieven. Je betaalt nooit voor mijn pauzes, drankjes, telefoongesprekken of andere zaken. Je betaalt ook niet per uur maar gewoon per webtekst. Hoef jij je ook niet druk te maken wanneer ik tussendoor een dutje doe.

Freelance SEO tekstschrijver inschakelen

Een SEO tekstschrijver in dienst nemen is voor velen geen optie. De tekstschrijver zou gedurende een half jaar minimaal 20 uur per week werkzaam moeten zijn, dan pas is het rendabel. Wie af en toe of voor minder dan 20 uur per week behoefte heeft aan webteksten kan beter voor de freelance SEO tekstschrijver gaan.

Geen arbeidscontract, niet uitbetalen bij ziekte en het vakantiegeld in eigen zak steken: het inschakelen van een freelance SEO copywriter heeft veel voordelen.

Samenwerken met een ervaren SEO tekstschrijver die de juiste SEO techniek toepast? Natuurlijk hopen we op een langdurige samenwerking, maar ook voor een enkele webtekst ben je van harte welkom. Neem gerust contact op en vraag om meer informatie. Dit kan telefonisch, via de e-mail of maak gebruik van de contactknop hieronder. Hopelijk tot snel!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven