Waar vind ik een tekstschrijver?

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Waar vind ik een tekstschrijver? Een goede vraag! In Nederland en België is er voldoende aanbod, daar zal het niet aan liggen. Je vindt een tekstschrijver via zoekmachines, op een platform, via een advertentiesite of elders. Hoe vind je de juiste tekstschrijver? Het is belangrijk dat je de juiste teksten krijgt aangeleverd. Teksten moeten niet alleen bezoekers maar ook zoekmachines verleiden. Vandaag lees je daar meer over.

Maakt het iets uit wie ik inhuur?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wat mij betreft laat je teksten schrijven door wie jij wilt. Je kunt het zelf doen, je schakelt de meest professionele schrijver in of je vraagt je buurjongetje. Kwaliteit is wel afhankelijk van de persoon die de teksten schrijft. De een is hier handig of heel goed mee, de ander staat nog in de kinderschoenen. Bedenk dus of je een goedkope tekstschrijver inhuurt of dat je budget wat hoger ligt.

Weet je wat het kost om teksten te laten herschrijven?

Bijna net zoveel als het laten schrijven van een nieuwe tekst. Slecht geschreven teksten kun je uiteindelijk het dubbele posten. Het maakt dus wel degelijk uit door wie je de teksten laat maken. .

Tekstschrijver vinden

Waar vind ik een tekstschrijver? Er zijn diverse websites waar je tekstschrijvers kunt vinden. Ik noem er een paar op:

  • Sitedeals: hier komen voornamelijk student tekstschrijvers. Over het algemeen liggen de prijzen hier laag, maar de kwaliteit kan ook wat lager liggen. Geldt niet voor allemaal hoor.
  • Freelancer.nl en be: zzp-marktplaats. Tekstschrijvers betalen 15 tot 20 euro per maand om te kunnen reageren op opdrachten. Het is mogelijk dat de tekstschrijver deze kosten in zijn tarief doorberekent. Niet iedereen is van dit soort platformen gecharmeerd.
  • Hoofdkraan.nl: dezelfde opzet als Freelancer.nl. Tekstschrijvers betalen veel om in contact te komen met opdrachtgevers.
  • Marktplaats: veel tekstschrijvers te vinden, maar geen platform waar je snel zou zoeken. Hier vind je zowel studenten als professionele tekstschrijvers. Helaas, dankzij de anonimiteit, ook veel onbetrouwbare aanbiedingen.
  • Tekstschrijvers.nu: verzamelt automatisch alle tekstschrijvers met een inschrijving bij de KvK. De website kent een beoordelingssysteem dat weinig wordt gebruikt.
  • Lancelots: Forum en markplaats voor en door freelancers. Markplaats wordt weinig gebruikt door tekstschrijvers.
  • Textbroker: veel tekstschrijvers op vier verschillende niveau’s. Het laagste niveau is het goedkoopst maar je kunt dan geen topkwaliteit verwachten.
  • Zoekmachine: via Google of Bing. Zoek bijvoorbeeld op ‘goedkoopste tekstschrijver‘ of ‘tekstschrijver marketing bureau‘. Bekijk wie er in de zoekresultaten tevoorschijn komt.

Waar vind ik tekstschrijvers die goed zijn?

Via bovenstaande tips vind je genoeg tekstschrijvers. Maar waar vind je de tekstschrijver die aansluit op jouw wensen? Vraag altijd een proeftekst of voorbeeldteksten aan. Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, je ontvangt dus altijd een btw-factuur. Dit is belangrijk voor je eigen administratie. Vertrouw op de ervaren tekstschrijver en laat soms je eigen ideeën los.

Meer weten? Vraag me gerust het hemd van mijn lijf (nou ja, jurkje dan). Dan vertel ik je meer over mijn werkwijze of tarieven.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven