Vraag: wat is een SEO tekstschrijver nu écht?

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

De vraag van vandaag: wat is SEO tekstschrijver? Nee SEO staat niet voor Slagroom En Oliebol, hoewel dit mij best een lekkere combinatie lijkt. Jammer, maar SEO staat voor Search Engine Optimazation. In gewoon Nederlands mag je ook zoekmachine optimalisatie zeggen. Een SEO tekstschrijver houdt zich dus met een goede positie in zoekmachines bezig.

Het ontstaan van SEO

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


SEO is niet van de een op de andere dag ontstaan. Nee, SEO is vanuit zoekmachines en met name Google geboren. Toen Google groter werd vonden websites het steeds belangrijker om hoog in de organische zoekresultaten te ranken. Er werden wat technieken bedacht om zoekmachines te beïnvloeden. Dat was het begin van SEO.

Wat is een SEO tekstschrijver?

Je hebt gewone tekstschrijvers en SEO tekstschrijvers. Dan heb je ook nog journalisten en copywriters. Allemaal benamingen voor mensen die commercieel of voor ’t internet schrijven.

Wat is een SEO tekstschrijver? Deze schrijver is helemaal gefocust op zoekmachine optimalisatie. Middels teksten hoger in zoekmachines scoren, dat is het doel van de SEO tekstschrijver.

SEO tekstschrijver is geen beschermd beroep!

Sommige beroepen zijn beschermd. Dit betekent dat je het beroep alleen mag uitoefenen wanneer je in een bepaald register bent opgenomen of aan beroepskwalificaties voldoet. Denk maar eens aan de leraar in het onderwijs, de arts of psychotherapeut maar ook de stuurman zeevisvaart of treinmachinist.

Van beschermende beroepen weet je zeker dat je met een professional te maken hebt. Het beroep SEO tekstschrijver is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich zo kan en mag noemen, zelfs wanneer er geen kennis of ervaring aanwezig is.

Hier schuilt dan ook gelijk het grote gevaar in. Je komt namelijk van alles tegen, van vakmensen tot beginners maar ook mensen zonder SEO kennis. De tarieven lopen ook enorm uiteen. Voor jou is het belangrijk dat je voor een goede kwaliteit gaat, maar uiteraard wel tegen een betaalbare prijs. Als SEO tekstschrijver voorzie ik je van een aantal interessante SEO diensten.

Een goede SEO tekstschrijver

Wat is een SEO tekstschrijver wanneer deze niet hoog in zoekmachines scoort? Met mijn eigen website behaal ik topposities in Google. Dat niet alleen, ook voor veel opdrachtgevers is dit realiseerbaar. De concurrentie verslaan, dat is inmiddels een passie geworden. Dat is natuurlijk niet zomaar, want een hogere positie in zoekmachines levert je heel veel op. Al helemaal wanneer je anderen het nakijken geeft. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.

Minimaal 20.000 bezoekers per maand

Er zijn heel wat tools om te bekijken hoe goed een website in zoekmachines scoort. En vooral om te ontdekken hoeveel maandelijkse organische bezoekers hierop afkomen. Als SEO tekstschrijver hecht ik niet veel waarde aan testimonials of reviews. Die hoge posities zoekmachines zijn veel belangrijker, dit trekt direct meer bezoekers en klanten aan. Hoewel een lovend praatje er altijd wel grappig uitziet.

Het belangrijkste is dat jouw website hoog in zoekmachines staat. Wil je jouw huidige positie weten? Check deze via een speciale tool, bijvoorbeeld Semrush of Ahrefs. Hierbij zie je het aantal zoektermen waarop een website scoort maar ook hoeveel maandelijkse bezoekers het ontvangt. In mijn geval zijn dit er 30.193 (juli 2020).

Een goede website trekt al snel minimaal 20.000 bezoekers per maand. Dan scoor je ook goed in zoekmachines. Doet jouw website het slechter? Een en ander is van de branche of niche maar ook van de concurrentie afhankelijk. Er is dus nog werk aan de winkel.

Wat doet een SEO tekstschrijver?

Je weet nu wat een SEO tekstschrijver is maar wat doet zo iemand? Het is belangrijk dat je niet alleen websitebezoekers maar ook zoekmachines duidelijk maakt wat je te bieden hebt. Een SEO tekstschrijver houdt rekening met de richtlijnen die Google stelt. Deze richtlijnen zijn niet geheim maar gewoon online vindbaar. Wel veranderen de richtlijnen regelmatig.

Het is voor de SEO tekstschrijver dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de allerlaatste veranderingen met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Dit kan natuurlijk alleen door hier ook dagelijks mee bezig te zijn.

De SEO tekstschrijver overtuigt niet alleen zoekmachines maar ook de lezers. Dit gebeurt door de homepage, een productomschrijving, blogpost of iets anders goed te verwoorden. Het werk van een tekstschrijver is dus heel veelzijdig.

Zo duur is een SEO tekstschrijver

Je schrikt vast van het woordje “duur”. Ik gebruik dit woord omdat velen het in de mond nemen. Toegeven, een dienst afnemen is al snel te duur. Het liefst laat je alles gratis doen, maar je weet ook wel dat dit niet realistisch is. Misschien ervaar je dat je als startende of kleine ondernemer € 150 voor een tekst teveel vindt. Kan het ook goedkoper? Zeker, die € 150 betaal je alleen wanneer het om een complexe webpagina gaat of wanneer de tekst zeer lang moet zijn. Bijvoorbeeld meer dan 2000 woorden. Teksten laten schrijven is mogelijk vanaf ongeveer € 25.

Ik probeer beiden te combineren: een realiseren van een goede positie in zoekmachines tegen een goede prijs. Ondernemen moet betaalbaar blijven, vind je ook niet? Vraag gerust wat het gaat kosten.

Schakel vandaag nog hulp in

Erkennen dat je hulp nodig hebt is een eerste stap in de goede richting. Eigenlijk ben je dan al op de helft. De tweede stap: een SEO tekstschrijver inschakelen. Daarom neem je vandaag nog contact op. Of je nu een vraag hebt of direct voor de vrijblijvende tarievenkaart gaat: je regelt het middels de button.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven