Vraag: wat is een SEO tekstschrijver nu écht?

De vraag van vandaag: wat is SEO tekstschrijver? Nee SEO staat niet voor Slagroom En Oliebol, hoewel dit mij best een lekkere combinatie lijkt. Jammer, maar SEO staat voor Search Engine Optimazation. In gewoon Nederlands mag je ook zoekmachine optimalisatie zeggen. Een SEO tekstschrijver houdt zich dus met een goede positie in zoekmachines bezig.

Het ontstaan van SEO

SEO is niet van de een op de andere dag ontstaan. Nee, SEO is vanuit zoekmachines en met name Google geboren. Toen Google groter werd vonden websites het steeds belangrijker om hoog in de organische zoekresultaten te ranken. Er werden wat technieken bedacht om zoekmachines te beïnvloeden. Dat was het begin van SEO.

Wat is een SEO tekstschrijver?

Je hebt gewone tekstschrijvers en SEO tekstschrijvers. Dan heb je ook nog journalisten en copywriters. Allemaal benamingen voor mensen die commercieel of voor ’t internet schrijven.

Wat is een SEO tekstschrijver? Deze schrijver is helemaal gefocust op zoekmachine optimalisatie. Middels teksten hoger in zoekmachines scoren, dat is het doel van de SEO tekstschrijver.

SEO tekstschrijver is geen beschermd beroep!

Sommige beroepen zijn beschermd. Dit betekent dat je het beroep alleen mag uitoefenen wanneer je in een bepaald register bent opgenomen of aan beroepskwalificaties voldoet. Denk maar eens aan de leraar in het onderwijs, de arts of psychotherapeut maar ook de stuurman zeevisvaart of treinmachinist.

Van beschermende beroepen weet je zeker dat je met een professional te maken hebt. Het beroep SEO tekstschrijver is geen beschermd beroep. Dit betekent dat iedereen zich zo kan en mag noemen, zelfs wanneer er totaal geen kennis of ervaring aanwezig is.

Hier schuilt dan ook gelijk het grote gevaar in. Steeds meer mensen profileren zich als SEO tekstschrijver. Het liefst ook nog eens met hoge tarieven. Als ondernemer of webmaster heb je er geen flauw benul van dat jouw investering totaal nutteloos is.

Een goede tekstschrijver herkennen

Wat is een SEO tekstschrijver wanneer deze niet hoog in zoekmachines scoort? Het antwoord: een waardeloze SEO tekstschrijver. Want alleen de beste SEO schrijvers weten alles met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Daar hoef je ze niets over uit te leggen. Sterker nog: de websites van de allerbeste SEO tekstschrijvers vind je bovenaan in Google, Bing, Yahoo! en andere zoekmachines.

Minimaal 20.000 bezoekers per maand

Er zijn heel wat tools om te bekijken hoe goed een website in zoekmachines scoort. En vooral om te ontdekken hoeveel maandelijkse organische bezoekers hierop afkomen. Een SEO tekstschrijver hoeft zich niet middels testimonials of reviews te bewijzen. Hoewel een lovend praatje er ook wel grappig uitziet.

Het belangrijkste is dat de SEO tekstschrijver bovenaan in zoekmachines staat. Daarom check je de website van de schrijver. Gewoon in Semrush of Ahrefs. Hierbij zie je het aantal zoektermen waarop een website scoort maar ook hoeveel maandelijkse bezoekers het ontvangt. In mijn geval zijn dit er 30.193 (juli 2020).

Een goede SEO tekstschrijver zal minimaal 20.000 bezoekers per maand moeten trekken. Dan pas heb je voldoende bewijs dat je ook met een professional te maken hebt.

Wat doet een SEO tekstschrijver?

Je weet nu wat een SEO tekstschrijver is maar wat doet zo iemand? Het is belangrijk dat je niet alleen websitebezoekers maar ook zoekmachines duidelijk maakt wat je te bieden hebt. Een SEO tekstschrijver houdt rekening met de richtlijnen die Google stelt. Deze richtlijnen zijn niet geheim maar gewoon online vindbaar. Wel veranderen de richtlijnen regelmatig.

Het is voor de SEO tekstschrijver dan ook belangrijk om op de hoogte te blijven van de allerlaatste veranderingen met betrekking tot zoekmachine optimalisatie. Dit kan natuurlijk alleen door hier ook dagelijks mee bezig te zijn.

De SEO tekstschrijver overtuigt niet alleen zoekmachines maar ook de lezers. Dit gebeurt door de homepage, een productomschrijving, blogpost of iets anders goed te verwoorden. Het werk van een tekstschrijver is dus heel veelzijdig.

Zo duur is een SEO tekstschrijver

Je schrikt vast van het woordje “duur”. Ik gebruik dit woord omdat het ook de werkelijkheid is: veel tekstschrijvers zijn duur. Dat is gewoon een feit. Als startende of kleine ondernemer is het een hele investering om € 150 of meer voor een tekst of blogpost neer te leggen. Maar wanneer deze tekstschrijver bovenaan in Google staat dan is het die investering wel waard.

Ik probeer beiden te combineren: een realiseren van een goede positie in zoekmachines tegen een goede prijs. Niks geen € 150 voor een tekst van 500 woorden, ben je gek geworden? Minder dan € 100 is meer dan genoeg. Ondernemen moet betaalbaar blijven, vind je ook niet?

Schakel vandaag nog hulp in

Erkennen dat je hulp nodig hebt is een eerste stap in de goede richting. Eigenlijk ben je dan al op de helft. De tweede stap: een SEO tekstschrijver inschakelen. Daarom neem je vandaag nog contact op. Of je nu een vraag hebt of direct voor een vrijblijvende offerte gaat: je regelt het middels de button.