Virtueel assistent inhuren

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Behoefte aan een virtueel assistent inhuren? Dit neemt je veel werk uit handen, en dat scheelt! Handig bij de planning en organisatie binnen je onderneming. De VA onderhoudt je website, social media, verricht administratieve taken en helpt je waar dit mogelijk is. Toegeven: met een virtueel assistent heb je nergens meer omkijken naar.

De flexibiliteit van een VA

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een virtueel assistent, in het Engels virtual assistent en afgekort VA. Nu weet je waarom je op social media vaak de afkorting VA voorbij ziet komen.

De virtueel assistent is zeer flexibel. Dit betekent dat de VA niet alleen voor ondernemingen in eigen regio werkt, ook is deze beschikbaar voor bedrijven uit heel Nederland. Maar ook België behoort tot het werkgebied.

Virtueel assistent neemt je werk uit handen

Ondernemen kost tijd en tijd is geld. Als ondernemer wil je een zo hoog mogelijke winst te behalen. Helaas kosten veel zaken zoveel energie dat er weinig tijd overblijft voor de echte kern van je onderneming.

De virtueel assistent brengt rust in je hoofd en houdt de machine binnen het bedrijf draaiende. Je ervaart een ondersteuning die je helpt bij de groei van je bedrijf. Hierdoor kun jij je richten op andere belangrijke taken.

Ook voor hulp bij content

De actieve virtueel assistent onderhoudt de website maar creëert ook nieuwe content. Bedenk echter dat een VA niet hetzelfde is als een SEO tekstschrijver. De meeste virtual assistents zijn handig met het schrijven van blogs en eenvoudige productomschrijvingen. Wie hoog wil scoren in de organische zoekresultaten kan beter op een ervaren SEO tekstschrijver vertrouwen.

Om kosten te besparen is het een goed idee om de VA in te zetten voor de wekelijkse of maandelijkse blogposts. Varieer dit het met een aantal SEO teksten, geschreven door de professionele SEO copywriter.

Een VA is een goede investering

Of je nu werkzaam bent inhet zuiden, het noorden of waar dan ook in Nederland: een virtueel assistent is altijd een goede investering. Je hoeft geen werkplek voor de VA in te richten: deze werkt op afstand. Dit betekent dat niemand in de weg loopt en je zelf bepaalt wanneer je de virtual assistent inzet.

Die flexibiliteit heeft een bijkomend voordeel: je betaalt alleen de uren die je bij de virtueel assistent afneemt. Vakantiedagen, ziekte of bijzonder verlof: hier heb je geen omkijken naar. Op de eindstreep bespaart dit een hoop geld en komt de winst van je onderneming een stuk hoger te liggen.

Aantal uren per week

Veel bedrijven zetten een virtueel assistent voor 3 tot 10 uur per week in. Meer of minder is uiteraard ook mogelijk. Voor startende ondernemers met een beperkt budget loont dat om de virtueel assistent gedurende vier weken uit te proberen. Ga hierbij uit van een inzet van 1 tot 3 uur per week. Hiermee houd je de kosten laag en wordt al snel duidelijk of een virtueel assistent wel een goede investering is.

Wat kost een virtueel assistent?

Het beroep virtual assistent is het beroep van de toekomst. Steeds meer bedrijven vertrouwen op een VA, de kans is dan ook groot dat er ooit een tekort komt aan virtuele assistenten.

Momenteel bedragen de kosten voor het inhuren van een virtueel assistent tussen de € 25 en € 100 per uur. Dit zijn grote prijsverschillen en wordt medebepaald door de ervaring van de VA. Betaalde btw is als voorbelasting aftrekbaar. De kosten van de virtueel assistent zelf zijn van de winst aftrekbaar.

Vraag altijd om een btw-factuur: hiermee toon je aan dat je kosten hebt gemaakt voor het inhuren van een virtueel assistent. Bewaar deze factuur goed bij de bedrijfsadministratie.

Virtueel assistent inhuren? Bianca werkt samen met een VA, speciaal voor jou inzetbaar. Daarnaast verzorgt Bianca desgewenst content voor jouw website/ webshop of social media. Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven