Vinted account verwijderen – zo doe je dat

Bijgewerkt: 22 augustus 2021

Tweedehands kleding kopen of verkopen, dat regel je via de Vinted app. Helaas is Vinted niet zo makkelijk of praktisch als gedacht. Je Vinted account verwijderen? In dit artikel lees je hoe je dat moet doen.

Je account eenvoudig verwijderen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Wil je het Vinted account verwijderen dan is het belangrijk dat je in kunt loggen. Ben je het wachtwoord vergeten, vraag dit dan eerst opnieuw aan. Je ontvangt dan een e-mail waarmee je het wachtwoord opnieuw in kunt stellen. Via vijf stappen verwijder je het Vinted account.

1. Open Vinted op je smartphone of tablet

Het maakt niet uit of je de app op je smartphone of tablet hebt staan, op beide kun je het Vinted account verwijderen. Open de Vinted app op het apparaat waarop deze geïnstalleerd staat. In veel gevallen sta je al ingelogd. Mocht dit niet zo zijn dan moet je alsnog inloggen.

2. Naar het keuzemenu

Rechtsboven in de Vinted app zie je een profielpictogram staan. Tik hierop. Je krijgt vervolgens een keuzemenu te zien. Binnen het keuzemenu kun je naar ‘mijn instellingen’ gaan. Selecteer dit gedeelte.

3. Account verwijderen

Wanneer je in het instellingenmenu zit zie je al je profielgegevens. Je moet helemaal naar beneden scrollen tot het gedeelte ‘account verwijderen’. Selecteer dit, je gaat nu door naar de volgende stap.

4. Toelichting en afgeronde transacties

Wanneer je op het onderdeel ‘account verwijderen’ tikt word je gevraagd waarom je het account wil verwijderen. Geef een korte toelichting. Dit is overigens niet verplicht. Hierna moet je bevestigen dat alle transacties zijn afgerond. Door dit te bevestigen vrijwaar je Vinted van eventuele financiële schade.

5. Definitieve bevestiging

Heb je bovenstaande stappen allemaal doorlopen? Dan moet je het Vinted account verwijderen nog eens definitief bevestigen. Dit doe je door het selectievakje aan te vinken en op de rode knop te tikken.

Voordelen van Vinted

Voordat je het Vinted account verwijdert moet je eerst nog even over de voordelen nadenken. Voor kopers heeft Vinted echt wel wat voordelen. Bijvoorbeeld de lage verzendkosten en directe aankoop. Wat je als koper betaalt is ook direct van jou. Je vindt hier soms zeer aparte kleding en ook nog eens tegen leuke prijsjes.

Ook voor verkopers biedt Vinted wat interessante voordelen. Betalingen worden zeer snel ontvangen. Bovendien kunnen koper en verkoper vooraf met elkaar chatten. Dit voorkomt in ieder geval een miskoop.

Nadelen van deze applicatie

Natuurlijk heeft Vinted ook wat nadelen. Af en toe kom je wat rommel tegen. Zonde want bij aankoop blijkt de kleding helemaal niet mooi te zijn. Het grootste nadeel van Vinted is de oplichting. Soms ontvangen verkopers hun geld nooit. De koper zegt dan gewoon dat het artikel kapot is of dat het hier om een nepartikel gaat. Als verkoper kun je dan naar je geld fluiten. In ongeveer 10% van de transacties wordt er gefraudeerd. Exacte cijfers zijn niet bekend maar het regent klachten over de Vinted app. Onder andere terug te lezen op Trustpilot.

Vinted: verwijderd account heractiveren

Je Vinted account verwijderen is niet zo moeilijk. Heb je hier spijt van en wil je het account opnieuw activeren? Afhankelijk van hoe lang geleden je het account hebt verwijderd kun je proberen opnieuw in te loggen. Gebruik hiervoor je eerder ingevoerde e-mailadres en wachtwoord. Dit is alleen mogelijk wanneer het verwijderen van je account niet geheel voltooid is. Bijvoorbeeld omdat er nog bestellingen openstaan.

Wil je opnieuw een account bij Vinted openen, dan kan dit met je eerder gebruikte e-mailadres. Mocht het echt niet lukken dan is het vrij eenvoudig om te registreren met een ander e-mailadres. Maak bijvoorbeeld een e-mailadres bij Outlook.com of Gmail.com aan.

Bestellingen Vinted verzenden

Voordat je het Vinted account verwijdert moet je openstaande bestellingen eerst afronden. Na aankoop heb je vijf werkdagen de tijd om de bestelling naar de koper te verzenden. Wanneer je dit niet binnen vijf dagen doet dan wordt de transactie geannuleerd. Dit betekent dat je ook niet wordt uitbetaald.

Geannuleerde transacties

Soms komt het voor dat een transactie geannuleerd is. Bijvoorbeeld omdat de verkoper de bestelling niet tijdig verzendt. De koper kan ook een verzoek tot annulering indienen. Wanneer je hier niet op reageert dan zal Vinted de transactie annuleren. Andere redenen voor geannuleerde transacties zijn niet inloggen binnen drie dagen na aankoop/verkoop of het niet lezen van de verzendinstructies. Dit laatste moet binnen vijf dagen na aankoop zijn gebeurd.

Betalingen ontvangen

Heb je kleding via Vinted verkocht? Natuurlijk wil je de betaling zo snel mogelijk ontvangen. Om kopers te beschermen wordt de betaling de eerste periode ingehouden. Pas wanneer de koper tevreden is dan ontvang je de betaling. Hiervoor moet je wel je bankrekeningnummer invullen. Dit doe je via het persoonlijk profiel en de optie ‘mijn instellingen’. Ga naar het gedeelte betalingen en vul het juiste IBAN bankrekeningnummer in.

Wil je de uitbetaling naar je bankrekening overmaken? Ga naar Vinted en tik op je profielfoto. Nu ga je naar het onderdeel ‘mijn portemonnee’. Tik hierop. Binnen 3-4 werkdagen staat het geld op je bankrekening.

wil je ‘iets’ met je website of social media doen en meer bezoekers aantrekken? Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven