Uurtarief freelance tekstschrijver

Bijgewerkt: 13 augustus 2021

De freelance tekstschrijver is er voor jou! Omdat je nu eenmaal website of webshop content nodig heeft. Een freelance tekstschrijver inschakelen? Let goed op het uurtarief! Een hoog of laag uurtarief zegt niets: het gaat om de snelheid en kwaliteit waarmee de tekstschrijver werkt. Je kunt dus flink op de kosten besparen.

Waarom een freelance tekstschrijver inhuren?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een website zonder content ziet er leeg uit. Wil je bezoekers trekken en vindbaar zijn in zoekmachines dan heb je content nodig. De meeste content bestaat uit teksten. Dit zijn onder andere artikelen, blogs, een homepage, nieuwsberichten en nog veel meer.

Zelf teksten schrijven lijkt eenvoudig en bespaart natuurlijk een hoop kosten. Het probleem is dat je goede kwaliteit teksten moet hebben, wil je ook zichtbaar zijn in zoekmachines. Bovendien kom je met hoge kwaliteit content ook betrouwbaarder op je bezoekers over. Een freelance tekstschrijver inhuren is de ideale oplossing: je ontvangt teksten van een goede kwaliteit. Maar alleen wanneer je voor de juiste freelance tekstschrijver kiest.

Freelance tekstschrijver: uurtarief

Bij het inhuren van een freelance tekstschrijver kijk je vast als eerste naar het uurtarief. Tekstschrijvers vragen een gemiddeld uurtarief van € 50 tot € 80. De beginnende freelance tekstschrijver zit op een uurtarief tussen € 20 en € 40.

Toch is het helemaal niet goed om een freelance tekstschrijver met een uurtarief in te schakelen. Voordat je het weet ben je duurder uit dan gedacht, zelfs bij een freelance tekstschrijver met een uurtarief van € 20.

Dit is waarom je teveel betaalt

Je vindt een freelance tekstschrijver met een uurtarief van € 20. Dat is toch hartstikke goedkoop? Je plaatst je opdracht bij deze tekstschrijver en hij gaat voor jou aan de slag. Na enkele dagen ontvang je de tekst plus een factuur: € 200. Hier schrik je even van want je had die € 200 echt niet zien aankomen.

Hoe dit kan?  Die goedkope tekstschrijver is maar liefst 10 uur met je tekst bezig geweest. Dit betekent 10 X € 20 = € 200.

Dan maar een tekstschrijver met een uurtarief van € 80? Zo eentje die in 3 uur met je tekst klaar is? Dat kost je nog steeds € 240. Ook dat had je niet zien aankomen.

Freelance tekstschrijver uurtarief versus werksnelheid

Het is de kunst om een goede balans tussen het freelance tekstschrijver uurtarief en de werksnelheid te vinden. Een tekstschrijver met een niet al te hoog uurtarief en die ook nog eens lekker doorwerkt. Want dat laatste, dat dat kan op de eindstreep veel schelen. Je wilt tenslotte nooit teveel betalen.

Als freelance tekstschrijver beheers ik de fijne kneepjes van het vak. Hoge kwaliteit, een snelle werkwijze en hierdoor zeer betaalbare tarieven. Zo betaal je nooit teveel. € 200 voor een tekst? Niet nodig, voor een fractie van dit bedrag ontvang je topkwaliteit.

Betaal een tekstschrijver per woord of tekst

Staar je niet blind op het freelance tekstschrijver uurtarief. Vraag vooraf een offerte aan, dan weet je wat jou te wachten staat. Maak duidelijke prijsafspraken en betaal de tekstschrijver per woord of per tekst. Je kunt natuurlijk ook per project een prijs afspreken, zolang het maar niet een uurprijs is. Want je weet van tevoren niet hoe lang de freelance tekstschrijver bezig is.

Het aanvragen van een offerte geldt natuurlijk niet alleen bij het inschakelen van een freelance tekstschrijver maar voor elke dienst die je afneemt. Blijf baas over je eigen portemonnee!

Tip: vraag de tarievenkaart aan. Vaste prijzen voor de meest voorkomende teksten, wel zo duidelijk.

“Ondernemen moet betaalbaar blijven”

Als freelance tekstschrijver vind ik dat ondernemen betaalbaar moet blijven. Ondanks mijn wat hoger uurtarief (€ 80) werk ik flink door en betaal je niet teveel. Hierdoor betaal je absoluut minder dan € 100 voor artikel, blog of nieuwsbericht van 500 woorden. Een stuk goedkoper dan die € 200. En ook nog eens van een uitstekende kwaliteit, anders had je deze website niet in de zoekmachine gevonden. Kijk, zo kan het ook. Laten we ondernemen samen betaalbaar houden.

Een freelance tekstschrijver inhuren

Voor veel ondernemers en website-eigenaren is de prijs van de freelance tekstschrijver doorslaggevend. Wees hier een beetje voorzichtig mee want het gaat natuurlijk ook om de kwaliteit die de tekstschrijver levert. Jouw doel: meer websitebezoekers en een hogere conversie. Dit moet de freelance tekstschrijver wel kunnen realiseren.

Je bent het beste af met een SEO-UX tekstschrijver. Dit is een combinatie van SEO (zoekmachine optimalisatie) en UX (gebruikservaring). Je ontvangt niet alleen teksten die goed vindbaar zijn in zoekmachines maar ook lekker lezen en goed converteren.

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen of nieuwsgierig naar de tarieven? Vraag gerust meer informatie aan. Als freelance tekstschrijver ben ik er voor jou!


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven