Tweede Instagram account aanmaken of verwijderen

Bijgewerkt: 2 maart 2023

Op het ene Instagram account plaats je foto’s en video’s van jezelf, het andere gebruik je voor je huisdier of zakelijk. Je mag meerdere accounts aanmaken. Het makkelijkste is om dit vanuit één app te doen. Je hoeft dan alleen maar tussen de verschillende accounts te switchen. Ik laat je zien hoe je een 2e Instagram account aanmaakt of verwijdert.

Het maximum aantal accounts

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Vanuit de Instagram app kun je maximaal vijf verschillende accounts beheren. Wil je er meerdere aanmaken? Dat kan maar niet vanuit een en dezelfde app. Je hebt dan een tweede applicatie nodig of je moet de accounts via desktop beheren.

Handleiding 2e Instagram account aanmaken

Hieronder een duidelijke handleiding voor het aanmaken van een tweede Instagram account. Loop je op een bepaald punt vast? Herhaal dan de stappen opnieuw.

1. Open de Instagram app

Via de app maak je makkelijk een tweede Instagram account aan. Dit kan ook via desktop maar dan maak je het jezelf alleen maar moeilijker. De eerste stap is dan ook het openen van de Instagram app. Heb je die nog niet op je smartphone staan? Installeer hem dan snel en log met je eerste account in.

2. Ga naar je eigen profiel

Klik rechtsonder in de app op je profielfoto. Dit leidt je naar je eigen profiel.

3. Klik op je eigen naam

Linksboven zie je jouw profielnaam staan. Klik hierop. Heb je meerdere accounts dan zie je deze onder elkaar staan. Onderaan staat een plusje met hierachter Account toevoegen. Dat is het gedeelte waar je op moet tikken.

4. Nieuw account aanmaken

Je ziet nu twee keuzemogelijkheden. De eerste is aanmelden bij een bestaand account. Aangezien je een tweede Instagram account wil aanmaken moet je voor de optie ‘Nieuw account maken’ kiezen.

5. Een gebruikersnaam kiezen

Je wordt doorgeleid naar een ander venster. Je moet nu een gebruikersnaam kiezen. Het is mogelijk om dit op een later moment te wijzigen. Vul je een gebruikersnaam in die al bezet is? Dan krijg je hier een melding van. In dit geval moet je een andere gebruikersnaam nemen.

Dank altijd even over de gebruikersnaam na. Deze naam identificeert je account of profiel. Ben je bijvoorbeeld van plan om een tweede account voor je bedrijf aan te maken? Zorg dan dat de gebruikersnaam overeenkomt met je bedrijfsnaam. Is het account voor je kind of hond dan is het leuk als je de naam hierin vermeldt, of een verwijzing hiertoe.

Je bent niet verplicht om je echte naam als gebruikersnaam te kiezen. Je mag voor elke willekeurige gebruikersnaam gaan.

6. Een wachtwoord instellen

Wanneer je een gebruikersnaam hebt gekozen klik je op ‘Volgende’. Nu moet je een wachtwoord instellen. Het wachtwoord moet minimaal zes tekens lang zijn. Kies altijd voor een veilig wachtwoord en schrijf dit ergens op. Bewaar wachtwoorden zeker niet in je telefoon.

7. De registratie voltooien

Als laatste moet je de registratie voltooien. Klik hiervoor op de blauwe knop. Instagram registreert je tweede account. Vervolgens heb je de mogelijkheid om vrienden te zoeken (of sla deze stap over). Hierna wordt je gevraagd om een profielfoto toe te voegen (of sla deze stap ook over).

Een tweede Instagram account verwijderen

Ben je niet zo tevreden over je tweede account of doe je hier weinig mee? Dan is het beter om hem te verwijderen. Misschien probeer je dit via de app te doen maar helaas, dat is niet mogelijk. Het account verwijderen kan alleen via de website. Doorloop onderstaande stappen om je 2e Instagram account definitief te verwijderen.

 • Ga naar deze website
 • Log in met je gebruikersnaam, telefoonnummer of e-mailadres en voer je wachtwoord in
 • Geef eventueel een reden op waarom je het account wil verwijderen
 • Vul opnieuw je wachtwoord in
 • Tik op de knop ‘Mijn account definitief verwijderen’

En hoppa, weg is je account. Je ziet hem niet meer in de app terug. Houd er bij het verwijderen van je account wel rekening mee dat ook al je contacten, afbeeldingen en video’s die je hebt gepubliceerd en de likes verdwijnen.

Account via de app afmelden

Je kunt er ook voor kiezen om het account binnen de app af te melden. Feitelijk blijft het account dan bestaan maar het verdwijnt uit het overzicht. Wil je het account niet meer gebruiken? Dan is het handig om alle posts te verwijderen. Pas eventueel de gebruikersnaam aan zodat deze niet meer te herleiden is naar jou. Op deze manier ontstaat er een leeg en onherkenbaar account.

 • Open de Instagram app en klik rechtsonder op je profielfoto
 • Klik linksboven op je naam en klik op het account dat je wil verwijderen
 • Klik rechtsboven op het menu, herkenbaar als drie horizontale streepjes
 • Klik op instellingen
 • Scrol helemaal naar beneden
 • Ga naar het gedeelte (accountnaam) afmelden
 • Klik hierop en bevestig je keuze

Je account is nu afgemeld waardoor je hem niet meer ziet staan.

Een derde Instagram account aanmaken of verwijderen

Alle bovenstaande tips voor het aanmaken van een tweede Instagram account gelden natuurlijk ook voor een derde account. Binnen de app kun je maximaal vijf accounts beheren, houd hier rekening mee.

Anderen kunnen al je accounts in één keer blokkeren

Je weet vast wel dat je accounts kunt blokkeren. Bijvoorbeeld wanneer iemand je spam stuurt of wanneer je die persoon helemaal niet tegen wil komen. Bij het blokkeren van een account krijg je de vraag of je tevens alle andere accounts, aangemaakt door deze persoon, wil blokkeren.

Dit wil zeggen dat anderen ook op al je accounts in één keer een blokkade kunnen werpen. Dit geldt niet voor accounts die je buiten de app aanmaakt, simpelweg omdat Instagram ze dan niet als gekoppelde accounts herkent.

Soms herkent Instagram het wel, namelijk op basis van je adres. Om dit te omzeilen moet je gebruik maken van een VPN.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven