Training SEO schrijven

Een training SEO schrijven: leer alles over zoekmachine optimalisatie. Content vormt een belangrijke pijler van SEO. Als (aanstormende) tekstschrijver, marketeer of webmaster is de training SEO schrijven zeker iets voor jou.

Een hoge positie in zoekmachines

Met de training SEO schrijven ga je voor een hoge positie in zoekmachines. Dit is belangrijk want het grootste gedeelte van de Google gebruikers klikt op een van de eerste drie organische zoekresultaten. Vooral op mobiel, waar de ruimte op het scherm toch al beperkt is, komt een hoge ranking ontzettend goed uit.

Vaak is het lastig om bovenaan in zoekmachines te scoren. SEO technieken moeten ertoe bijdragen dat de website in ranking stijgt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van drie pijlers:

  1. Content
  2. Technische optimalisatie
  3. Linkbuilding

Content is echt het belangrijkste onderdeel van het SEO.

Wil je meer verkeer naar je website of naamsbekendheid opbouwen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?

Training SEO schrijven

Wat houdt de training SEO schrijven in? Je leert niet alleen alles over SEO schrijven maar ook de andere twee pijlers, technische optimalisatie en linkbuilding, worden lichtjes besproken. Dit hangt namelijk samen met het schrijven van content.

SEO schrijven bestaat uit verschillende onderdelen. Dit zijn het vinden en gebruiken van zoektermen, bezoekers met teksten beïnvloeden, zoekmachines overtuigen, tekstsoorten en tekstdoelen, spelling en grammatica, schrijfstijl en nog veel meer.

Meer dan 1 miljoen bezoekers per maand

De training SEO schrijven wordt gehouden door Bianca (dan ben ik), ondersteund door d’Angelo. Sinds mijn kinderjaren ben ik actief als schrijfster, toen nog “omdat ik het leuk vond”. Tegenwoordig is het zowel mijn hobby als mijn werk. Maandelijks stuur ik meer dan 1 miljoen bezoekers naar mijn verschillende websites.

Daarnaast schrijf ik voor bekende opdrachtgevers zoals Becam, Postkrediet, Iphone.nl, Zobegaafd, ANWB en nog vele anderen. Dankzij mijn SEO technieken en unieke schrijfstijl scoren websites van opdrachtgevers goed in Google en andere zoekmachines.

Hoe krijg je meer dan 1 miljoen bezoekers per maand? Tijdens de training SEO schrijven laat ik je meer zien over het ontstaan, de groei en de toekomst van mijn eigen websites. Uniek: ik laat je ook zien waarom sommige van mijn projecten faalden en welke lering ik hieruit trok. Maar ook waarom ik soms niet naar opdrachtgevers luister en een tekst toch op een andere manier schrijf. Eigenwijs ding dat ik ben!

Dit kun je na de training SEO schrijven

Op het internet vind je heel veel over SEO oftewel zoekmachine optimalisatie. In dat opzicht zul je geen training SEO schrijven te hoeven volgen: je gaat gewoon met de gevonden informatie aan de slag. Zo dacht ik voorheen ook. En ik geef toe: ik heb totaal geen training op het gebied van SEO gevolgd.

Ik leerde met vallen en opstaan. Met ruim 10 projecten (websites) heb ik hopeloos gefaald. Dit heeft mij heel veel tijd, energie en hiermee ook geld gekost. Tijd is geld, al helemaal nu de wereld steeds sneller wordt. Na de training SEO schrijven voorkom je veel gemaakte fouten en ga je direct op de juiste manier aan de slag.

Na de training SEO schrijven weet je veel over:

  • Zoekwoordenonderzoek uitvoeren
  • Belangrijke zoektermen bepalen
  • Doelgroep vinden
  • Websitebezoekers overtuigen
  • Gebruik maken van diverse tools
  • Goede teksten schrijven

Word ik de perfecte SEO-schrijver?

De training SEO schrijven helpt je met het creëren van goede teksten, geheel volgens de richtlijnen van zoekmachines. Dit zijn teksten die ook nog eens professioneel, informerend en/overtuigend overkomen.

Of je met de training SEO schrijven ook de perfecte SEO schrijver wordt? Die belofte kan ik je niet geven. Of en in hoeverre je succes behaalt hangt namelijk van je eigen inzet af. Je krijgt van mij een aantal belangrijke handvatten en vooral heel veel voorbeelden uit de praktijk. Bovendien kun je gedurende 3 maanden na de training nog altijd met vragen bij mij terecht.

Ik adviseer je dan ook om die eerste drie maanden goed te benutten en actief aan de slag te gaan. SEO schrijven leer je niet op één dag: pas na een aantal schrijfkilometers heb je de smaak te pakken. De training SEO schrijven zorgt er wel voor dat je minder van deze kilometers nodig hebt en de concurrent voorblijft.

Voor wie is de training en SEO schrijven?

Deze training richt zich op startende of kleine ondernemers die hun positie in zoekmachines willen verbeteren. De training is ook geschikt voor startende tekstschrijvers of bloggers die meer willen weten over zoekmachine optimalisatie.

Mogelijk volgt er in de toekomst een tweede training die bedoeld is voor de meer ervaren schrijvers en marketeers.

De kosten

Vanaf de opzet van mijn bedrijf is het mijn doel geweest om ondernemen betaalbaar te houden. Voor startende en kleine ondernemers is het leven al duur genoeg. Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het belangrijk dat er minimaal 10 deelnemers aanwezig zijn.

Bij een groep van 10 tot maximaal 15 deelnemers bedragen de kosten slechts € 399 exclusief btw. Bij deze kosten zijn drinken (uiteraard geen alcohol) en een lunch inbegrepen.

Datum, tijd en locatie

De training SEO schrijven is nieuw en gaat eind 2021 voor het eerst van start. Hierdoor zitten we nog in de voorbereidende fase met betrekking tot datum, tijd en locatie. Op de speciale pagina (under constructionn) vind je de laatste informatie met betrekking tot de trainingen.

We kiezen voor 6 verschillende provincies met een centrale locatie. Hierbij is het belangrijk dat deelnemers niet langer dan 1,5 uur hoeven te reizen.

Alle trainingen starten om 10:00 uur. We proberen zoveel mogelijk de datum, tijd en locatie op de deelnemers af te stemmen. Daarom is het belangrijk dat je de provincie van je voorkeur doorgeeft.


Bianca schreef meer dan 30.000 artikelen voor het internet. Ze heeft een enthousiast en ervaren team van specialisten opgebouwd.

We zijn het startpunt voor elke (nieuwe) website.
Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven?