Tips voor de beste SEO tekst

Bijgewerkt: 19 augustus 2022

SEO en content zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zonder SEO wordt het heel lastig om bovenaan in de zoekresultaten te komen. Natuurlijk zijn er websites die niks aan SEO doen en toch hoog scoren. Dit komt omdat ze onbewust toch iets goeds doen. Hieronder vind je een aantal tips om de beste SEO tekst te schrijven of huidige teksten te verbeteren.

Je schrijft voor het publiek, niet voor zoekmachines

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Elke webmaster wil bovenaan in Google staan. Een eerste positie in de organische zoekresultaten levert tot wel 45% van het zoekverkeer op. Het lijkt dan ook logisch om voor zoekmachines te schrijven. Dit is een foute handeling want je bezoeker moet op nummer één staan. Schrijf teksten die de interesse van de bezoeker opwekken.

Dit doe je door content te schrijven die aansluit bij de inhoud van je website. Meer dan 95% van de bezoekers komt op je website omdat ze een vraag, behoefte of probleem hebben. Dat kan van alles zijn, van een lekkende kraan (problemen) tot de behoefte aan nieuwe kleding (behoefte). Of misschien willen weten hoe je de beste SEO tekst schrijft (vraag).

Denk van tevoren goed na waarom bezoekers op je website komen. Voorzie die bezoekers van het antwoord waar ze naar op zoek zijn. Door dit te doen zet je jezelf als een expert in je branche neer.

Blijf bij je onderwerp en doelstelling

De meeste webmasters zijn in het begin nog enthousiast en zeer gedreven. Ze schrijven over de onderwerpen die bij hun doelstelling en website past. Maar na verloop van tijd is de inspiratie weg, en wordt er over andere onderwerpen geschreven. Misschien wel om extra zoekverkeer aan te trekken.

Kijk, wanneer je een website over je meubelmakerij opzet dan is het goed om te bloggen over de verschillende soorten hout, hoe meubels gemaakt worden of over het onderhoud. Maar je gaat niet een blog publiceren over de diarree van je hond. Dat kan misschien wat extra bezoekers aantrekken maar is niet relevant voor je website. Hiermee breng je schade aan je imago aan.

Blijft dus bij je doelstelling: waarvoor had je die website ook alweer opgezet? Zelfs wanneer het zoekverkeer terugneemt is het belangrijk om je aan die doelstelling vast te blijven houden.

Breng structuur en orde aan

Je kan over een geweldig onderwerp schrijven, maar het moet wel begrijpelijk blijven (dat rijmt ook nog). Splits de SEO-tekst in meerdere alinea’s op. Gebruik meerdere tussenkoppen en bespreek in elke alinea één subonderwerp.

Gebruik zoektermen

Misschien wel de belangrijkste tip om de beste SEO tekst te schrijven: gebruik zoektermen. Die maken voor zoekmachines duidelijk waar de tekst over gaat. In het begin maak je gebruik van een zoekwoordentool, maar met de benodigde ervaring weet je precies welke zoektermen belangrijk zijn.

Verwerk de zoektermen op een natuurlijke manier in de SEO tekst. Let op want dit is een werkje waar je zeker ervaring mee moet hebben. Kijk maar eens naar de vele SEO tekstschrijvers die het maar niet lukt om hoog in Google te scoren. Wellicht ontbreekt het toch nog aan een stukje kennis. Neem dit mee bij het inschakelen van een SEO schrijver of een marketingbureau.

Nog meer tips

Een goede SEO tekst schrijven kan zeer moeilijk zijn. Heb je hulp nodig, neem dan eens contact op. Ik kan je helpen bij het maken van de beste SEO teksten. Hieronder volgen nog enkele tips met betrekking tot het verhogen van de vindbaarheid van een website.

Natuurlijke backlinks

Nog steeds zijn er ontelbaar veel SEO’ers die websites belonen voor het plaatsen van een backlink. Dit is tegenwoordig de normale gang van zaken en een lucratieve handel. Maar niet hoe Google het wil zien. Bouw een natuurlijk backlinkprofiel op, koop geen links in. Creëer geweldige inhoud met de mogelijkheid tot insluiten, waarmee je anderen stimuleert om de inhoud te delen.

Is dit lastig of niet praktisch, zorg er dan voor dat je (bijna) bovenaan in Google komt te staan, met populaire zoekopdrachten. Dit vergroot de kans dat anderen je inhoud gaan delen.

Social media als hulpmiddel

De meeste webmaster zijn op social media actief. Gebruik dit om je website onder de aandacht te brengen. Plaats nieuwe blogs op social media, samen met een beschrijving die mensen nieuwsgierig maakt. Zorg voor zoveel mogelijk volgers die tot je doelgroep behoren, anders heeft social media geen zin.

Blijf actief

SEO verandert continue. Het zijn geen grote veranderingen maar door de jaren heen zijn er zeker aanpassingen geweest. Dit heeft te maken met het algoritme van Google, dat ook verandert. Blijf daarom op de hoogte van wat er op SEO-gebied speelt. Mijn website kan je hierbij helpen, sla hem bij je favorieten op.

Blijf ook actief wanneer het op het creëren van content aankomt. Plaats regelmatig een nieuwe SEO tekst, zodat je bezoekers en zoekmachines zien ‘dat je nog leeft’.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven