Tekstschrijver zoeken – zo doe je dat

Bijgewerkt: 24 augustus 2021

Een tekstschrijver zoeken lijkt moeilijker dan gedacht. Nee hoor, niet wanneer je rekening houdt met een aantal belangrijke aandachtspunten. In dit artikel vind je een aantal tips & tricks: zo kom je er snel genoeg achter of de tekstschrijver bij jouw opdracht past.

Online een tekstschrijver zoeken

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Tekstschrijvers vind je online: hier heb je geen telefoonboek of Gouden Gids voor nodig. Het komt zelden voor dat je direct contact met de tekstschrijver hebt. Dit lijkt onpersoonlijk, maar dat is het niet. Een tekstschrijver werkt namelijk volledig online: van het aannemen van de opdracht tot het leveren van content. Dankzij deze online werkwijze is het dan ook logisch om via het internet op zoek te gaan naar een freelance tekstschrijver.

Hoe zoek en vind je de juiste schrijver? Bekijk hieronder de drie belangrijkste tips.

Tip 1: zoek in Google/ Bing

Ik hoor je denken: het is toch logisch dat ik in Google of Bing zoek? Ja en nee. Veel bedrijven en websites zoeken een schrijver via schrijversplatformen. Hier vind je weliswaar een hoop schrijvers bij elkaar, maar dit zegt niets over de kwaliteit. Belangrijker is om op zoek te gaan naar de individuele tekstschrijver met een eigen website. Waarom is dit zo belangrijk? Ik zal het je uitleggen.

Je zoekt een tekstschrijver die goede content schrijft, zodat je vindbaar bent binnen zoekmachines. De betere schrijver weet zichzelf ook vindbaar te maken. Google maar eens op zoektermen als goedkoopste tekstschrijver. Misschien staat bovenaan niet de allergoedkoopste schrijver, maar het is wél iemand die zichzelf bovenaan in Google heeft weten te schrijven. Kijk, dat is precies waar jij naar op zoek bent. Klinkt logisch toch?

Tip 2: vraag naar voorbeelden of een portfolio

Veel schrijvers weten zich prima te profileren: daar zijn ze tenslotte schrijver voor. Wist je dat sommige schrijvers weinig opdrachtgevers heeft? Dit heeft vaak te maken met grote concurrentie. Al ziet de website of het Instagram account van een schrijver er nog zo mooi uit: vraag ook eens naar wat voorbeeldteksten of een portfolio van het echte werk. Zo kijk je lekker door de bekende verkooppraatjes heen.

Tip 3: durf te onderhandelen

Een tekstschrijver zoeken tegen een laag tarief? Vooral beginnende tekstschrijvers hanteren een lage woordprijs. Wanneer je niet al te hoge eisen stelt kan de goedkope tekstschrijver jou prima op weg helpen. Vaak is het bij beginnende schrijvers ook nog eens mogelijk om over de prijs te onderhandelen. Wees hier niet bang voor, gewoon doen! Ik zeg altijd maar: nee heb je, ja kun je krijgen.

Kun je ook bij de professionele tekstschrijver in onderhandeling? Ja hoor, vaak geeft deze je bij grote opdrachten een korting. Dit kan heel wat in prijs schelen. Vraag daarom altijd naar mogelijke kortingen, neem hiervoor contact op of vraag de tarievenkaart aan.

Dit ben ik

Je hebt in de zoekmachine tekstschrijver zoeken ingetypt en bent op deze website uitgekomen. Toevallig ben ik een tekstschrijver: komt dat even goed uit! Ik ben Bianca, jarenlang actief als tekstschrijver voor grote en kleine websites en webshops. Daarnaast ben ik werkzaam als persvoorlichter (momenteel gepauzeerd), interviewer en redigeer ik bestaande teksten.

Wil je bovenstaande 3 tips op mij toepassen? Dat kan en mag! Ik ben goed vindbaar in Google, de portfolio vind je op deze website en bij grote opdrachten krijg je een mooie korting. Neem gerust contact met mij op: bekijk alle gegevens op de contactpagina.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven