Tekstschrijver webshop – productteksten & blogs

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Voor je webwinkel zoek je een tekstschrijver webshop. Handig, want zo hoef je die productteksten niet zelf te schrijven. Dit is namelijk niet alleen lastig maar ook nog eens ontzettend saai. Niet voor de (SEO) tekstschrijver! Voor mij is schrijven een feest én een uitdaging. Ik vind het belangrijk dat je beter zichtbaar bent in zoekmachines en jouw conversie (aantal verkopen) verhoogt. Vind jij dat ook? Mooi, we vormen nu al een match.

Productomschrijving laten maken of gewoon kopiëren?

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Hoe eenvoudig is het om productomschrijvingen van de leverancier of een andere webshop te kopiëren? Dit bespaart je een hoop tijd en geld. Bovendien zijn die teksten vaak ook nog eens goed geschreven.

Denk je nu echt dat je hiermee uniek bent? Dat dit dé methode is om bovenaan in zoekmachines te verschijnen? Ik zie het helaas heel veel voorbijkomen: de gekopieerde productomschrijving op bol.com. Mag je eigenlijk wel productteksten van concurrenten of andere webwinkels overnemen? Dit mag alleen wanneer het om een opsomming van eigenschappen en ingrediënten gaat. Of wanneer het een korte objectieve omschrijving betreft.

Neem je een lange productomschrijving over dan heb je kans dat je concurrent hier niet blij mee is. In het slechtste geval draait dit op een rechtszaak uit.

Feit: met gekopieerde teksten rank je lager in zoekmachines

Deze tekstschrijver webshop kan jou er alles over vertellen: het effect van gekopieerde teksten op zoekmachines. Kijk, zoekmachines als Google moeten keuzes maken. Ze kunnen binnen de zoekresultaten slechts één unieke tekst tonen. Wanneer er meerdere websites met dezelfde tekst zijn dan kiezen ze in veel gevallen voor de website die als eerste de tekst plaatste.

Wanneer je dus productteksten van anderen kopieert is de kans heel groot dat je hiermee nooit in de zoekresultaten verschijnt. Het gevolg: minder websitebezoekers en ook minder verkopen. Klinkt logisch toch?

Tekstschrijver webshop inhuren – de voordelen

Wil je unieke productteksten dan moet je hier ook iets voor doen. Nu kun je ze natuurlijk zelf schrijven. Wanneer je een vlotte pen hebt en creatief bent dan lukt dit vast wel. Het is in ieder geval het proberen waard. Ik zeg altijd maar: niet geschoten is altijd mis.

Productteksten zijn niet alleen bedoeld om je potentiële klant te verleiden, ook probeer je hiermee je online zichtbaarheid te vergroten. Wanneer je het goed aanpakt ontvang je meer zoekvragen en gaan de verkoopcijfers omhoog. Een tekstschrijver webshop helpt bij het creëren van goede productomschrijvingen. Maar dat is nog niet alles: een SEO tekstschrijver webshop zorgt voor een betere online vindbaarheid. Het kan dus allebei.

Nadelen van het inhuren van een tekstschrijver

Ieder voordeel heeft zijn nadeel, dit geldt natuurlijk ook voor de tekstschrijver webshop. Het grootste nadeel is dat je een investering doet. Heb je de verkeerde tekstschrijver te pakken dan is dit een slechte investering. Juist daarom is het belangrijk om goed onderscheid te maken tussen de verschillende webshop tekstschrijvers. Onderaan dit artikel lees je hier meer over.

Productomschrijving laten maken, wat kost dat?

Een goede productbeschrijving is geschreven volgens het AIDA-model. Dit betekent aandacht trekken, interesse wekken, enthousiast maken en overhalen tot actie. Een goede productomschrijving laten maken vertrouw je toe aan de tekstschrijver webshop. Deze weet als geen ander hoe jouw (potentiële) klanten gebruik maken van zoekmachines, teksten lezen en wat ze van een productomschrijving verwachten.

Wat kost dat, een productomschrijving laten maken? Op het gebied van de tekstschrijver webshop kom je heel wat tegen: van studenten tot professionele en doorgewinterde tekstschrijvers. De student gaat voor € 5 aan de slag maar hier kun je natuurlijk niet veel van verwachten. De duurste tekstschrijver is ook niet per definitie goed. Het is vooral belangrijk om te kijken wat de tekstschrijver webshop jou oplevert. Het kaf van het koren scheiden.

De gemiddelde kosten productomschrijving laten maken: mogelijk voor een vanafprijs van een paar koppen koffie. Vraag de tarievenkaart aan.

Een goede tekstschrijver webshop vinden

Je besluit staat vast: die webshop kan best een boost gebruiken. Met goede productomschrijvingen en misschien wat blogs. Want dat is helemaal de trend. Maar ja, hoe vind je een goede tekstschrijver webshop? De beste vind je bovenaan in Google.

Waarom eigenlijk? Omdat dit een tekstschrijver webshop is die weet hoe je hoog in zoekmachines scoort. Iemand die bovenaan in de zoekresultaten staat is hier immers niet zomaar terechtgekomen. Dit lukt alleen met goed geschreven teksten (content). Dat is precies wat jij met je webshop ook wil: een goede online vindbaarheid. Zodat je niet alleen meer bezoekers binnenhaalt maar ze ook nog eens verleidt tot aankoop van een van jouw producten.

Nieuwsgierig geworden naar het werk van de tekstschrijver webshop? Ga je voor aanpassing en uitbreiding van de webwinkel? Neem vrijblijvend contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven