Tekstschrijver voor zorg & welzijn

Bijgewerkt: 15 augustus 2021

De tekstschrijver voor zorg en welzijn: jouw teksten met zorg verwoord. Goed en duidelijk geschreven + ook nog eens goed vindbaar in zoekmachines, wat wil je nog meer? Geschikt voor websites binnen de medische zorg, verpleging, wet maatschappelijke ondersteuning (WMO), jeugdzorg en zorgverzekeraars.

Ervaring binnen de zorg

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een tekstschrijver voor de zorg draagt bij aan de communicatie op je website. Informatieve teksten waar cliënten of patiënten echt iets aan hebben. De gezondheidszorg is al ingewikkeld genoeg, laten we dit middels goede (SEO) teksten laagdrempelig houden.

Als tekstschrijver heb ik ruime ervaring voor schrijven binnen de zorg/ gezondheidszorg. Meer dan 5000 teksten met een medisch karakter staan online. Hierbij heb ik mogen schrijven voor:

Zobegaafd.nl: een website die maandelijks meer dan 30.000 bezoekers trekt. Gezondheid, werking van de hersenen en stoornissen, deze informatieve website mag er wezen.

Stressplein.nl: eerlijk over stress. Met meer dan 4000 maandelijkse bezoekers vind je hier alles over stress.

Dokterbosman.nl: tweedelijns geestelijke gezondheidszorg voor mensen met psychische problemen of stoornissen.

Stresshelp.nl: kleine website over omgaan met stress

Vitaeva.nl: WIA specialist met onafhankelijk advies en ondersteuning

Verder duizenden artikelen geschreven over verschillende ziekten zoals de ziekte van Duchenne of Pfeiffer, spierpijn, gewrichtspijnen, zeldzame ziekten, zwangerschap, psychische klachten en nog veel meer. Schrijven voor de zorg is ontstaan vanuit mijn opleidingen agogisch werk en psychologie.

Tekstschrijver voor de zorg: een zoekwoordenonderzoek

Voor artsen, zorginstellingen en praktijken is het belangrijk om de websitebezoeker goed te informeren. Wat kan hij of zij van de zorgverlener verwachten? Maar ook: hoe zit het met de symptomen of behandeling van een bepaalde ziekte of aandoening?

Grote websites zijn goed vindbaar in zoekmachines. Dit doen ze door het aanbieden van goed geschreven content. Hierbij is het belangrijk dat teksten aansluiten bij de zoekvraag van de internetter. Met een zoekwoordenonderzoek bekijk ik waar jouw doelgroep echt naar op zoek is. Zo sluiten teksten nog beter op zoektermen of zoekopdrachten aan.

Nieuwe teksten of teksten herschrijven

Je verhaal staat online, of dit nu op een informatief artikel of een dienstenbeschrijving gaat. Toch twijfel je of deze tekst wel overtuigend genoeg is. Of dat deze wel in zoekmachines zichtbaar is. Teksten laten herschrijven is een goed idee, fouten verdwijnen en de boodschap komt duidelijker over.

Nieuwe teksten voor de website nodig? Gaat het om promotie, uitleg, informatie of communicatie? De tekstschrijver voor de zorg helpt om jouw websitebezoeker zo goed mogelijk aan te spreken. Hierdoor voelt deze zich direct op jouw website thuis. Wil je goed vindbaar zijn in zoekmachines, dan is het overigens aan te raden om regelmatig een nieuw (informatief) artikel te plaatsen. Denk maar eens aan een goed geschreven blogpost of een nieuwsbericht.

Wat kost een tekstschrijver voor de zorg en welzijn?

Het schrijven van teksten kost veel tijd. Het gaat niet alleen om wat woorden tikken maar ook een zoekwoordenonderzoek en het bedenken van het onderwerp, de opmaak en overige zaken. Na het schrijven moet de tekst nog eens gecontroleerd worden.

Je kunt je voorstellen dat de tekstschrijver enige tijd met je tekst bezig is. Gemiddeld doet een tekstschrijver 30 minuten tot 3 uur over een tekst van 500 woorden. De schrijfsnelheid hangt van kennis en ervaring af, maar is ook een vaardigheid die je wel of niet in je hebt.

Wil je meer informatie over de exacte kosten, vraag dan de tarievenkaart aan. De lengte van de tekst, moeilijkheidsgraad en andere zaken bepalen de uiteindelijke prijs. Met meer dan 30.000 geschreven teksten teksten (waarvan 5000 gezondheidsgerelateerd) is er heel wat kennis en ervaring in huis. Alles van hoge kwaliteit, daarom is bovenaan staan in Google een doel op zich.

Eenvoudige en snelle werkwijze

Als tekstschrijver voor de zorg is het belangrijk dat ik je opdracht begrijp. Geen probleem, met je instructie ga ik direct aan de slag. Bij onduidelijkheden neem ik contact op, dit komt gelukkig zelden voor. Ik heb vaak aan een half woord genoeg, scheelt jou ook weer tijd.

Heb jij geen zin om keer op keer een tekstschrijver voor de zorg aan te moeten sturen? Ga je voor kwaliteit tegen een betaalbare prijs? Laten we samenwerken! Neem contact op of bekijk een van de andere blogpost op deze website.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven