Tekstschrijver voor parfum – SEO webteksten

Voor je webshop in parfum zoek je een tekstschrijver. Natuurlijk heeft de schrijver affiniteit met parfums, maar kan ook nog eens foutloos en SEO gericht schrijven. Zo wordt de webshop beter in zoekmachines gevonden en blijven bezoekers langer hangen.

Parfum webwinkel: productomschrijvingen en blogs

Voor een webwinkel in parfum heb je vooral productomschrijvingen nodig. Wat houdt dit precies in? Je plaatst foto’s van alle parfums uit je assortiment. Bij elke foto komt een productomschrijving. Dit is een tekst van 100 tot 500 woorden, waarin de belangrijkste details vermeld staan. Een goede productomschrijving maakt de websitebezoeker enthousiast, waardoor deze de parfum eerder zal kopen.

Blogs ondersteunen de webshop. Middels een blog krijgt de websitebezoeker meer (achtergrond)informatie over parfums, bijvoorbeeld over de geschiedenis van parfum, bijzondere ingrediënten of wat er allemaal mogelijk is. Vanuit blogs link je eenvoudig naar een of meerdere categoriepagina’s door.

Zowel blogs als productomschrijvingen helpen zoekmachines jouw website beter te begrijpen. Met hoge kwaliteit teksten zorg je voor een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Dit doet de tekstschrijver voor parfum

De tekstschrijver voor parfum schrijft productteksten en blogs, maar bijvoorbeeld ook een over ons pagina of de homepage. Al deze teksten vormen de basis voor je website/ webwinkel.

Denk niet: dat doe ik zelf wel even. Tekstschrijven is een vak apart. Het is zelfs zo’n specialisme, dat niet elke tekstschrijver dit kan. Helaas maar waar: iedereen mag zich tekstschrijver noemen, ook wanneer deze persoon er niks van bakt. Daarom is het soms lastig om de juiste tekstschrijver voor parfum te vinden.

Dit doet de tekstschrijver voor jouw parfumwebshop:

  • Verzorging van productomschrijving
  • Blogs schrijven
  • Letten op spelling, grammatica en taalgebruik
  • Rekening houden met liefhebbers van parfum

Zelf schrijven of laten doen?

De keuze is soms lastig: moet je de teksten zelf schrijven of laten doen? Heb je verstand van SEO, kun je foutloos schrijven en weet je er een wervende tekst van te maken? Dan schrijf je de teksten zelf. In alle andere gevallen vertrouw je op een SEO tekstschrijver.

De kosten voor het laten schrijven van webteksten

De tekstschrijver voor parfumwebshop of parfumerie hanteert een vast tarief. Hoe hoog dit tarief is hangt een beetje van de tekstschrijver af. Zeer goedkoop is natuurlijk leuk, vaak krijg je hier wel een lage kwaliteit voor terug. Ontzettend duur is ook niet nodig. Tekstschrijvers met een uurtarief van €75 of meer zijn niet per definitie beter dan een goedkopere schrijvende collega’s.

Ik probeer mijn tarief in het midden te houden. Enerzijds lever ik kwaliteit: ik ben als SEO tekstschrijver al meer dan 10 jaar actief. Hierbij heb ik voor verschillende marketingbureaus gewerkt en ken het klappen van de zweep. In mijn portfolio vind je mijn meest belangrijke opdrachtgevers.

Hieronder een overzicht voor het schrijven van webteksten voor parfum webshop:

  • Productomschrijving 100 woorden: vanaf € 12,50
  • Productomschrijving 300 woorden: vanaf €25
  • Blogartikel van 750 woorden (aanrader): vanaf € 75

Bovenstaande prijzen kunnen iets afwijken. Vraag daarom altijd een passende offerte aan.

Gemaakte kosten aftrekbaar

De tekstschrijver voor parfum stuurt een btw-factuur. Ben je ondernemer voor de btw, dan mag je betaalde btw als voorbelasting aftrekken. Overige zakelijke kosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Ontvang je een factuur van €150? Dan trek je deze €150 van de je eigen omzet af. Dit verlaagt je nettowinst en hiermee ook de te betalen inkomstenbelasting. Niet vergeten!

Levertermijn van de teksten

Hoe lang duurt het voordat de teksten voor de webshop gereed zijn? Dit is afhankelijk van de grootte van de opdracht. 5 tot 10 productomschrijvingen heb je binnen 2 weken. 100 productomschrijvingen vraagt meer werk. Ik ben er voorstander van om het werk zo goed mogelijk te verdelen, zo komen alle opdrachtgevers aan de beurt.

Dit betekent dat je wekelijks een x-aantal teksten krijgt. Deze plaats je op je website of webshop. Het verspreid plaatsen van teksten heeft ook nog een voordeel: zoekmachines zien dat je webshop actief is en blijft. Daarom plaats je nooit een grote hoeveelheid teksten in één keer.

Neem mijn volgende tip ter harte: plaats regelmatig blogs op de website. Niet alleen leuk voor de websitebezoekers maar ook goed voor je ranking in zoekmachines. Google, Bing of Yahoo kunnen namelijk zien dat je website actief is. Daarnaast kijken ze graag tegen kwalitatieve content aan. Het regelmatig plaatsen van een nieuwe blog vergroot je betrouwbaarheid en verhoogt de kwaliteit van je website.

Blogs voor website of webshop bestellen

Bestel voortijdig je blogs. Je kunt bijvoorbeeld aangeven dat je wekelijks of tweewekelijks een blog wil ontvangen. Hiervoor hoef je niet telkens een nieuwe opdracht te plaatsen: je ontvangt de blog volgens de door jou aangegeven frequentie.

Neem vrijblijvend contact met mij op

Je bent eruit: je vertrouwt op de tekstschrijver voor parfum. Schrijven over parfums, hoe leuk is dat? Ik ga graag voor jou aan de slag. Ben je nog niet overtuigd, stel dan gerust je vragen, bekijk het portfolio of vraag om een vrijblijvende offerte.