Tekstschrijver voor duurzaamheid – ‘groene’ teksten

Bijgewerkt: 29 augustus 2022

Je gaat als ondernemer bewust met energie om, investeert in groene maatregelen en hanteert misschien wel een duurzaam personeelsbeleid. Dit leidt tot een lagere energierekening en minder ziekteverzuim. Tot zover geweldig, maar wat doe je wanneer je teksten voor de bedrijfswebsite nodig hebt? Een duurzame tekstschrijver sluit goed bij de doelstelling aan.

Hier is ze dan: de duurzame tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Elke ondernemer zou wat met duurzaamheid moeten doen. Hartstikke goed, want het milieu, flora, fauna en de toekomst van de planeet hangt hiervan af. Stimuleer je vakgenoten, concurrenten of zakenrelaties dan ook zeker tot duurzaamheid.

Naar mijn mening slaan sommige ondernemers hier wel in door. Zo zag ik onlangs een ondernemer die doodleuk verkondigde dat klanten die niet achter duurzaamheid staan, geen gebruik kunnen maken van zijn diensten. Dan ben je toch wel heel grof bezig, je zou moeten stimuleren en niet ontmoedigen. Dus óók wanneer je (nog) niets met duurzaamheid doet, ben je van harte welkom.

Als duurzame tekstschrijver help ik bedrijven en het milieu op twee manieren:

Het schrijven van teksten over duurzaamheid

Informeer je websitebezoekers over energiebesparende maatregelen, de impact van vlees of zuivel op het milieu of duurzaam tuinieren. Maar bijvoorbeeld ook hergebruik van producten of materialen. Er valt zoveel te vertellen, en er is nog zoveel wat we niet weten, het is goed om hier informatie over te delen.

Milieubesparende maatregelen

Je bent niet duurzaam wanneer je niet bewust bezig bent met de toekomst van de aarde. Daarom rijd ik volledig elektrisch (Kia EV6, verkozen tot auto van het jaar 2022), komen er binnenkort zonnepanelen op het dak, brengen we overtollige goederen naar de kringloop, douchen onder een waterbesparende douchekop en gebruiken geen pesticiden of insecticiden in moestuin en weiland.

Duurzame tekst laten schrijven

Niet alleen ondernemers maar ook consumenten hebben duurzaamheid op de prioriteitenlijst staan. Enerzijds uit plichtsbesef of het belang hiervan inzien, anderzijds gedeeltelijk opgedrongen. We ontkomen er niet aan om nu en in de toekomst allemaal ons steentje bij te dragen. Zo kan de aarde over 100 en over 500 jaar nog steeds bestaan.

Informeer websitebezoekers over de verschillende maatregelen en mogelijkheden. Bloggen over duurzaamheid of een duurzame tekst laten schrijven is om verschillende redenen een goed idee:

  • Aantonen dat je onderneming ‘groen’ is
  • Vertrouwen bij bezoekers opwekken
  • Bijdragen aan een beter milieu

Laten we met zijn allen de wereld een beetje mooier maken.

Duurzaam hoeft niet duur te zijn

Verduurzamen kost geld. Denk maar aan de aanschaf van zonnepanelen, een warmtepomp of elektrische auto. Zelfs gerecyclede producten lijken soms duurder te zijn dan het milieu-onvriendelijk materiaal. Toch weet je waar je het voor doet: een betere toekomst voor de aarde en de volgende generaties. Maar ook een beetje voor je eigen portemonnee, want duurzaam leven bespaart een hoop geld.

Omdat verduurzamen een kostbare investering is, zou je denken dat de tekstschrijver voor duurzaamheid een hoog prijskaartje hanteert. Al jaren zet ik me niet alleen voor een betere toekomst voor de jongere generatie in, maar ook voor betaalbare internetdiensten. Dat internetdiensten door de jaren heen alleen maar duurder en voor sommigen onbetaalbaar zijn geworden, past niet bij mijn visie over duurzaam ondernemen.

Om die reden heb ik gekozen voor betaalbare tarieven. Dat die tarieven soms fors lager liggen dan bij anderen, dat kan bij concurrenten tegen het zere been stoten. Toch moet je hier een keuze in maken, want wie zich met duurzaamheid bezighoudt en mij de kans geeft om hierin bij te dragen, verdient ook een beloning. Die beloning is in de vorm van voordelige diensten.

Over de mogelijkheden

Een van mijn belangrijkste diensten bestaat uit het schrijven van SEO teksten. “Wie hoog in Google staat heeft alle macht”, zei ik ooit eens tegen een klant. Groene projecten hebben mijn aandacht, hiervoor zet ik me voor de volle 100% in om ze goed in zoekmachines te krijgen. Niet omdat de winst voor het desbetreffende bedrijf van belang is, maar omdat sommige projecten het verdienen gezien te worden. Over duurzaamheid bijvoorbeeld, dit moet bij consumenten en andere ondernemers meer aandacht krijgen.

De mogelijkheden liggen bij het laten schrijven van SEO teksten, linkbuilding (uitgevoerd door een partner), technische optimalisatie (partnerdienst), nieuwsbrieven, social media posts, journalistiek en nog veel meer. Informeer naar de tarieven (in de vorm van een tarievenkaart), beschikbaarheid of mogelijkheden.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven