Tekstschrijver voor de reisbranche (reizen)

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Een tekstschrijver voor de reisbranche nodig? Goed geschreven teksten/artikelen voor het reisbureau, de reiswebsite, busmaatschappij, saunacomplex, recreatiepark en nog veel meer. Binnen de reissector is het belangrijk om websitebezoekers direct enthousiast te maken. Dit kan natuurlijk alleen met wervende teksten die ook nog eens goed vindbaar zijn in zoekmachines.

Concurrentie binnen de reisbranche

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


De travel branche groeit ontzettend snel, en hiermee ook de concurrentie. Om die concurrentie voor te blijven is het belangrijk om over actuele kennis over de reisbranche te beschikken en de beste informatie, reizen en excursies aan te bieden. Maar wel op een onderscheidende manier.

Saaie opsommingen van reizen is al lang niet meer van deze tijd. Mensen die op zoek zijn naar een vakantie of uitstapje willen zoveel mogelijk informatie in een zo kort mogelijke tijd in zich opnemen. Hierbij is het van belang dat de websitebezoeker gelijk enthousiast wordt. Deze moet het gevoel hebben: “deze reis/excursie mag ik absoluut niet missen.”

Tekstschrijver voor de reisbranche

Wat kan een tekstschrijver voor de reisbranche voor jou betekenen? Of je nu een reisblog bijhoudt of reizen in binnen- en buitenland aanbiedt: teksten op de website zijn van onmisbare waarde. De tekstschrijver voor de reisbranche  weet precies hoe deze je websitebezoekers amuseert, verleidt en overhaalt. Want dat is de volgorde waarin je de conversie op de website verhoogt.

Inspelen op de trends met betrekking tot reizen

Om een goede omzet binnen de reisbranche te maken is het belangrijk om de trends in de gaten te houden. Zo blijkt dat in 2021 ruim 58% van de reizigers nieuwe vaardigheden wil leren. Bijna 70% gaat voor culturele ervaringen. Daarnaast willen reizigers  vooral profiteren van het gebruiksgemak van technische ontwikkelingen. Denk hierbij aan smartphone apps die bagage in de gaten houden of hoteldeuren openen.

Dé tekstschrijver voor reizen is natuurlijk op de hoogte van de nieuwste trends binnen de reisbranche. Zelfs wanneer je bepaalde reizen of faciliteiten niet aanbiedt kun je toch handig gebruikmaken van de belangrijkste trends omtrent reizen. Het is namelijk zo dat reizigers veel zoekopdrachten met betrekking tot de nieuwste trends invoeren. Als reiswebsite spring je hier handig op in en trekt op deze manier een hoop zoekverkeer naar je toe. Dit kan alleen met SEO teksten voor de reisbranche.

Dit zijn SEO teksten

Er valt heel wat te zeggen over SEO teksten. Sommigen zweren hierbij terwijl anderen het onzin vinden. Het is bijna een religie: je gelooft erin of je gelooft er niet in. Met dat verschil dat SEO teksten écht werken. Hoe ziet een SEO tekst eruit?

Wat je nu leest is een SEO tekst. Je zou het niet zeggen maar het is echt zo! Het gevolg:  dit artikel staat bovenaan in zoekmachines. Dat was jou vast wel opgevallen, anders ben je hier niet op uitgekomen. Een SEO tekst ziet er op het eerste oog heel normaal waait maar er is wel handig gebruik gemaakt van een aantal belangrijke zoektermen.

Niet alle tekstschrijvers zijn gespecialiseerde SEO schrijvers, zelfs wanneer ze dit wel op hun website melden. Zoek je een tekstschrijver voor de reisbranche kijk dan vooral naar de online vindbaarheid van deze tekstschrijver. Dit zegt meer dan 1000 woorden.

Omhoog met die conversie

Niets belangrijker dan een hoge conversie (percentage bezoekers dat een aankoop doet). Met SEO teksten haal je een groot gedeelte van het zoekverkeer binnen. Vervolgens is het belangrijk om via teksten de websitebezoekers zo enthousiast te maken dat ze direct een reis of excursie boeken of om meer informatie vragen. Een goede SEO tekst is dus ook conversieverhogend.

Tekstschrijver voor de reisbranche inhuren

De reisbranche is onder te verdelen in reisbemiddelingsbureaus en touroperators. Voor beiden is het belangrijk om te blijven groeien, iets dat  bemoeilijkt wordt door de hevige concurrentie. Een tekstschrijver voor de reisbranche zorgt ervoor dat de reiswebsite beter vindbaar is dan die van de concurrent. Natuurlijk blijft het lastig om tegen de grote partijen te vechten, maar er is altijd ruimte om hier tussen te staan.

Die ruimte is beperkt: slechts enkele reisbranche gerelateerde websites verdienen die plaats. Juist daarom is een tekstschrijver voor de reisbranche inhuren een goede investering. Bovendien een investering die zich snel terugverdient.

Dit zijn de mogelijkheden op het gebied van teksten voor de reisbranche/reizen:

  • Verkoopteksten van reizen
  • Reisblogs
  • Overige content voor de reisbranche

Neem vrijblijvend contact op of vraag de tarievenkaart aan.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven