Tekstschrijver reizen –wakker die reislust aan!

Bijgewerkt: 14 augustus 2021

Samenwerken met de tekstschrijver reizen, ideaal voor de hele reisbranche. Met unieke content val je op bij de doelgroep. Een betere conversie en een hogere omzet? Wakker die reislust aan! Teksten voor de reisbranche inspireren, overtuigen en zetten aan tot actie. De tekstschrijver reizen is dan ook dé samenwerkingspartner voor het reisbureau, reiswebsites en toeristische aanbieders.

Schrijver met affiniteit met reizen

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een tekstschrijver reizen heeft, nee MOET, affiniteit met reizen hebben. Hoe anders kan de tekstschrijver zich inleven in wat de websitebezoeker zoekt? Begrip voor de toerist of reiziger, dat is één punt. Teksten goed vindbaar maken in zoekmachines, dat is het tweede belangrijkste punt.

Nederland, Europa of de wereld rond

Ten tijde van de coronacrisis is duidelijk te zien dat Nederlanders minder op vakantie gaan en het liefst in eigen land blijven. Buiten die crisis om kiezen Nederlanders voor deze vakantiebestemmingen:

  • Duitsland
  • Frankrijk
  • Spanje
  • België
  • Italië

Hierna volgen Oostenrijk, Groot-Brittannië, Griekenland, Turkije en Portugal. Cijfers zijn afkomstig van de website zoover.nl.

Dat een tekstschrijver reizen onmisbaar is, dat zie je terug aan het percentage Nederlanders dat op vakantie gaat. In 2019 ging 83,7% van de Nederlanders op vakantie. Hierbij koos 76,2% voor een lange vakantie (vijf dagen of meer) en 45,9% voor een korte vakantie (tot vijf dagen).

Met de juiste teksten bereik je dus een hele grote doelgroep.

Tekstschrijver reizen: de werkzaamheden

Waarvoor een tekstschrijver reizen inschakelen? Ten eerste voor een goede vindbaarheid in zoekmachines. Hiervoor vertrouw je op een SEO tekstschrijver. Maar let op, niet elke SEO tekstschrijver boekt goede resultaten. Tekstschrijvers die zelf goed in zoekmachines scoren weten in ieder geval alles van SEO af.

Wat doet een tekstschrijver voor de reisbranche nog meer? Naast SEO ligt de focus op het inspireren en overtuigen. Een tekst moet de eerste vakantiebeleving naar boven brengen. Bij het lezen van de tekst kriebelt het bij de websitebezoeker: “hier moet ik heen”.

Aanzetten tot actie

Elke tekst binnen de reisbranche gaat gepaard met een call to action, een kort zinnetje of een knop die aanzet tot actie. Een reis boeken, informatie opvragen of inschrijven voor de nieuwsbrief, het zijn allemaal acties die de websitebezoeker kan uitvoeren.

Als tekstschrijver voor reizen verzorg ik die call to action, maar het kan ook dat de website gebruik maakt van een standaard knop/ boeken/ reserveren. In dit geval wordt er via de tekst naar die belangrijke knop toegewerkt.

Kennis maken met de tekstschrijver reizen

Je doet niet zomaar zaken met de eerste de beste, je wil weten wie het gezicht achter een bedrijf is. Als tekstschrijver reizen stel ik mij in het kort voor.

Ik ben Bianca, Limburger, bourgondische levensgenieter en reislustig. Samen met mijn team, bestaande uit onder andere twee tekstschrijvers en een administratieve kracht, werken we dagelijks aan tientallen teksten voor het internet. Maar ook teksten voor brochures, folders, kranten of tijdschriften rollen hier eruit.

Regelmatig verzorgen we teksten voor de reisbranche waaronder ANWB reizen, reisbureau Marrakech, reiswebsites Dit is Italië en Dit is Amerika, vakantieblogger.nl en vele anderen. In beginsel worden teksten door Bianca zelf geschreven, tenzij het om zeer grote opdrachten gaat (meer dan 50 teksten met een korte deadline).

Tekstschrijver reisbranche: de tarieven

Met meer dan 84% vakantievierende Nederlanders gaat er veel geld in de reisbranche om. Wat niet betekent dat de winst net zo hoog is. Vooral kleinere reisbureaus, vakantieparken, campings en toeristische attracties zijn genoodzaakt sterk op de kosten (uitgaven) te laten.

Tekstschrijven is een vak apart maar hoeft niet met de hoogste prijzen gepaard gegaan. Als tekstschrijver reisbranche vind ik het belangrijk dat ondernemen voor iedereen betaalbaar is en blijft. De tarieven zijn concurrerend met andere tekstschrijvers én transparant. Geen verborgen kosten, bij de prijs zit altijd een zoekwoordenonderzoek en twee correctierondes inbegrepen.

Telefonisch overleg of advies over iets nodig? Ook hier worden geen aparte kosten voor in rekening gebracht, service van de zaak. Meer weten over de tarieven van de tekstschrijver voor reizen? Vraag vrijblijvend de tarievenkaart aan.

Ook voor een enkele tekst

Binnen de reisbranche zijn vaak veel teksten nodig, soms wel honderden tegelijk. Dit soort grote klussen verwerkt ons team moeiteloos. Maar ook voor een enkele tekst ben je meer dan welkom. Geen opdrachtgever is te groot of te klein. Samen bespreken we de oplevertermijn en bekijken we de mogelijkheden om de teksten gespreid aan te leveren.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven