Tekstschrijver persbericht: écht zichtbaar in de media

Elke tekstschrijver kan zich aan een persbericht wagen, maar wat wanneer je écht zichtbaar in de media wilt zijn? Dan kies je voor de professionele tekstschrijver voor persberichten. Goed geschreven, prikkelend en een uitdaging voor redacties.

De grootste fout die tekstschrijvers maken

Er zijn zoveel tekstschrijvers, allemaal hebben ze ooit wel eens geprobeerd om een persbericht te schrijven. De grootste fout die tekstschrijvers maken is te denken dat een persbericht een advertentie is. Fout! De tekstschrijver persbericht weet natuurlijk wel beter.

Een persbericht moet vooral nieuwswaarde hebben. Een goede tekstschrijver weet dit en zal van tevoren beoordelen of jouw persbericht kans van slagen heeft.

Als tekstschrijver voor persberichten heb ik best wel wat opdrachten af moeten wijzen. Niet om te pesten of omdat ik lui ben, maar simpelweg omdat een persbericht geen nieuwswaarde heeft. Zo kwam er ooit eens een opdrachtgever die een persbericht over zijn nieuw geopende vestiging wilde laten schrijven. Dit persbericht moest uiteindelijk in de grote media zoals De Telegraaf terechtkomen. Sorry hoor, maar niemand is geïnteresseerd in dit soort nieuws. Mocht je er toch een nieuwsbericht van willen maken, klop dan bij het regionale krantje aan.

In tegenstelling tot veel andere schrijvers ben ik als tekstschrijver voor een persbericht gewoon rechtdoorzee. Ik wil jou voor een teleurstelling behoeden en je vooral geen poot uitdraaien.

Tekstschrijver persbericht: goede en slechte persberichten

Je hebt goede en slechte tekstschrijvers en dus ook goede en slechte persberichten. Maar ja, hoe weet je nu of iets goed of slecht is? Een slecht geschreven persbericht wordt in ieder geval niet door redacties overgenomen. Met een goed geschreven persbericht vergroot je de kans enorm. Ik zeg vergroot, want je krijgt nooit 100% garantie dat een krant, tijdschrift of nieuwswebsite jouw persbericht overneemt en plaatst.

Persberichten schrijven is erg moeilijk. Het draait allemaal om een goede opbouw, een duidelijke kop en intro en dan is er natuurlijk de uitwerking. Ga er zelf maar eens voor zitten. Ik weet zeker dat je het na een uur al opgeeft. Gooi hierbij uit woede niet je laptop of toetsenbord het raam uit, want die heb je nog echt wel nodig. Namelijk om mij een e-mail te sturen en te vragen of ik jouw persbericht wil schrijven.

Persbericht laten schrijven, wat mag dat kosten?

Ga je op de website van ANP Pers support kijken, dan betaal je voor een persbericht vanaf € 350. Dit is exclusief laat staan, hier betaal je namelijk nog eens vanaf € 450 (landelijke media). Je bent dus al snel € 800 voor het laten schrijven en plaatsen van een persbericht kwijt. Zonder dat je de garantie hebt dat het bericht ooit in de media verschijnt. Dat is wel even slikken.

Kan het goedkoper? Ja, een persbericht laten schrijven kan op veel manieren een stuk goedkoper. Ten eerste door te kiezen voor de tekstschrijver. Met een tarief vanaf € 180 zit je altijd goed. Maar let op, mijn tarief ligt lager dan bij andere persbericht schrijvers. Dit komt omdat ik van mening ben dat ondernemen betaalbaar moet blijven. Voor jou en voor mij.

Je hoeft niet per se voor verspreiding in de landelijke media te kiezen. Gaat het bijvoorbeeld om een lokaal bericht, dan kun je ook prima voor de lokale media kiezen. Daarnaast hoef je niet altijd bij het ANP netwerk aan te kloppen. Je kunt je persbericht namelijk prima zelf naar de voor jou belangrijke redacties versturen. Doe dit echter alleen wanneer jouw bericht echt nieuwswaarde heeft en ook relevant is.

Om De Telegraaf te laten weten dat jullie een hamster op kantoor hebben wekt alleen lachbuien op. Nou ja, dan heb je met dit bericht in ieder geval de dag van een journalist goedgemaakt, helaas wel een duur grapje.

De tekstschrijver gaat voor jou aan de slag

Je hebt gezien dat het best wel goedkoper kan en dat een tekstschrijver persbericht niet duur hoeft te zijn. En dat je toch een goede kwaliteit krijgt, iets waar je natuurlijk op gehoopt had. Ik volg de richtlijnen van ANP Pers support en heb van hun hier zelfs een mooi boekje over mogen ontvangen. Zo blijf ik op de hoogte van de laatste richtlijnen, die ik uiteraard meneem in het schrijven van persberichten.

Vragen of wil je direct een persbericht laten schrijven? Wees niet bang voor mijn eerlijke mening: ik bekijk direct hoeveel kans van slagen jouw nieuwsbericht heeft. Dit advies is gratis. Neem vrijblijvend contact op.


📰 Wat is een persbericht?

Een persbericht is een schriftelijk nieuwsfeit, zo opgesteld dat redacteurs dit moeiteloos over kunnen nemen. Hiervoor huur je een tekstschrijver in.

💰 Wat kost het laten schrijven van een persbericht?

Bij ANP Pers support betaal je €350 en bij sommige tekstschrijvers €250. Het kan goedkoper én beter. Bekijk de tarieven persberichten.

💎 Waar kan ik een persbericht laten schrijven?

Bij ANP Pers support (duur) of bij een persbericht schrijver (goedkoop tot overmatig duur). Hier kun je voordelig een persbericht laten schrijven.