Tekstschrijver makelaar

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

De tekstschrijver makelaar is een aanwinst wanneer het op een betere verkoop aankomt. Verkoopteksten voor de woning, het pand of kadaster moeten niet alleen overtuigen maar ook aanzetten tot actie. Meer informatie of een bezichtiging aanvragen, het object is misschien wel verkocht. Als tekstschrijver makelaar ben ik inzetbaar voor de verkoop van verschillende soorten vastgoed.

Teksten voor makelaars

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Als makelaar is er genoeg werk te doen. Verkoopteksten voor de woning schrijven zou hierbij moeten horen maar neemt gewoon te veel tijd in beslag. Daarnaast blijkt het vrij lastig te zijn om de juiste tekst te schrijven. Geen probleem, daarom is er de tekstschrijver makelaar. Wat dit precies inhoudt? Een tekstschrijver die zich gespecialiseerd heeft in het creëren van de beste verkoopteksten.

Met teksten voor makelaars zorg je ervoor dat je de aandacht op het aanbod vestigt. Deze teksten zijn geschikt voor plaatsing op de makelaarswebsite, Funda of andere huizenwebsites.

Makelaars teksten schrijven of uitbesteden

Als makelaar is het logisch dat je eerst zelf een poging waagt. Makelaarsteksten schrijven vraagt wel de nodige aandacht. Een makelaarstekst neigt al snel naar een doorzichtig verkooppraatje. Zo een die precies lijkt op alle andere makelaarsteksten en eigenlijk niks toe te voegen heeft. Wanneer hier ook nog eens taalfouten in staan dan kun je het eigenlijk wel vergeten.

Het probleem van zelf makelaarsteksten schrijven is dat het veel tijd kost en uiteindelijk weinig oplevert. De tekstschrijver makelaar pakt dit toch iets anders aan. Het scheelt niet alleen veel tijd, bovendien ben je verzekerd van een perfecte en foutloos geschreven tekst. Een win-win situatie.

De tekstschrijver makelaar inschakelen

Een tekstschrijver makelaar inschakelen is altijd een goed idee, maar dat heb je hierboven al kunnen lezen. Hoe gaat het laten schrijven van teksten precies in zijn werk?

Allereerst is het belangrijk dat we tot overeenstemming komen. Je ontvangt de tarievenkaart, hierop staat duidelijk wat de kosten zijn. Vervolgens geef je aan hoeveel teksten je nodig denkt te hebben. Is dit op wekelijkse of maandelijkse basis of misschien eenmalig? Bedenk dat het niet uitmaakt of je een of misschien wel 100 teksten laat schrijven: iedereen is welkom.

Om goede makelaarsteksten te schrijven heb ik input nodig. Daarom lever je alle belangrijke informatie omtrent de woning of het object aan. Dit is de gebruikelijke informatie waaronder oppervlakten, woonomgeving, indeling en bijzondere kenmerken.

Schrijven en corrigeren

Het schrijven van makelaarsteksten vraagt even wat tijd. Natuurlijk duurt het geen weken maar enkele dagen is vrij normaal. Houd hier rekening mee en heb even geduld. Binnen de afgesproken deadline ontvang je de tekst of teksten. Check deze: ben je tevreden of moet er nog iets aangepast worden?

Indien er nog iets anders moet geef je dit bij voorkeur binnen 24 uur aan. Zo kan de tekstschrijver makelaar hier direct mee aan de slag. Hoe langer je wacht, hoe langer het ook duurt voordat de tekst uiteindelijk helemaal gereed is. Overigens heb je na ontvangst drie dagen de tijd om een correctie door te laten voeren. Hierna ga ik ervan uit dat je tevreden bent.

Wat kost een tekstschrijver makelaar?

Als makelaar breng je klanten een bepaald tarief in rekening. In veel gevallen bedraagt dit 1% tot 1,5% van de verkoopsom. Binnen dit bedrag zit ook het laten schrijven van de makelaarsteksten. Het is verstandig om dit vooraf goed in te calculeren en eventueel het percentage iets te verhogen.

De vraag is wat een tekstschrijver makelaar exact kost. Kijk je naar verschillende tekstschrijvers dan lopen de tarieven enorm uiteen. Van € 70 tot meer dan € 200 per tekst, niks is te gek. Als voordelige én ervaren tekstschrijver voor makelaars vind ik het belangrijk dat iedereen er goed uitkomt. Daarom hanteer ik tarieven die aan de onderkant zitten. Nieuwsgierig? Vraag dan de tarievenkaart aan.

Dit levert het op

  • Krijg ik de woning dankzij de tekstschrijver sneller verkocht?
  • Levert het een hogere verkooprijs op?

Twee veelgestelde vragen waar ik antwoord op geef. Wanneer een klant de woning via de makelaar te koop zet heeft deze geen garantie dat de woning ook daadwerkelijk verkocht wordt. Wel kun je als makelaar een indicatie geven, bijvoorbeeld over de tijdsduur en de uiteindelijke verkoopprijs. Uiteraard doe je volledig je best om de woning zo snel en goed mogelijk te verkopen.

Zo zit het ook met de tekstschrijver makelaar. De inspanning om een zo goed mogelijk tekst te creëren is er. Over het algemeen genomen scoren makelaarsteksten beter en zorgen voor meer bezichtigingen. Maar garantie of de woning ook sneller verkocht is? Dat hangt van meer zaken dan alleen de tekst af.

Leveren makelaarsteksten ook een hogere verkoopprijs op? Ook dat is niet te zeggen. Waar de woning uiteindelijk voor verkocht wordt hangt toch van het budget van de koper af. En natuurlijk ‘wat de gek ervoor geeft’.

Contact opnemen

Ben je overtuigd van het laten schrijven van makelaarsteksten? Dan is het belangrijk om hier niet te lang mee te wachten. Schrijf je tijdig in, dan ben je ook verzekerd van regelmatig nieuwe teksten. Uiteraard volgens afspraak, want je laat nooit meer schrijven dan je ook daadwerkelijk nodig hebt.

Meer informatie of de tarievenkaart aanvragen? Neem contact op, ook wanneer je nog met andere vragen zit.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven