Tekstschrijver LinkedIn – ervaren en voordelige copywriter

Bijgewerkt: 17 augustus 2021

Ben je actief op LinkedIn? Misschien ben je via dit platform op zoek naar een tekstschrijver. Of je zoekt juist een tekstschrijver LinkedIn: iemand die social media posts creëert. LinkedIn is perfect voor het opbouwen van een zakelijk netwerk. Zorg dat je zichtbaar bent, zowel op social media als in zoekmachines.

SEO- én social media tekstschrijver

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Een LinkedIn tekstschrijver is breed inzetbaar. Ik help je met het creëren van de volgende content:

  • SEO teksten
  • Advertentiemateriaal
  • Nieuwsberichten
  • Social media posts
  • Overige

Dat overige kan van alles zijn, van productomschrijving tot een persbericht en zelfs een nieuwsbrief of e-mail.

Content voor een betere zichtbaarheid

Dat je een website hebt en actief bent op social media is niet genoeg. Je moet de aandacht van je doelgroep trekken. Dat doe je op verschillende manieren. Bijvoorbeeld middels een goede positie in de organische zoekresultaten. Wist je dat je met een nummer één positie tot wel 45% van het zoekverkeer kunt aantrekken? Een vijfde plek in Google is nog steeds te gek.

Actief zijn op social media hoort er tegenwoordig bij. Wel is het belangrijk dat je hierbij het juiste platform kiest. Op Twitter zijn voornamelijk politici, marketeers maar ook een hoop klagende mensen actief. Op Instagram kom je heel veel bedrijven en consumenten tegen, net als op Facebook. Enig verschil tussen deze twee is dat Facebook langzaam leegloopt en naar Instagram vertrekt.

Dan heb je nog LinkedIn, geschikt voor zakelijke netwerken. Maar ook TikTok (jongeren), Pinterest (creatieve doelgroep) of YouTube (van alles wat). Content helpt je aan een betere zichtbaarheid, daar heb je de LinkedIn tekstschrijver voor nodig.

Wat is een LinkedIn tekstschrijver?

In het verleden werd ik wel eens de tekstschrijver van LinkedIn genoemd. Ik was zeer aanwezig op dit platform. Dat heeft niet lang geduurd, na ongeveer een jaar heb ik mijn LinkedIn account aan de wilgen gehangen. Toch herinneren velen zich mij nog als de tekstschrijver van LinkedIn.

Vind ik LinkedIn niet leuk? Jawel hoor, maar ik had er weinig aan. Ik heb niet zoveel behoefte om contact met andere tekstschrijvers te hebben, het kost alleen maar tijd. Bovendien komen al mijn opdrachtgevers via Google binnen. Dat is het voordeel van bovenaan in Google staan.

Waarmee kan ik jou helpen? Is dit met een goede positie in Google of met je zichtbaarheid op social media? Laten we hier wat dieper op ingaan.

Zichtbaarheid in de organische zoekresultaten

Voor elke onderneming is een goede zichtbaarheid in Google onmisbaar. Het kan je bedrijf maken of breken. Zelfs bedrijven met een slechte naam doen het dankzij een hoge positie in Google beter dan hun concurrenten. Dit komt omdat je naam heel vaak onder de aandacht komt.

Wat jij nodig hebt is een SEO tekstschrijver. Met verstand van zoekmachineoptimalisatie. Sinds eind jaren 90 schrijf ik voor het internet, de laatste jaren heb ik me steeds meer gespecialiseerd in de complexe werking van zoekmachines. Middels content realiseren we de beste posities in Google, Bing en andere zoekmachines.

Aandacht van de media

Wil je meer naamsbekendheid, dan is het praktisch om media-aandacht op te zoeken. Helaas blijkt dit in de praktijk vaak lastig te zijn. Ook is het niet prettig om die aandacht zelf te moeten zoeken, het voelt al snel als smeken of bedelen aan.

Toch kun je aandacht van de media heel makkelijk trekken. Zonder dat het je moeite of geld kost. Ik zal je een praktijkvoorbeeld geven. Een van mijn websites is al enkele malen vermeld door de websites van RTL4, SBS6, grote én regionale kranten. Zonder dat ik hier zelf om gevraagd heb. Wanneer je interessante content deelt en ook nog eens bovenaan in Google staat weten ze je vanzelf te vinden. De kans dat een van je artikelen wordt gebruikt is dan vrij groot. En het kost je geen drol (hopelijk ben je niet toevallig met je ontbijt, lunch of diner bezig).

Zichtbaar op social media

Je zoekt een tekstschrijver voor LinkedIn, Twitter, Instagram, Facebook of iets anders. Je zichtbaarheid op social media is net zo belangrijk. Social media is namelijk een platform waar ondernemers en consumenten bij elkaar komen. Voor consumenten is dit een makkelijke manier om vragen te stellen of contact op te nemen. Maar ook om te klagen en zo een oplossing voor hun probleem te vinden.

Aan de andere kant toon je via social media wat je in huis hebt. Je doet aan branding (opbouwen naamsbekendheid of merkbekendheid) en laat zien wat je producten of diensten waard zijn.

Dit levert een tekstschrijver je ook

Toegeven, een tekstschrijver voor LinkedIn of voor je website kost altijd geld. Voor niets naar de zon op. Het is wel belangrijk dat je die investering op termijn terugverdient. Dat klinkt heel cliché en dat is het ook, iedereen zal je hiermee om de oren slaan.

Laten we het eerst over de kosten hebben. Een blogpost nodig? Je hoeft echt niet veel te betalen. Vraag de tarievenkaart aan en ontdek de verrassend voordelige prijzen. Ga je voor een social mediapost, bijvoorbeeld op LinkedIn of ergens anders? Ook dan verras ik je met voordelige tarieven. Over de kwaliteit hoef jij je geen zorgen te maken, je bent niet zomaar deze website in Google tegengekomen.

Tot zover over de kosten, maar wat levert het op? Niemand maar dan ook niemand kan je eerste positie in Google of duizenden extra volgers of websitebezoekers beloven. Wat ik wel kan beloven is de hoogst mogelijke inzet. Concurrentie verslaan? Daar leef ik voor. Dus ervaar je veel concurrentie en wil je beter zichtbaar zijn dan de rest, trek dan eens aan de bel.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven