Tekstschrijver internet: webteksten die werken

Bijgewerkt: 19 augustus 2021

Een tekstschrijver voor het internet inhuren? Valkuil: dit is heel wat anders dan een journalist of boekenschrijver. Heb je een website of webshop dan is het dus belangrijk dat je echt voor een internet tekstschrijver gaat. Deze weet namelijk hoe zoekmachines werken en op welke manier websitebezoekers jouw teksten lezen.

Verschil tussen tekstschrijver en journalist

Problemen om meer verkeer naar je website te krijgen?

Hoi, ik ben Bianca en help websites doorgroeien. Zal dit jouw website zijn?


Voordat je een willekeurige tekstschrijver inhuurt: heb je echt wel goed gezocht? Ik zie steeds vaker dat journalisten als SEO tekstschrijver worden ingezet. Terwijl dit echt heel ander werk is! Hieronder in het kort het verschil tussen een tekstschrijver en journalist.

Een (SEO) tekstschrijver werkt voor het internet. Deze schrijft teksten voor websites/webshops waarbij het voornamelijk gaat om wervende en zoekmachinevriendelijke teksten. Een journalist richt zich op actueel nieuws en achtergronden voor kranten, tijdschriften, vakbladen en bijbehorende websites.

Overigens zie je dat steeds meer tekstschrijvers uitstekend in staat zijn om goede nieuwsberichten te schrijven. Aan de andere kant kan een journalist moeite hebben om teksten zoekmachinevriendelijk te krijgen. Zo, nu weet je het verschil tussen een tekstschrijver en journalist. Dan weet je ook dat je voor jouw website een tekstschrijver internet nodig hebt.

Dit is wat een tekstschrijver internet doet

Schrijven voor het internet vraagt om een goede voorbereiding. Ten eerste van jou. Wil je meer websitebezoekers? Een hogere conversie? Mooi zo, dat is precies wat ik wil horen. Het probleem is: jij weet zelf niet hoe je hoger in Google komt. Of hoe je de lezer verleidt om tot een aankoop over te gaan. Een tekstschrijver voor ’t internet weet dat wel.

Dit is wat de internet tekstschrijver doet:

  • Zoekwoorden onderzoek
  • SEO teksten schrijven
  • Nacontrole

Er zijn twee belangrijke doelen die de tekstschrijver voor het internet nastreeft: hoger in zoekmachines en conversieverhogend. Voor jou betekent dit meer websitebezoekers die ook nog eens sneller overgaan tot de aankoop van een dienst of product. Of websitebezoekers die langer op jouw website rond blijven hangen.

Webteksten die werken

Het allerbelangrijkst voor jou: webteksten die werken. Dat kan alleen wanneer je de juiste internet tekstschrijver inschakelt. Deze weet als geen ander welke zoekwoorden het beste bij jouw website aansluiten. Maar houdt ook rekening met het leesgedrag van internetgebruikers. Dit leesgedrag is namelijk heel anders dan bij mensen die een krant of boek lezen. Kortom: webteksten die werken vind je bij de internettekstschrijver.

Wanneer een internet tekstschrijver inschakelen?

Feit: je hebt een website/ webshop of bent van plan er een op te zetten. Tweede feit: je weet best wel dat een hoge positie in Google jou het meeste zoekverkeer oplevert.

Misschien staat jouw website al op de eerste pagina van de zoekresultaten. Toch kan het altijd beter, vooral wanneer je naar de concurrentie kijkt. Maar het kan natuurlijk ook dat je website verder dan de eerste pagina staat. Hoe dan ook, je kan best wel wat meer websitebezoekers gebruiken. Daarnaast is het ook fijn wanneer je een hogere conversie mag meten.

Herken jij je in bovenstaande dingen? Dan wordt het echt tijd om een internet tekstschrijver in te schakelen.

Wat kost een tekstschrijver voor het internet?

Ook niet onbelangrijk: de kosten van een SEO tekstschrijver. Natuurlijk heb je hier al flink op gegoogeld. Je bent heel wat tarieven tegengekomen: van € 30 per tekst tot meer dan € 250. Ai, wat een prijsverschillen en hoe weet je nu of je ook echt kwaliteit krijgt?

Lees de vele blogs op deze website door. Bekijk het portfolio. Vraag naar voorbeelden en gelijk die befaamde tarievenkaart. Een verdere overtuiging heb je niet nodig. Twijfel je nog steeds? Je mag het elders proberen en later terugkomen.

Maar wat betaal je nu echter? Om maar met reële prijzen te komen: betaal voor een blog of tekst niet meer dan je lief is. Mijn tarief ligt onder dat wat jou lief is (denk ik wel). Omdat ondernemen betaalbaar moet blijven. Dat is tegenwoordig helemaal mijn motto, mooi toch?

SEO tekstschrijver inhuren

Een tekstschrijver internet is heel vaak ook een SEO tekstschrijver. Toch moet je met deze benaming wel een beetje uitkijken. Er is veel vraag naar SEO tekstschrijvers en je komt van alles tegen. Iedereen mag schrijven. Laat je niet om de tuin leiden en kijk vooral hoe de website van de tekstschrijver in zoekmachines scoort.

Wil je een SEO tekstschrijver inhuren? Het aanvragen van de tarievenkaart is gratis en verplicht je tot niets. Wil je meer informatie over artikelen, blogs, een homepage of wat je ook nodig hebt? Neem gerust contact op.


Bianca schreef meer dan 50.000 artikelen voor het internet. "SEO is mijn missie, ik help anderen om hoger in Google te komen". Met zoveel geschreven onderwerpen, SEO- en marketingkennis is ze het startpunt voor elke (nieuwe) website. Een opdracht plaatsen of meer weten over de voordelige tarieven? Vraag vandaag nog de tarievenkaart aan.

Schuiven naar boven